Megnyílt a ChocolArt

-
gastro design, 2013.11.24.

Megnyílt a ChocolArt

A Fény Utcai Piac igazi kincsesbolttal gazdagodott. Budapest első ChocolArt üzlete ugyanis itt nyitotta meg kapuit. Az időzítés tökéletes, kiváló ajándékokat találtok itt Mikulásra és Karácsonyra is.


A mesebeli csokiboltok hangulatát idézi a Fény Utcai Piac új, pici boltocskája, amit a földszinten a török étterem mellett találtok. Már a kirakaton keresztül látszik, hogy itt bizony könnyű elcsábulni, de belépve ez már egészen biztos.

 

A vidám hangulatú üzlet baloldali falát tekerhető, csokis drazséval teli tartályok díszitik. Alatta méretes fémkannákban magvak és különbőző aszalványok sorakoznak, a legizgalmasabb talán a pirított sós mandula.

 

 

A jobboldali fal pedig a magyar kézműves csokisoké. Itt a dizájnnak legalább akkora szerepe van, mint a minőségnek. Jelenleg a Fabric és Lady Lavender termékeiből választhattok, de a jövőben a lista még bővülni. Egy biztos addig is, hogy a csipkemintájú táblás csokik és a pálcikás, meleg tejben oldodó csokikockák egyaránt kiváló ajándékok lehetnek.

 

A főszerep egyértelműen a drazséké. A falatnyi finomságokat Szlovákiában gyártják és jelenleg 29  féle kapható az új budai üzletben, de ez is csak egy kezdő mennyiség.

 

 

A  választék árkategóriánként lett besorolva, a sorok között az olcsóbbtól a drágább csokis nasikig haladhatunk. Az ár nem egyértelműen meghatározó, már az első sorban is vannak különleges és favorit drazsék.

 

Vastag csokibundában találtok itt mindent, amit csak lehet. A teljesség igénye nélkül van például étcsokoládéba és tejcsokoládéba mártott narancshéj - bekapod és egyből karácsonyi hangulatod lesz! -, mandula tejcsokis, fehércsokis és joghurtos köntösben, étcsokis banán chips, fehércsokiba bugyulált liofilizált málna, fehércsokis vörösáfonya és étcsokis kesudió.

 

 

Az adagolókból ti is kitölthetitek magatoknak a választott csokikat és a pontos, ugyanakkor stílusos mérlegen meg is mérhetitek az adagotokarót. A legjobb dolga a tulajdonosok gyeremekének van, aki már arra is kísérletet tett, hogy egyenesen a szájába töltse kedvenceit. 

 

A kisebb-nagyobb szabályos és szabálytalan alakú "golyócskák" megfelelően tárolva egy évig őrzik meg szavattoságuakat, a tartályokra egyértelműen fel van tűntetve a gyártás időpontja. Az árak 10 dkg-os adagok szerint vannak feltűntetve 390 forinttól, 690 forintiig mozog a skála.

 

 

Töredelmesen bevalljuk, hogy a csokikon túl mi a fűhatású, strapabíró lábtörlőbe, a színes szívószálakba és a csokoholistáknak készült vászontáskákba is beleszerettünk és csak azt sajnáljuk, hogy forró csoki árusítása nem lehetséges a kedves kis édességszigeten.

 

A fiatal tulajdonosoktól megtudtuk, hogy terveik szerint a piac az első állomás, franchise hálózatot szeretnének kiépíteni a ChocolArt-ból, valamint bemutatókkal is készülnek.

 

 

Egy szó, mint száz írjatok a Mikulásnak és az Angyalkának, hogy hozzon nektek csokis drazsét, aszalt gyümölcsöt és magcskákat.  Megsúgjuk, hogy mi is ezt fogjuk tenni!

 

 

Cím:

Budapest, Lövőház utca 12. ( A Fény Utcai Piac földszintjén, a török étterem mellett )

 

Weboldal:

http://chocolart.hu/

 

Nyitva:

Hétfőtől-Péntekig: 10:00-18:00

Szombaton: 10:00-14:00

 

Fotó:

Huszár Boglárka

 

 

 

 

 

Tetszett a(z) Megnyílt a ChocolArt magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Megnyílt a ChocolArt magazin cikk? Írd meg véleményed!

