Társult a Prestige Hotel és a Costes Downton

-
gastro design, 2015.06.01.

Társult a Prestige Hotel és a Costes Downton

A Prestige Hotel Budapest éttermi együttműködő partnere a Michelin csillagot fialó Ráday utcai Costes új márkatagjaként nyílt Costes Downton.


Nagypolgári elegancia a mai kor igényeire szabva, ez a Prestige Hotel Budapest. A főváros új hotelkülönlegessége 2015 tavaszán nyitotta meg kapuit, Mazen Al Ramahi szállodaláncának legifjabb tagjaként a Só utcai Boutique Hotel Budapest és a Dohány utcai Continental Hotel Budapest után.

 

A tulajdonos szerint a belvárosi, felsőkategóriás szállodapiac megérett az új fejlesztésre, ezért két évvel ezelőtt elhatározta, hogy felújítja a Vigyázó Ferenc utcában álló, kiváló lokációval rendelkező félkész épületet, mert kiváló szállodafejlesztési lehetőséget látott benne.

 



A Dunához közeli, gyönyörű, Hild József által tervezett épület műemléki homlokzata a felújítás során visszakapta eredeti szépségét, az épületbe belépve visszaköszön a monarchiabéli nagypolgári elegancia.

 

Az épület üvegtetőt kapott, és hat emelet magasságban, „kifordítva” mutatja meg az eredeti szerkezetet. A napsugarak és a csillagos ég a középső átriumon át egészen a lobby-ba hatol, ahol a vendégek megcsodálhatják az impozáns belső teret, a fehér falak és a fekete gránitpadló harmóniáját, a középen függő Masiero óriáscsillárt és a körfolyosó gyönyörű kovácsoltvas korlátjait.

 



Az igazi elegancia azonban a részletekben lakozik: a karamellszínű recepcióspult mögötti falat muránói mozaik művészek által kézzel vágott és kirakott, egyedi SICIS üvegmozaik díszíti, a gránit burkolaton márványintarzia fut végig, a szobákban található egyedi tervezésű szófákat és ottománokat pedig Olaszországban gyártották. A lobby elegáns IPE Cavalli bútorai és fali lámpái, a Swarowski kristályok, és a csillogó padlómozaik között elfogja az érkezőt a századfordulós nagypolgári életérzés.


A Prestige Hotel Budapest tervezésén és kivitelezésén ugyanaz a csapat dolgozott, akik a már meglevő hotelekben is. A szálloda építésze Hegedűs Péter, a belsőépítészeti tervek pedig Vörös Virág, Sáfrány Csilla és Bagyinszkiné Kiss Tünde munkáját dicsérik. A vintage stílust a modernitással, a klasszikus békebeli eleganciát és a legújabb technikai vívmányokat kiválóan ötvözik a szálloda 85 szobájában, melyek 4 kategóriában kerültek kialakításra: standard, deluxe, executive és lakosztály. A szobák tereit prémium minőségű Harlequin Leonida Velvet textilek uralják.

 



A koncepció szerinti “békebeli” hangulatot a személyzet ruhája is tükrözi. A Szaszkó Adrienn és Szaszkó Mariann tervezők által megálmodott, a nagypolgári stílust a modern kor trendjeivel ötvöző formaruha kollekció jellemzője a letisztult stílusvilág. Minden a legapróbb részletig kidolgozott, a stílusjegyek végigvezethetők a kollekció részein.

 

A színválasztás is, a szállodai enteriőr színvilágát meghatározó fekete-fehér dominanciára épül. A márvány felületek, a szellős belső tér kiváló hátteret biztosít a prémium alapanyagok használatához, melyek az egész kollekció alapanyag választását jellemzik.

 

 

Costes Downtown Étterem

 

A fényűző elegancia és a csúcsgasztronómia kéz a kézben jár: a Prestige Hotel Budapest éttermi együttműködő partnere a Gerendai Károly és Miguel Rocha Vieira együttműködéséből Michelin csillagot fialó Ráday utcai Costes új márkatagjaként nyílt Costes Downtown étterem.

 

A különleges koncepció lehetőséget teremt a szállóvendégeknek, hogy itt fogyaszthassák el reggelijüket, mely a jelek szerint nagyon csábító a vendégek számára.

 

 

Természetesen az új étterem számotokra is nyitott, és a konyha kiválóságáról, a színvonalról továbbra is Vieira gondoskodik, de az új helyszínen sokkal oldottabb stílusban.

 

A kényelmes, spanyol diófa székek, a különleges növénykompozíciók, a fali függőkert, és Gerendai Károly magángyűjteményéből származó kortárs magyar festmények Csiszér Zsuzsannától Tarr Hajnalkáig felejthetetlen hangulatot kölcsönöznek a térnek, melyet a Tom Dixon lámpák hangulatos fényei csak tovább fokoznak. A Costes Downtown 60 férőhellyel, látványkonyhával, és séfasztallal vár benneteket.

 

 

Reggeli Costes módra

 

Alapszabály, hogy minden elsőosztályú alapanyagokból készül. A kibővített kontinentális reggeli része egy pohár pezsgő vagy magyar habzóbor. Helyben sütött, friss, mosolygós péksütemények a hagyományostól a gluténmentesig, házi dzsemek, szendvicskrémek, müzlik és gabonák, olajos magvak, magyar és nemzetközi sajtok, szezonális gyümölcsök, magyar minőségi felvágottak, hideg és meleg italok, tojásételek és olyan különlegességek, mint például a házi készítésű “blinis” füstölt lazaccal, “Fraiche”vel és tokhalkaviárral.

