A Kifli.hu erősíti környezetvédelmi szerepét

-
gastro esemény, 2024.04.24.

A Kifli.hu erősíti környezetvédelmi szerepét

A Föld Napja alkalmából a Kifli.hu rendezvényén vettünk részt, ahol megismertük a fenntarthatósági kezdeményezéseinek átfogó eredményeit és azokat a jövőbeli célokat, amelyekkel tovább kívánja erősíteni környezetvédelmi elkötelezettségét.


A Föld Napján a Kifli.hu közösen összefogva mind helyi és multinacionális szintű beszállítóival és partnereivel együtt küzdenek egy szebb jövőért  rengeteg környezetkímélő tevékenységen keresztül.

Nincs több Földünk – de együtt jobbá tehetjük azt, amink van.

Stratégiai fókusz a helyi beszerzésre és hatékony szállításra

A Kifli.hu fenntarthatóságra összpontosító működési stratégiája:

  • Helyi beszerzés: A helyi kis termelők támogatásával és az áruk közvetlen a földekről a Kifli raktárába történő szállításával a vállalat jelentősen csökkenti a szállításhoz kapcsolódó szén-dioxid-kibocsátást.

  • Optimalizált szállítási rendszer: A 'zöld levél idősávok' kialakításával, ahol az ügyfelek olyan időpontokat választhatnak, amikor a Kifli már amúgyis az adott területre tart, minimalizálható a futárok szállítási távolsága és csökken minden egyes szállítás környezeti lábnyoma, ami már most több mint 10 autóútnyi megtakarítást jelent a városban.
  • Fenntartható csomagolás – Az egyik Kiflis kezdeményezés a Refill kategória, amely csökkenti bolygónkra gyakorolt terhelést az egyszer használatos csomagolásokkal szemben. Ne feledkezzünk meg az újrahasznosított és újrahasznosítható papírban és öko-táskákban történő szállításról sem, amelyek most már a rendelések 15%-át teszik ki.

„Mivel ügyfeleink állnak tevékenységünk középpontjában, környezetük javítása szerves része működési modellünknek,” mondta Gabriel Makki, a Kifli.hu vezérigazgatója. „A fenntarthatóság nem csupán stratégia, hanem vállalatunk DNS-ébe kódolt, életminőség-javító tervezési elv.”

 

Innovatív Hulladékcsökkentés és Erőforrás-hatékonyság

  • Mentsd meg az élelmiszert kezdeményezés: Ez a kategória nem csak a hulladékot csökkenti, hanem felelős fogyasztásra is tanít. Előremutató, innovatív technológia és kézzel válogatás eredménye. A lejárat közeli , de még egészséges lelmiszereket kézzel válogatják le, majd kezdvezményes áron értékesítik. A januártól márciusig tartó időszakban a vásárlások száma 22%-kal nőtt éves összevetésben, segítve az élelmiszer-hulladék 0,5%-ra csökkentését.

Jelentős élelmiszer-adományozás

  • Adományozás: 2023-ban a Kifli.hu 230 tonna élelmiszert adományozott a Magyar Élelmiszerbanknak és a Noé Állatotthonnak, beleértve 161 tonna gyümölcsöt és zöldséget, 38,5 tonna húst, és 30,1 tonna pékáru terméket.

Növekedés az Öko-barát Termékkínálatban

  • Növényi Alapú Termékek: Az egyre népszerűbb növényi alapú étrendekre válaszul a kategória eladásai több mint 42%-kal nőttek az elmúlt évhez képest.

Víziós Jövőbeli Célok egy Fenntartható Holnapért

  • ZÉRÓ WASTE, csökkenő selejt: A Kifli.hu küldetése, hogy elérje a zéró hulladékot, és már most csökkentette a selejtarányt mindössze 0,5%-ra 2022 májusához képest, ami messze alulmúlja a hagyományos boltok 2-4%-os átlagát.
  • Csomagolásmentes Jövő: 2025-re a Kifli.hu azt tervezi, hogy a legtöbb gyümölcsöt és zöldséget csomagolás nélkül, vagy papírban, illetve lebomló csomagolásban kínálja, elkerülve a műanyagot, hogy csökkentse a környezeti hatást.

