Londoni városnézés egy guruló cukrászdában

-
gastro érdekesség, 2025.04.15.

Londoni városnézés egy guruló cukrászdában

Ha azt hitted, Londonban már mindent láttál, biztosíthatlak, hogy nem így van. A Brigit’s Bakery ikonikus emeletes busza egy guruló cukrászda, ami nemcsak a látványról, hanem a gasztroélmányről is szól: miközben elhaladsz a Buckingham-palota, a Big Ben és a London Eye előtt, egy finom eperlekvárba mártott scone-t majszolsz, miközben illatos Earl Grey gőzölög a kezedben.


London kulináris világa rendkívül sokszínű, de még ebben a gazdag választékban is találhatunk olyan élményeket, amelyek kitűnnek a kavalkádból. A brit főváros két ikonikus szimbóluma, az emeletes busz és a hagyományos délutáni tea, egy különleges kulináris élményben egyesül a mozgó cukrászdában. A Brigit’s Bakery Afternoon Tea Bus Tour nosztalgikus utazásra csábítja a vendégeket, akik városnézés közben élvezhetik a klasszikus angol ízeket.  

Az emeletes buszban berendezett teázó egyensúlyt teremt a tradicionális angol ízek és a francia cukrászati precizitás között.

A sós fogások között felvonulnak a legnagyobb klasszikusok: mini szendvicsek különféle töltelékekkel: füstölt lazacos-sajtkrémes, uborkás-krémsajtos, vagy hagyományos sonkás- mustáros. Minden falat egy igazi műalkotás, a falatok nem dominálnak egymás mellett, a sorrend és az ízek összeállítása tudatos, jól átgondolt.

A sós fogások mellett megjelennek az édes desszertek is, amelyek a túra gasztronómiai csúcspontját jelentik. A tradicionális angol scone omlós és meleg, amelyet természetesen selymesen lágy clotted cream-mel és a kiváló minőségű eperlekvárral kínálnak. A francia stílusú desszertek, mint a gyümölcstart, a makaron vagy mini cupcake nemcsak küllemükben, hanem ízvilágukban is a párizsi cukrászdák világát idézik.

Minden egyes sütemény kis mestermű, amelyeknél az ízek harmonikusan egészítik ki egymást: semmi sem túl édes, semmi sem túl nehéz, és minden falat egy újabb meglepetést tartogat. A vendégek emellett előzetes egyeztetéssel vegetáriánus, vegán, gluténmentes vagy halal menüt is rendelhetnek. A speciális menük is minden apró részletükben  azt sugallják: itt minden vendég fontos.

Az italválasztékban a tradicionális angol teák dominálnak, Earl Grey, English Breakfast vagy akár zöld teát is választhatnak az utasok. A tea termoszbögrében érkezik, így nem kell attól tartani, hogy egy fékezésnél kilöttyen. Az extra csomagokban pezsgő vagy gin tonic is rendelhető, így a délutáni teázás könnyedén alakulhat egy elegáns koktélozássá.

Mindezt nosztalgikus, stílusos környezetben élvezhetik az utasok: a busz belső tere ízlésesen dekorált, vintage hangulatú, finom pasztellszínekkel. Az apró részletek, a virágdíszek, porcelán mintázatú szalvéták tovább növelik emelik az élményt.

Egy mozgó buszon minőségi étkezést biztosítani nem mindennapi kihívás, de a Brigit’s Bakery csapata láthatóan rutinos ebben. A személyzet figyelmes, kedves és hatékony, minden mozdulatukban érezni a profizmust. Az asztalok stabilak, az ételek tálalása biztonságos és látványos, semmi sem zavarja meg az exkluzív élményt, amely garantáltan emlékezetes marad

dr. Kovács T. Lóránt

Tetszett a(z) Londoni városnézés egy guruló cukrászdában magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Londoni városnézés egy guruló cukrászdában magazin cikk? Írd meg véleményed!

További Gastro magazin cikkek

Indul a 2025-ös szezon a White Raven Skybarban

Megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven – számos látványos és ízletes újdonsággal. Az ősz közepéig nyitva tartó hely új signature koktélokat, prémium alapanyagokra épülő, kibővített menüt, exkluzív pezsgőpremiereket és még hangsúlyosabb zenei élményt kínál a vendégeknek.

éttermek, 2025.05.06.

A rizsfőzés tudománya

A japán konyha egyik legalapvetőbb eleme a rizs. A NOBU éttermek világszerte híresek precizitásukról és letisztult ízvilágukról, amelyek középpontjában gyakran a tökéletesre főzött rizs áll. De mitől lesz tökéletes egy tál japán rizs? Schreiner Gábor, a budapesti NOBU executive chefje mesélt a rizsfőzés tudományáról és filozófiájáról.

receptek, 2025.04.30.

Magyarország étele 2025

Díjazták az év legjobb magyar ízeit a Magyar Gasztronómia Napján. A „Magyarország étele 2025” címet idén is szakácsverseny döntötte el, mellette innovatív desszertek, falusi vendégasztalok, pálinkák, koktélok és vendéglátóipari tanulók is versenyeztek.

gastro TOP listák, 2025.04.29.

Háromfogásos ebédmenü a VIRTU Restaurantban

VIRTU Restaurant április 28-tól ugyanis elindítja „Ebéd a felhők felett” nevű ajánlatát, amely egy hónapon keresztül kínál kedvezményes, háromfogásos ebédmenü lehetőséget az első 10 asztalfoglalónak hétköznaponként, ebédidőben.

éttermek, 2025.04.29.

Angyalhaj csokoládéból fagylalt

A dubaji csoki őrület után idén tavasszal a rózsaszínű angyalhaj csokoládéért rajonganak magyarok tömegei. Jakabfi Dávid patissier pedig rögtön fagylalt formába öntötte a megjelenésében és ízvilágában is egyedi édességet. A puncsból, ruby csokiból, pisztáciából és török vattacukorból készülő fagyit már most annyira imádja mindenki, hogy sorok állnak érte Nagykanizsán.

gastro érdekesség, 2025.04.20.

Elkészült Budapest kürtőskalácsa

Budapest kürtőskalácsa olyan, mint maga a főváros: sokszínű, zöld, nagyvilági. A kürtőskalács reneszánszát éli a turisták körében, de a készítők szerint most új szintre lép a minőség. Ez a kürtőskalács elsősorban a budapestieknek készült. A Szent István Bazilikánál bárki megkóstolhatja a különleges desszertet.

gastro érdekesség, 2025.04.11.

Munk Tamás

A séf, akit ugyanúgy inspirál az üres tányér, mint a hófehér festővászon.

gastro személyiségek, 2025.04.07.

"narrow"
Gear.svg