Megnyílt a ChocolArt

-
gastro design, 2013.11.24.

Megnyílt a ChocolArt

A Fény Utcai Piac igazi kincsesbolttal gazdagodott. Budapest első ChocolArt üzlete ugyanis itt nyitotta meg kapuit. Az időzítés tökéletes, kiváló ajándékokat találtok itt Mikulásra és Karácsonyra is.


A mesebeli csokiboltok hangulatát idézi a Fény Utcai Piac új, pici boltocskája, amit a földszinten a török étterem mellett találtok. Már a kirakaton keresztül látszik, hogy itt bizony könnyű elcsábulni, de belépve ez már egészen biztos.

 

A vidám hangulatú üzlet baloldali falát tekerhető, csokis drazséval teli tartályok díszitik. Alatta méretes fémkannákban magvak és különbőző aszalványok sorakoznak, a legizgalmasabb talán a pirított sós mandula.

 

 

A jobboldali fal pedig a magyar kézműves csokisoké. Itt a dizájnnak legalább akkora szerepe van, mint a minőségnek. Jelenleg a Fabric és Lady Lavender termékeiből választhattok, de a jövőben a lista még bővülni. Egy biztos addig is, hogy a csipkemintájú táblás csokik és a pálcikás, meleg tejben oldodó csokikockák egyaránt kiváló ajándékok lehetnek.

 

A főszerep egyértelműen a drazséké. A falatnyi finomságokat Szlovákiában gyártják és jelenleg 29  féle kapható az új budai üzletben, de ez is csak egy kezdő mennyiség.

 

 

A  választék árkategóriánként lett besorolva, a sorok között az olcsóbbtól a drágább csokis nasikig haladhatunk. Az ár nem egyértelműen meghatározó, már az első sorban is vannak különleges és favorit drazsék.

 

Vastag csokibundában találtok itt mindent, amit csak lehet. A teljesség igénye nélkül van például étcsokoládéba és tejcsokoládéba mártott narancshéj - bekapod és egyből karácsonyi hangulatod lesz! -, mandula tejcsokis, fehércsokis és joghurtos köntösben, étcsokis banán chips, fehércsokiba bugyulált liofilizált málna, fehércsokis vörösáfonya és étcsokis kesudió.

 

 

Az adagolókból ti is kitölthetitek magatoknak a választott csokikat és a pontos, ugyanakkor stílusos mérlegen meg is mérhetitek az adagotokarót. A legjobb dolga a tulajdonosok gyeremekének van, aki már arra is kísérletet tett, hogy egyenesen a szájába töltse kedvenceit. 

 

A kisebb-nagyobb szabályos és szabálytalan alakú "golyócskák" megfelelően tárolva egy évig őrzik meg szavattoságuakat, a tartályokra egyértelműen fel van tűntetve a gyártás időpontja. Az árak 10 dkg-os adagok szerint vannak feltűntetve 390 forinttól, 690 forintiig mozog a skála.

 

 

Töredelmesen bevalljuk, hogy a csokikon túl mi a fűhatású, strapabíró lábtörlőbe, a színes szívószálakba és a csokoholistáknak készült vászontáskákba is beleszerettünk és csak azt sajnáljuk, hogy forró csoki árusítása nem lehetséges a kedves kis édességszigeten.

 

A fiatal tulajdonosoktól megtudtuk, hogy terveik szerint a piac az első állomás, franchise hálózatot szeretnének kiépíteni a ChocolArt-ból, valamint bemutatókkal is készülnek.

 

 

Egy szó, mint száz írjatok a Mikulásnak és az Angyalkának, hogy hozzon nektek csokis drazsét, aszalt gyümölcsöt és magcskákat.  Megsúgjuk, hogy mi is ezt fogjuk tenni!

 

 

Cím:

Budapest, Lövőház utca 12. ( A Fény Utcai Piac földszintjén, a török étterem mellett )

 

Weboldal:

http://chocolart.hu/

 

Nyitva:

Hétfőtől-Péntekig: 10:00-18:00

Szombaton: 10:00-14:00

 

Fotó:

Huszár Boglárka

 

 

 

 

 

Tetszett a(z) Megnyílt a ChocolArt magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Megnyílt a ChocolArt magazin cikk? Írd meg véleményed!

További Gastro magazin cikkek

Chef Market felvásárolta a Culinaris-t

A Chef Market Zrt., Budapest és Pest megye piacvezető HoReCa nagykereskedője újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett: megvásárolta a Culinaris Wholesale nagykereskedelmi üzletágát, valamint a Culinaris három kiskereskedelmi egységét is.

gastro érdekesség, 2025.05.16.

Teljesen gluténmentes konyha a Balatonnál, Siófokon

A gluténérzékenységgel, cöliákiával vagy más ételallergiával élők számára a nyaralás sokszor nem a gondtalan pihenésről, hanem az állandó kockázatkerülésről szól. Még ma sem gyakori Magyarországon az olyan vendéglátóhely, ahol nemcsak a kínálat „mentes”, hanem valóban a konyha is. Most a Balaton partján emeli magasabb szintre a „free-from” étkezést egy új kezdeményezés.

éttermek, 2025.05.09.

Pesti István 10 éve Tatán, a Platán Gourmetben

Idén 10 éve lesz, hogy Pesti István megérkezett Tatára. Akkor még szinte elképzelhetetlen volt, hogy vidéki étterem valaha Michelin csillagot kap. A Platán ma már több vendéglátóipari egységet takar: udvarházat, bisztrót és fine dining éttermet is. Óriási büszkeség, hogy a fine dining stílust képviselő Platán Gourmet két éve, amikor a Michelin kalauz végre a hazai vidéki helyeket is górcső alá vette, azonnal 2 csillagot érdemelt. A tízes évforduló apropóján visszatekintünk Pesti Istvánnal, miért volt jó döntés, hogy a séf szakmát választotta.

chef, 2025.05.07.

Indul a 2025-ös szezon a White Raven Skybarban

Megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven – számos látványos és ízletes újdonsággal. Az ősz közepéig nyitva tartó hely új signature koktélokat, prémium alapanyagokra épülő, kibővített menüt, exkluzív pezsgőpremiereket és még hangsúlyosabb zenei élményt kínál a vendégeknek.

éttermek, 2025.05.06.

A rizsfőzés tudománya

A japán konyha egyik legalapvetőbb eleme a rizs. A NOBU éttermek világszerte híresek precizitásukról és letisztult ízvilágukról, amelyek középpontjában gyakran a tökéletesre főzött rizs áll. De mitől lesz tökéletes egy tál japán rizs? Schreiner Gábor, a budapesti NOBU executive chefje mesélt a rizsfőzés tudományáról és filozófiájáról.

receptek, 2025.04.30.

Magyarország étele 2025

Díjazták az év legjobb magyar ízeit a Magyar Gasztronómia Napján. A „Magyarország étele 2025” címet idén is szakácsverseny döntötte el, mellette innovatív desszertek, falusi vendégasztalok, pálinkák, koktélok és vendéglátóipari tanulók is versenyeztek.

gastro TOP listák, 2025.04.29.

Háromfogásos ebédmenü a VIRTU Restaurantban

VIRTU Restaurant április 28-tól ugyanis elindítja „Ebéd a felhők felett” nevű ajánlatát, amely egy hónapon keresztül kínál kedvezményes, háromfogásos ebédmenü lehetőséget az első 10 asztalfoglalónak hétköznaponként, ebédidőben.

éttermek, 2025.04.29.

"narrow"
Gear.svg