A Kifli.hu erősíti környezetvédelmi szerepét

-
gastro esemény, 2024.04.24.

A Kifli.hu erősíti környezetvédelmi szerepét

A Föld Napja alkalmából a Kifli.hu rendezvényén vettünk részt, ahol megismertük a fenntarthatósági kezdeményezéseinek átfogó eredményeit és azokat a jövőbeli célokat, amelyekkel tovább kívánja erősíteni környezetvédelmi elkötelezettségét.


A Föld Napján a Kifli.hu közösen összefogva mind helyi és multinacionális szintű beszállítóival és partnereivel együtt küzdenek egy szebb jövőért  rengeteg környezetkímélő tevékenységen keresztül.

Nincs több Földünk – de együtt jobbá tehetjük azt, amink van.

Stratégiai fókusz a helyi beszerzésre és hatékony szállításra

A Kifli.hu fenntarthatóságra összpontosító működési stratégiája:

  • Helyi beszerzés: A helyi kis termelők támogatásával és az áruk közvetlen a földekről a Kifli raktárába történő szállításával a vállalat jelentősen csökkenti a szállításhoz kapcsolódó szén-dioxid-kibocsátást.

  • Optimalizált szállítási rendszer: A 'zöld levél idősávok' kialakításával, ahol az ügyfelek olyan időpontokat választhatnak, amikor a Kifli már amúgyis az adott területre tart, minimalizálható a futárok szállítási távolsága és csökken minden egyes szállítás környezeti lábnyoma, ami már most több mint 10 autóútnyi megtakarítást jelent a városban.
  • Fenntartható csomagolás – Az egyik Kiflis kezdeményezés a Refill kategória, amely csökkenti bolygónkra gyakorolt terhelést az egyszer használatos csomagolásokkal szemben. Ne feledkezzünk meg az újrahasznosított és újrahasznosítható papírban és öko-táskákban történő szállításról sem, amelyek most már a rendelések 15%-át teszik ki.

„Mivel ügyfeleink állnak tevékenységünk középpontjában, környezetük javítása szerves része működési modellünknek,” mondta Gabriel Makki, a Kifli.hu vezérigazgatója. „A fenntarthatóság nem csupán stratégia, hanem vállalatunk DNS-ébe kódolt, életminőség-javító tervezési elv.”

 

Innovatív Hulladékcsökkentés és Erőforrás-hatékonyság

  • Mentsd meg az élelmiszert kezdeményezés: Ez a kategória nem csak a hulladékot csökkenti, hanem felelős fogyasztásra is tanít. Előremutató, innovatív technológia és kézzel válogatás eredménye. A lejárat közeli , de még egészséges lelmiszereket kézzel válogatják le, majd kezdvezményes áron értékesítik. A januártól márciusig tartó időszakban a vásárlások száma 22%-kal nőtt éves összevetésben, segítve az élelmiszer-hulladék 0,5%-ra csökkentését.

Jelentős élelmiszer-adományozás

  • Adományozás: 2023-ban a Kifli.hu 230 tonna élelmiszert adományozott a Magyar Élelmiszerbanknak és a Noé Állatotthonnak, beleértve 161 tonna gyümölcsöt és zöldséget, 38,5 tonna húst, és 30,1 tonna pékáru terméket.

Növekedés az Öko-barát Termékkínálatban

  • Növényi Alapú Termékek: Az egyre népszerűbb növényi alapú étrendekre válaszul a kategória eladásai több mint 42%-kal nőttek az elmúlt évhez képest.

Víziós Jövőbeli Célok egy Fenntartható Holnapért

  • ZÉRÓ WASTE, csökkenő selejt: A Kifli.hu küldetése, hogy elérje a zéró hulladékot, és már most csökkentette a selejtarányt mindössze 0,5%-ra 2022 májusához képest, ami messze alulmúlja a hagyományos boltok 2-4%-os átlagát.
  • Csomagolásmentes Jövő: 2025-re a Kifli.hu azt tervezi, hogy a legtöbb gyümölcsöt és zöldséget csomagolás nélkül, vagy papírban, illetve lebomló csomagolásban kínálja, elkerülve a műanyagot, hogy csökkentse a környezeti hatást.