 

 

Az épület tervezőjéről, Hild Józsefről elnevezett konferenciaterem 40 fős, exkluzív megbeszélésekre és rendezvények befogadására alkalmas, modern audiovizuális technikával rendelkezik. Különlegessége az Angliában készült, kézzel festett egyedi arany tapéta, valamint a gyönyörű kristálycsillár és fali lámpák. Az érkező vendégek kényelméről egy 29 férőhelyes, háromszintes mélygarázs is gondoskodik.

 



A hotel iránti hatalmas érdeklődés nem utolsó sorban annak a kiemelkedő szakmai előkészítő munkának is köszönhető, amelyet Géher Zoltán, a Continental Hotel Budapest igazgatója végzett a projekt bevezetése és fejlesztése érdekében. A frissen kinevezett szálloda igazgatónak, Gaál Miklósnak és csapatának ezt az örökséget folytatva az első perctől kezdve a legmagasabb szintű szolgáltatást nyújtva kell helyt állnia.

 

A harminc éves szállodai tapasztalattal bíró igazgató minőség iránti elkötelezettsége és professzionalizmusa, valamint a fiatal, ám szakmailag felkészült csapatának lendülete lehet a további siker biztosítéka. Mindemellett a három szálloda szinergiájának hasznosítása további lehetőségeket nyújt a megszerzett piaci pozíció erősítésére.

 

 

Már az április eleje óta eltelt rövid időszak alatt is nagyon szép eredményeket ért el a szálloda, kiemelkedő hazai és külföldi szakmai figyelmet kapott, és az utazásközvetítő portálokon is a legnépszerűbbek között szerepel.

 

A Prestige Hotel Budapest foglaltsági előrejelzése is kedvező jövőt sejtet. “Az elkövetkező időszak feladata, hogy a szállodánk működését tovább finomítsuk annak érdekében, hogy vendégeink olyan diszkrét és a tökélyre törekvő elegáns kiszolgálást kapjanak, amit a hotel külső megjelenésében és adottságaiban ígér” – fogalmazta meg küldetését a szálloda igazgatója.

 

A piac pedig visszaigazolta a koncepciót, hiszen elmondása szerint az erős kereslet mellett a szállodai szolgáltatások árait is a hazai piaci szint felett tudják megállapítani.

 

Gerlachfalvy Réka

Tetszett a(z) Társult a Prestige Hotel és a Costes Downton magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Társult a Prestige Hotel és a Costes Downton magazin cikk? Írd meg véleményed!

További Gastro magazin cikkek

Kék otellós keszthelyi desszert a Balaton sütije

Az „1000 indok az őszi Balaton mellett” nevű kampány részeként mutatták be a Balaton sütijét 2024. szeptember 26-án. A desszert szeptember 27-től 8 balatoni cukrászdában lesz elérhető. A küllemében is a Balatont idéző sütemény helyi alapanyagokból készült, hangsúlyosan jelenik meg benne az otelló szőlő, szeder, málna.

cukrászok, 2024.09.26.

Megérkezett az Airfryekek új generációja

Mostantól nem kérdés, hogy lehetséges-e gyorsan, finomat és táplálót készíteni, akár nagyobb mennyiségben is. Megérkezett a forrólevegős sütők legújabb innovációja!

gastro technológia, 2024.08.05.

Zöld Málna lett 2024-ben Magyarország Cukormentes Tortája

A szegedi Reök cukrászai hozzáadott cukor nélkül készült alkotása nyerte idén az Egy Csepp Figyelem Alapítvány Magyarország Cukormentes Tortája versenyét, amelyet minden évben a Magyar Cukrász Ipartestület szakmai partnerségével rendeznek meg.

Ország tortája, 2024.08.02.

Magyarország Tortája 2024. - Mákvirág

Kovács Alfréd váci cukrász alkotása, a „MÁKVIRÁG” fantázianevű torta viselheti idén a Magyarország Tortája címet. A Magyarország Cukormentes Tortája versenyt Novák Ádám és Csonka László szegedi cukrászok nyerték a „Zöld málna” fantázianevű kreációval.

Ország tortája, 2024.08.01.

így maradhatnak frissek a gyümölcsök

A lédús gyümölcsök szezonjának minden percét érdemes kiélvezni, akár úgy is, hogy kipróbálunk néhány ínycsiklandó receptet. De mit tehetünk annak érdekében, hogy a ropogós gyümölcsök a legforróbb napokon is frissek maradjanak?

Sajtóközlemények, 2024.07.20.

Portofino Beach Club by Rácz Jenő a Lupán

Vadonatúj külsővel, Rácz Jenő sztárséf által megálmodott és a tőle megszokott magas színvonalú menüsorral és válogatott italkínálattal teszi teljessé a 2024-es strandszezont a Portofino Beach Club by Rácz Jenő, a Lupán.

gastro hangulat, 2024.07.17.

Kóstold körbe a Balatont - 2024

Hol kóstolhatod meg a legtutibb balatoni fogásokat, borokat, merre kirándulj, bringázz? A Balatoni Kör térképes Kóstold Körbe kiadványában megtalálod a hozzád leginkább passzoló balatoni helyeket!

Balaton, 2024.06.18.

Újranyitott az eklektikus Csók Bisztró

Illusztris környéken, a budapesti Andrássy úton nyitotta meg kapuit újra a Csók, mely a modern, színes gasztroélmény és a művészeti összefonódások szerelemgyereke. Itt még a zsíroskenyér is olyan szép, akár egy festmény!

Andrássy út, 2024.06.13.

"narrow"
Gear.svg