 

 

dr. Kovács T. Lóránt

Tetszett a(z) A Kifli.hu erősíti környezetvédelmi szerepét magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) A Kifli.hu erősíti környezetvédelmi szerepét magazin cikk? Írd meg véleményed!

További Gastro magazin cikkek

Chef Market felvásárolta a Culinaris-t

A Chef Market Zrt., Budapest és Pest megye piacvezető HoReCa nagykereskedője újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett: megvásárolta a Culinaris Wholesale nagykereskedelmi üzletágát, valamint a Culinaris három kiskereskedelmi egységét is.

gastro érdekesség, 2025.05.16.

Teljesen gluténmentes konyha a Balatonnál, Siófokon

A gluténérzékenységgel, cöliákiával vagy más ételallergiával élők számára a nyaralás sokszor nem a gondtalan pihenésről, hanem az állandó kockázatkerülésről szól. Még ma sem gyakori Magyarországon az olyan vendéglátóhely, ahol nemcsak a kínálat „mentes”, hanem valóban a konyha is. Most a Balaton partján emeli magasabb szintre a „free-from” étkezést egy új kezdeményezés.

éttermek, 2025.05.09.

Pesti István 10 éve Tatán, a Platán Gourmetben

Idén 10 éve lesz, hogy Pesti István megérkezett Tatára. Akkor még szinte elképzelhetetlen volt, hogy vidéki étterem valaha Michelin csillagot kap. A Platán ma már több vendéglátóipari egységet takar: udvarházat, bisztrót és fine dining éttermet is. Óriási büszkeség, hogy a fine dining stílust képviselő Platán Gourmet két éve, amikor a Michelin kalauz végre a hazai vidéki helyeket is górcső alá vette, azonnal 2 csillagot érdemelt. A tízes évforduló apropóján visszatekintünk Pesti Istvánnal, miért volt jó döntés, hogy a séf szakmát választotta.

chef, 2025.05.07.

Indul a 2025-ös szezon a White Raven Skybarban

Megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven – számos látványos és ízletes újdonsággal. Az ősz közepéig nyitva tartó hely új signature koktélokat, prémium alapanyagokra épülő, kibővített menüt, exkluzív pezsgőpremiereket és még hangsúlyosabb zenei élményt kínál a vendégeknek.

éttermek, 2025.05.06.

A rizsfőzés tudománya

A japán konyha egyik legalapvetőbb eleme a rizs. A NOBU éttermek világszerte híresek precizitásukról és letisztult ízvilágukról, amelyek középpontjában gyakran a tökéletesre főzött rizs áll. De mitől lesz tökéletes egy tál japán rizs? Schreiner Gábor, a budapesti NOBU executive chefje mesélt a rizsfőzés tudományáról és filozófiájáról.

receptek, 2025.04.30.

Magyarország étele 2025

Díjazták az év legjobb magyar ízeit a Magyar Gasztronómia Napján. A „Magyarország étele 2025” címet idén is szakácsverseny döntötte el, mellette innovatív desszertek, falusi vendégasztalok, pálinkák, koktélok és vendéglátóipari tanulók is versenyeztek.

gastro TOP listák, 2025.04.29.

Háromfogásos ebédmenü a VIRTU Restaurantban

VIRTU Restaurant április 28-tól ugyanis elindítja „Ebéd a felhők felett” nevű ajánlatát, amely egy hónapon keresztül kínál kedvezményes, háromfogásos ebédmenü lehetőséget az első 10 asztalfoglalónak hétköznaponként, ebédidőben.

éttermek, 2025.04.29.

"narrow"
Gear.svg