További Gastro magazin cikkek

Évente 50 ezer burgert ad el az alsóörsi Bitang Burger

Kovács Balázs és Kovács Olivér már fiatalkorában álmodozott egy saját vendéglátóhelyről, az elhatározás pedig 2017-ben egy vasárnapi közös pezsgőzéskor született meg bennük, immár Olivér párjával, Radnóti Máriával együtt. Mostanra több mint 100 ezer eladott hamburgerrel büszkélkedhetnek.

éttermek, 2025.06.06.

Év fagylaltja 2025 - Dörgicsei mandulás

Az Év Fagylaltja versenyre idén öt kategóriában rekordszámú, összesen 100 fagylalt nevezése érkezett, és a korábbi évek díjnyertes magyar fagylalt remekeivel együtt több mint 130 féle fagylalt volt kóstolható az egész napos rendezvény alatt.

év fagylaltja, 2025.05.31.

3 új degusztációs menüsor az Újváros Bisztróban: innen, onnan és mindenhonnan

Három új, tematikus degusztációs menüsort vezetett be az Újváros Bisztró (Szarvas), Békés megye első Michelin Bib Gourmand-ajánlott étterme. Az „Innen”, „Onnan” és „Mindenhonnan” elnevezésű ételsorokat Piltz Zoltán séf álmodta meg, a helyi alapanyagok tiszteletére, valamint a magyar konyha újraértelmezésére és a nemzetközi ízvilág bemutatására építve.

menüvariációk, 2025.05.22.

Balaton Fagyija 2025.

A Balaton Fagyija választás nem csupán egy évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendő verseny, hanem a minőségi kézműves fagylaltok ünnepe. A szakértő zsűri több mint 30 egyedi és izgalmas fagylaltkreációt kóstolt meg, hogy kiválassza a régió legkiemelkedőbb ízét.

Balaton, 2025.05.20.

Chef Market felvásárolta a Culinaris-t

A Chef Market Zrt., Budapest és Pest megye piacvezető HoReCa nagykereskedője újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett: megvásárolta a Culinaris Wholesale nagykereskedelmi üzletágát, valamint a Culinaris három kiskereskedelmi egységét is.

gastro érdekesség, 2025.05.16.

Teljesen gluténmentes konyha a Balatonnál, Siófokon

A gluténérzékenységgel, cöliákiával vagy más ételallergiával élők számára a nyaralás sokszor nem a gondtalan pihenésről, hanem az állandó kockázatkerülésről szól. Még ma sem gyakori Magyarországon az olyan vendéglátóhely, ahol nemcsak a kínálat „mentes”, hanem valóban a konyha is. Most a Balaton partján emeli magasabb szintre a „free-from” étkezést egy új kezdeményezés.

éttermek, 2025.05.09.

Pesti István 10 éve Tatán, a Platán Gourmetben

Idén 10 éve lesz, hogy Pesti István megérkezett Tatára. Akkor még szinte elképzelhetetlen volt, hogy vidéki étterem valaha Michelin csillagot kap. A Platán ma már több vendéglátóipari egységet takar: udvarházat, bisztrót és fine dining éttermet is. Óriási büszkeség, hogy a fine dining stílust képviselő Platán Gourmet két éve, amikor a Michelin kalauz végre a hazai vidéki helyeket is górcső alá vette, azonnal 2 csillagot érdemelt. A tízes évforduló apropóján visszatekintünk Pesti Istvánnal, miért volt jó döntés, hogy a séf szakmát választotta.

chef, 2025.05.07.

Indul a 2025-ös szezon a White Raven Skybarban

Megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven – számos látványos és ízletes újdonsággal. Az ősz közepéig nyitva tartó hely új signature koktélokat, prémium alapanyagokra épülő, kibővített menüt, exkluzív pezsgőpremiereket és még hangsúlyosabb zenei élményt kínál a vendégeknek.

éttermek, 2025.05.06.

"narrow"
Gear.svg