 

 

dr. Kovács T. Lóránt

Tetszett a(z) A Kifli.hu erősíti környezetvédelmi szerepét magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) A Kifli.hu erősíti környezetvédelmi szerepét magazin cikk? Írd meg véleményed!

További Gastro magazin cikkek

Évente 50 ezer burgert ad el az alsóörsi Bitang Burger

Kovács Balázs és Kovács Olivér már fiatalkorában álmodozott egy saját vendéglátóhelyről, az elhatározás pedig 2017-ben egy vasárnapi közös pezsgőzéskor született meg bennük, immár Olivér párjával, Radnóti Máriával együtt. Mostanra több mint 100 ezer eladott hamburgerrel büszkélkedhetnek.

éttermek, 2025.06.06.

Év fagylaltja 2025 - Dörgicsei mandulás

Az Év Fagylaltja versenyre idén öt kategóriában rekordszámú, összesen 100 fagylalt nevezése érkezett, és a korábbi évek díjnyertes magyar fagylalt remekeivel együtt több mint 130 féle fagylalt volt kóstolható az egész napos rendezvény alatt.

év fagylaltja, 2025.05.31.

3 új degusztációs menüsor az Újváros Bisztróban: innen, onnan és mindenhonnan

Három új, tematikus degusztációs menüsort vezetett be az Újváros Bisztró (Szarvas), Békés megye első Michelin Bib Gourmand-ajánlott étterme. Az „Innen”, „Onnan” és „Mindenhonnan” elnevezésű ételsorokat Piltz Zoltán séf álmodta meg, a helyi alapanyagok tiszteletére, valamint a magyar konyha újraértelmezésére és a nemzetközi ízvilág bemutatására építve.

menüvariációk, 2025.05.22.

Balaton Fagyija 2025.

A Balaton Fagyija választás nem csupán egy évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendő verseny, hanem a minőségi kézműves fagylaltok ünnepe. A szakértő zsűri több mint 30 egyedi és izgalmas fagylaltkreációt kóstolt meg, hogy kiválassza a régió legkiemelkedőbb ízét.

Balaton, 2025.05.20.

Chef Market felvásárolta a Culinaris-t

A Chef Market Zrt., Budapest és Pest megye piacvezető HoReCa nagykereskedője újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett: megvásárolta a Culinaris Wholesale nagykereskedelmi üzletágát, valamint a Culinaris három kiskereskedelmi egységét is.

gastro érdekesség, 2025.05.16.

Teljesen gluténmentes konyha a Balatonnál, Siófokon

A gluténérzékenységgel, cöliákiával vagy más ételallergiával élők számára a nyaralás sokszor nem a gondtalan pihenésről, hanem az állandó kockázatkerülésről szól. Még ma sem gyakori Magyarországon az olyan vendéglátóhely, ahol nemcsak a kínálat „mentes”, hanem valóban a konyha is. Most a Balaton partján emeli magasabb szintre a „free-from” étkezést egy új kezdeményezés.

éttermek, 2025.05.09.

Pesti István 10 éve Tatán, a Platán Gourmetben

Idén 10 éve lesz, hogy Pesti István megérkezett Tatára. Akkor még szinte elképzelhetetlen volt, hogy vidéki étterem valaha Michelin csillagot kap. A Platán ma már több vendéglátóipari egységet takar: udvarházat, bisztrót és fine dining éttermet is. Óriási büszkeség, hogy a fine dining stílust képviselő Platán Gourmet két éve, amikor a Michelin kalauz végre a hazai vidéki helyeket is górcső alá vette, azonnal 2 csillagot érdemelt. A tízes évforduló apropóján visszatekintünk Pesti Istvánnal, miért volt jó döntés, hogy a séf szakmát választotta.

chef, 2025.05.07.

Indul a 2025-ös szezon a White Raven Skybarban

Megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven – számos látványos és ízletes újdonsággal. Az ősz közepéig nyitva tartó hely új signature koktélokat, prémium alapanyagokra épülő, kibővített menüt, exkluzív pezsgőpremiereket és még hangsúlyosabb zenei élményt kínál a vendégeknek.

éttermek, 2025.05.06.

"narrow"
Gear.svg