Társult a Prestige Hotel és a Costes Downton

-
gastro design, 2015.06.01.

Társult a Prestige Hotel és a Costes Downton

A Prestige Hotel Budapest éttermi együttműködő partnere a Michelin csillagot fialó Ráday utcai Costes új márkatagjaként nyílt Costes Downton.


Nagypolgári elegancia a mai kor igényeire szabva, ez a Prestige Hotel Budapest. A főváros új hotelkülönlegessége 2015 tavaszán nyitotta meg kapuit, Mazen Al Ramahi szállodaláncának legifjabb tagjaként a Só utcai Boutique Hotel Budapest és a Dohány utcai Continental Hotel Budapest után.

 

A tulajdonos szerint a belvárosi, felsőkategóriás szállodapiac megérett az új fejlesztésre, ezért két évvel ezelőtt elhatározta, hogy felújítja a Vigyázó Ferenc utcában álló, kiváló lokációval rendelkező félkész épületet, mert kiváló szállodafejlesztési lehetőséget látott benne.

 



A Dunához közeli, gyönyörű, Hild József által tervezett épület műemléki homlokzata a felújítás során visszakapta eredeti szépségét, az épületbe belépve visszaköszön a monarchiabéli nagypolgári elegancia.

 

Az épület üvegtetőt kapott, és hat emelet magasságban, „kifordítva” mutatja meg az eredeti szerkezetet. A napsugarak és a csillagos ég a középső átriumon át egészen a lobby-ba hatol, ahol a vendégek megcsodálhatják az impozáns belső teret, a fehér falak és a fekete gránitpadló harmóniáját, a középen függő Masiero óriáscsillárt és a körfolyosó gyönyörű kovácsoltvas korlátjait.

 



Az igazi elegancia azonban a részletekben lakozik: a karamellszínű recepcióspult mögötti falat muránói mozaik művészek által kézzel vágott és kirakott, egyedi SICIS üvegmozaik díszíti, a gránit burkolaton márványintarzia fut végig, a szobákban található egyedi tervezésű szófákat és ottománokat pedig Olaszországban gyártották. A lobby elegáns IPE Cavalli bútorai és fali lámpái, a Swarowski kristályok, és a csillogó padlómozaik között elfogja az érkezőt a századfordulós nagypolgári életérzés.


A Prestige Hotel Budapest tervezésén és kivitelezésén ugyanaz a csapat dolgozott, akik a már meglevő hotelekben is. A szálloda építésze Hegedűs Péter, a belsőépítészeti tervek pedig Vörös Virág, Sáfrány Csilla és Bagyinszkiné Kiss Tünde munkáját dicsérik. A vintage stílust a modernitással, a klasszikus békebeli eleganciát és a legújabb technikai vívmányokat kiválóan ötvözik a szálloda 85 szobájában, melyek 4 kategóriában kerültek kialakításra: standard, deluxe, executive és lakosztály. A szobák tereit prémium minőségű Harlequin Leonida Velvet textilek uralják.

 



A koncepció szerinti “békebeli” hangulatot a személyzet ruhája is tükrözi. A Szaszkó Adrienn és Szaszkó Mariann tervezők által megálmodott, a nagypolgári stílust a modern kor trendjeivel ötvöző formaruha kollekció jellemzője a letisztult stílusvilág. Minden a legapróbb részletig kidolgozott, a stílusjegyek végigvezethetők a kollekció részein.

 

A színválasztás is, a szállodai enteriőr színvilágát meghatározó fekete-fehér dominanciára épül. A márvány felületek, a szellős belső tér kiváló hátteret biztosít a prémium alapanyagok használatához, melyek az egész kollekció alapanyag választását jellemzik.

 

 

Costes Downtown Étterem

 

A fényűző elegancia és a csúcsgasztronómia kéz a kézben jár: a Prestige Hotel Budapest éttermi együttműködő partnere a Gerendai Károly és Miguel Rocha Vieira együttműködéséből Michelin csillagot fialó Ráday utcai Costes új márkatagjaként nyílt Costes Downtown étterem.

 

A különleges koncepció lehetőséget teremt a szállóvendégeknek, hogy itt fogyaszthassák el reggelijüket, mely a jelek szerint nagyon csábító a vendégek számára.

 

 

Természetesen az új étterem számotokra is nyitott, és a konyha kiválóságáról, a színvonalról továbbra is Vieira gondoskodik, de az új helyszínen sokkal oldottabb stílusban.

 

A kényelmes, spanyol diófa székek, a különleges növénykompozíciók, a fali függőkert, és Gerendai Károly magángyűjteményéből származó kortárs magyar festmények Csiszér Zsuzsannától Tarr Hajnalkáig felejthetetlen hangulatot kölcsönöznek a térnek, melyet a Tom Dixon lámpák hangulatos fényei csak tovább fokoznak. A Costes Downtown 60 férőhellyel, látványkonyhával, és séfasztallal vár benneteket.

 

 

Reggeli Costes módra

 

Alapszabály, hogy minden elsőosztályú alapanyagokból készül. A kibővített kontinentális reggeli része egy pohár pezsgő vagy magyar habzóbor. Helyben sütött, friss, mosolygós péksütemények a hagyományostól a gluténmentesig, házi dzsemek, szendvicskrémek, müzlik és gabonák, olajos magvak, magyar és nemzetközi sajtok, szezonális gyümölcsök, magyar minőségi felvágottak, hideg és meleg italok, tojásételek és olyan különlegességek, mint például a házi készítésű “blinis” füstölt lazaccal, “Fraiche”vel és tokhalkaviárral.

