Angyalhaj csokoládéból fagylalt

-
gastro érdekesség, 2025.04.20.

Angyalhaj csokoládéból fagylalt

A dubaji csoki őrület után idén tavasszal a rózsaszínű angyalhaj csokoládéért rajonganak magyarok tömegei. Jakabfi Dávid patissier pedig rögtön fagylalt formába öntötte a megjelenésében és ízvilágában is egyedi édességet. A puncsból, ruby csokiból, pisztáciából és török vattacukorból készülő fagyit már most annyira imádja mindenki, hogy sorok állnak érte Nagykanizsán.


Elsőként készít hazánkban angyalhaj csokoládéból fagylaltot Jakabfi Dávid.

Viharként söpört végig az országon tavaly év végén a dubaji csoki mánia, amit mostanra egy másik újdonság, az angyalhaj csokoládé szorított a háttérbe. A rózsaszín csodaként is emlegetett édesség a látványa miatt azonnal a gyerekek kedvence lesz, de az igazi csavar azután jön, ha kettétörjük a táblát: a belsejéből ugyanis sűrű vattacukor szálak bújnak elő.

Jakabfi Dávid, a modern cukrászat egyik kiemelkedő alakja ráadásul új szintre emelte a legújabb őrületet, és Magyarországon elsőként alkotta meg az angyalhaj csokoládéból készült fagylaltot, ami óriási sikert aratott a vásárlók körében.

„Az angyalhaj csokoládé alapja a savas, citrusos ízjegyekkel tarkított ruby csoki. Ez 6-7 évvel ezelőtt már sláger volt itthon is, most pedig újra divatba jött. A rózsaszín csokoládé a kicsiket és a nagyokat egyaránt leveszi a lábáról, ezért is gondoltam úgy, hogy érdemes lenne a nyár közeledtével fagyiként is kínálni” – mutatott rá.

A desszertséf elárulta, a fagyihoz a retró ízként igencsak közkedvelt puncsot vette elő, amibe a már említett ruby csoki reszelék mellett pisztáciát és török vattacukrot csempészett, így tökéletesen visszaadja a klasszikus angyalhaj csokoládé ízét. Utóbbit is értékesítik nemcsak Jakabfi Dávid nagykanizsai műhelyében, hanem a nyíregyházi Csekő Cukrászdában, Magyarszéken, és a Cups and Flowers kínálatában is megtalálható. A cukrászséf elmondása szerint a csoki annyira kelendő, hogy nincs az a mennyiség, amit ne vásárolnának meg a vendégek.

Jakabfi Dávid


Jakabfi Dávidnál 550 forint egy gombóc fagyi

A nemzetközi szinten is elismert patissier elmondta, a fagyiért két kézzel kapnak a gyerekek, akik a látvány miatt sokszor a mese után aranyhajra keresztelik át az ízletes gombócokat.

Bár a Balaton környékén a 600, 700, de még a 800 forintos gombócárak sem ritkák, Jakabfi Dávid műhelyében tavalyi áron, 550 forintért kóstolható meg más ízek mellett az angyalhaj csokoládés fagylalt is.

„A fagylaltjaink méretét sem spóroljuk le, nagyjából 5,5 dekás mindegyik adag, ami az átlagosnál nagyobbnak számít a mai piacon. Szerencsére a vendégeink számából is visszatükröződik az, hogy mindig a legmagasabb minőségre törekszünk, hiszen rendszeresen sorok állnak a műhelyünknél, és éppen a kerthelység bővítése zajlik, mert már kevésnek bizonyul ott az ülőhely” – meséli a híres patissier.

Sikereikkel kapcsolatban azt is elmondta, hogy süteményeik forgalma tavaly az ötszörösére nőtt, és jelentősen emelkedett azoknak az esküvőknek a száma is az országban, ahová tőlük rendeltek édességeket, amire kifejezetten büszkék.

dr. Kovács T. Lóránt

Tetszett a(z) Angyalhaj csokoládéból fagylalt magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Angyalhaj csokoládéból fagylalt magazin cikk? Írd meg véleményed!

Angyalhaj csokoládéból fagylalt cikkhez kapcsolódó helyek

További Gastro magazin cikkek

Teljesen gluténmentes konyha a Balatonnál, Siófokon

A gluténérzékenységgel, cöliákiával vagy más ételallergiával élők számára a nyaralás sokszor nem a gondtalan pihenésről, hanem az állandó kockázatkerülésről szól. Még ma sem gyakori Magyarországon az olyan vendéglátóhely, ahol nemcsak a kínálat „mentes”, hanem valóban a konyha is. Most a Balaton partján emeli magasabb szintre a „free-from” étkezést egy új kezdeményezés.

éttermek, 2025.05.09.

Pesti István 10 éve Tatán, a Platán Gourmetben

Idén 10 éve lesz, hogy Pesti István megérkezett Tatára. Akkor még szinte elképzelhetetlen volt, hogy vidéki étterem valaha Michelin csillagot kap. A Platán ma már több vendéglátóipari egységet takar: udvarházat, bisztrót és fine dining éttermet is. Óriási büszkeség, hogy a fine dining stílust képviselő Platán Gourmet két éve, amikor a Michelin kalauz végre a hazai vidéki helyeket is górcső alá vette, azonnal 2 csillagot érdemelt. A tízes évforduló apropóján visszatekintünk Pesti Istvánnal, miért volt jó döntés, hogy a séf szakmát választotta.

chef, 2025.05.07.

Indul a 2025-ös szezon a White Raven Skybarban

Megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven – számos látványos és ízletes újdonsággal. Az ősz közepéig nyitva tartó hely új signature koktélokat, prémium alapanyagokra épülő, kibővített menüt, exkluzív pezsgőpremiereket és még hangsúlyosabb zenei élményt kínál a vendégeknek.

éttermek, 2025.05.06.

A rizsfőzés tudománya

A japán konyha egyik legalapvetőbb eleme a rizs. A NOBU éttermek világszerte híresek precizitásukról és letisztult ízvilágukról, amelyek középpontjában gyakran a tökéletesre főzött rizs áll. De mitől lesz tökéletes egy tál japán rizs? Schreiner Gábor, a budapesti NOBU executive chefje mesélt a rizsfőzés tudományáról és filozófiájáról.

receptek, 2025.04.30.

Magyarország étele 2025

Díjazták az év legjobb magyar ízeit a Magyar Gasztronómia Napján. A „Magyarország étele 2025” címet idén is szakácsverseny döntötte el, mellette innovatív desszertek, falusi vendégasztalok, pálinkák, koktélok és vendéglátóipari tanulók is versenyeztek.

gastro TOP listák, 2025.04.29.

Háromfogásos ebédmenü a VIRTU Restaurantban

VIRTU Restaurant április 28-tól ugyanis elindítja „Ebéd a felhők felett” nevű ajánlatát, amely egy hónapon keresztül kínál kedvezményes, háromfogásos ebédmenü lehetőséget az első 10 asztalfoglalónak hétköznaponként, ebédidőben.

éttermek, 2025.04.29.

Londoni városnézés egy guruló cukrászdában

Ha azt hitted, Londonban már mindent láttál, biztosíthatlak, hogy nem így van. A Brigit’s Bakery ikonikus emeletes busza egy guruló cukrászda, ami nemcsak a látványról, hanem a gasztroélmányről is szól: miközben elhaladsz a Buckingham-palota, a Big Ben és a London Eye előtt, egy finom eperlekvárba mártott scone-t majszolsz, miközben illatos Earl Grey gőzölög a kezedben.

gastro érdekesség, 2025.04.15.

"narrow"
Gear.svg