 

 

Az épület tervezőjéről, Hild Józsefről elnevezett konferenciaterem 40 fős, exkluzív megbeszélésekre és rendezvények befogadására alkalmas, modern audiovizuális technikával rendelkezik. Különlegessége az Angliában készült, kézzel festett egyedi arany tapéta, valamint a gyönyörű kristálycsillár és fali lámpák. Az érkező vendégek kényelméről egy 29 férőhelyes, háromszintes mélygarázs is gondoskodik.

 



A hotel iránti hatalmas érdeklődés nem utolsó sorban annak a kiemelkedő szakmai előkészítő munkának is köszönhető, amelyet Géher Zoltán, a Continental Hotel Budapest igazgatója végzett a projekt bevezetése és fejlesztése érdekében. A frissen kinevezett szálloda igazgatónak, Gaál Miklósnak és csapatának ezt az örökséget folytatva az első perctől kezdve a legmagasabb szintű szolgáltatást nyújtva kell helyt állnia.

 

A harminc éves szállodai tapasztalattal bíró igazgató minőség iránti elkötelezettsége és professzionalizmusa, valamint a fiatal, ám szakmailag felkészült csapatának lendülete lehet a további siker biztosítéka. Mindemellett a három szálloda szinergiájának hasznosítása további lehetőségeket nyújt a megszerzett piaci pozíció erősítésére.

 

 

Már az április eleje óta eltelt rövid időszak alatt is nagyon szép eredményeket ért el a szálloda, kiemelkedő hazai és külföldi szakmai figyelmet kapott, és az utazásközvetítő portálokon is a legnépszerűbbek között szerepel.

 

A Prestige Hotel Budapest foglaltsági előrejelzése is kedvező jövőt sejtet. “Az elkövetkező időszak feladata, hogy a szállodánk működését tovább finomítsuk annak érdekében, hogy vendégeink olyan diszkrét és a tökélyre törekvő elegáns kiszolgálást kapjanak, amit a hotel külső megjelenésében és adottságaiban ígér” – fogalmazta meg küldetését a szálloda igazgatója.

 

A piac pedig visszaigazolta a koncepciót, hiszen elmondása szerint az erős kereslet mellett a szállodai szolgáltatások árait is a hazai piaci szint felett tudják megállapítani.

 

Gerlachfalvy Réka

Tetszett a(z) Társult a Prestige Hotel és a Costes Downton magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Társult a Prestige Hotel és a Costes Downton magazin cikk? Írd meg véleményed!

További Gastro magazin cikkek

Chef Market felvásárolta a Culinaris-t

A Chef Market Zrt., Budapest és Pest megye piacvezető HoReCa nagykereskedője újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett: megvásárolta a Culinaris Wholesale nagykereskedelmi üzletágát, valamint a Culinaris három kiskereskedelmi egységét is.

gastro érdekesség, 2025.05.16.

Teljesen gluténmentes konyha a Balatonnál, Siófokon

A gluténérzékenységgel, cöliákiával vagy más ételallergiával élők számára a nyaralás sokszor nem a gondtalan pihenésről, hanem az állandó kockázatkerülésről szól. Még ma sem gyakori Magyarországon az olyan vendéglátóhely, ahol nemcsak a kínálat „mentes”, hanem valóban a konyha is. Most a Balaton partján emeli magasabb szintre a „free-from” étkezést egy új kezdeményezés.

éttermek, 2025.05.09.

Pesti István 10 éve Tatán, a Platán Gourmetben

Idén 10 éve lesz, hogy Pesti István megérkezett Tatára. Akkor még szinte elképzelhetetlen volt, hogy vidéki étterem valaha Michelin csillagot kap. A Platán ma már több vendéglátóipari egységet takar: udvarházat, bisztrót és fine dining éttermet is. Óriási büszkeség, hogy a fine dining stílust képviselő Platán Gourmet két éve, amikor a Michelin kalauz végre a hazai vidéki helyeket is górcső alá vette, azonnal 2 csillagot érdemelt. A tízes évforduló apropóján visszatekintünk Pesti Istvánnal, miért volt jó döntés, hogy a séf szakmát választotta.

chef, 2025.05.07.

Indul a 2025-ös szezon a White Raven Skybarban

Megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven – számos látványos és ízletes újdonsággal. Az ősz közepéig nyitva tartó hely új signature koktélokat, prémium alapanyagokra épülő, kibővített menüt, exkluzív pezsgőpremiereket és még hangsúlyosabb zenei élményt kínál a vendégeknek.

éttermek, 2025.05.06.

A rizsfőzés tudománya

A japán konyha egyik legalapvetőbb eleme a rizs. A NOBU éttermek világszerte híresek precizitásukról és letisztult ízvilágukról, amelyek középpontjában gyakran a tökéletesre főzött rizs áll. De mitől lesz tökéletes egy tál japán rizs? Schreiner Gábor, a budapesti NOBU executive chefje mesélt a rizsfőzés tudományáról és filozófiájáról.

receptek, 2025.04.30.

Magyarország étele 2025

Díjazták az év legjobb magyar ízeit a Magyar Gasztronómia Napján. A „Magyarország étele 2025” címet idén is szakácsverseny döntötte el, mellette innovatív desszertek, falusi vendégasztalok, pálinkák, koktélok és vendéglátóipari tanulók is versenyeztek.

gastro TOP listák, 2025.04.29.

Háromfogásos ebédmenü a VIRTU Restaurantban

VIRTU Restaurant április 28-tól ugyanis elindítja „Ebéd a felhők felett” nevű ajánlatát, amely egy hónapon keresztül kínál kedvezményes, háromfogásos ebédmenü lehetőséget az első 10 asztalfoglalónak hétköznaponként, ebédidőben.

éttermek, 2025.04.29.

"narrow"
Gear.svg