A Kifli.hu erősíti környezetvédelmi szerepét

-
gastro esemény, 2024.04.24.

A Kifli.hu erősíti környezetvédelmi szerepét

A Föld Napja alkalmából a Kifli.hu rendezvényén vettünk részt, ahol megismertük a fenntarthatósági kezdeményezéseinek átfogó eredményeit és azokat a jövőbeli célokat, amelyekkel tovább kívánja erősíteni környezetvédelmi elkötelezettségét.


A Föld Napján a Kifli.hu közösen összefogva mind helyi és multinacionális szintű beszállítóival és partnereivel együtt küzdenek egy szebb jövőért  rengeteg környezetkímélő tevékenységen keresztül.

Nincs több Földünk – de együtt jobbá tehetjük azt, amink van.

Stratégiai fókusz a helyi beszerzésre és hatékony szállításra

A Kifli.hu fenntarthatóságra összpontosító működési stratégiája:

  • Helyi beszerzés: A helyi kis termelők támogatásával és az áruk közvetlen a földekről a Kifli raktárába történő szállításával a vállalat jelentősen csökkenti a szállításhoz kapcsolódó szén-dioxid-kibocsátást.

  • Optimalizált szállítási rendszer: A 'zöld levél idősávok' kialakításával, ahol az ügyfelek olyan időpontokat választhatnak, amikor a Kifli már amúgyis az adott területre tart, minimalizálható a futárok szállítási távolsága és csökken minden egyes szállítás környezeti lábnyoma, ami már most több mint 10 autóútnyi megtakarítást jelent a városban.
  • Fenntartható csomagolás – Az egyik Kiflis kezdeményezés a Refill kategória, amely csökkenti bolygónkra gyakorolt terhelést az egyszer használatos csomagolásokkal szemben. Ne feledkezzünk meg az újrahasznosított és újrahasznosítható papírban és öko-táskákban történő szállításról sem, amelyek most már a rendelések 15%-át teszik ki.

„Mivel ügyfeleink állnak tevékenységünk középpontjában, környezetük javítása szerves része működési modellünknek,” mondta Gabriel Makki, a Kifli.hu vezérigazgatója. „A fenntarthatóság nem csupán stratégia, hanem vállalatunk DNS-ébe kódolt, életminőség-javító tervezési elv.”

 

Innovatív Hulladékcsökkentés és Erőforrás-hatékonyság

  • Mentsd meg az élelmiszert kezdeményezés: Ez a kategória nem csak a hulladékot csökkenti, hanem felelős fogyasztásra is tanít. Előremutató, innovatív technológia és kézzel válogatás eredménye. A lejárat közeli , de még egészséges lelmiszereket kézzel válogatják le, majd kezdvezményes áron értékesítik. A januártól márciusig tartó időszakban a vásárlások száma 22%-kal nőtt éves összevetésben, segítve az élelmiszer-hulladék 0,5%-ra csökkentését.

Jelentős élelmiszer-adományozás

  • Adományozás: 2023-ban a Kifli.hu 230 tonna élelmiszert adományozott a Magyar Élelmiszerbanknak és a Noé Állatotthonnak, beleértve 161 tonna gyümölcsöt és zöldséget, 38,5 tonna húst, és 30,1 tonna pékáru terméket.

Növekedés az Öko-barát Termékkínálatban

  • Növényi Alapú Termékek: Az egyre népszerűbb növényi alapú étrendekre válaszul a kategória eladásai több mint 42%-kal nőttek az elmúlt évhez képest.

Víziós Jövőbeli Célok egy Fenntartható Holnapért

  • ZÉRÓ WASTE, csökkenő selejt: A Kifli.hu küldetése, hogy elérje a zéró hulladékot, és már most csökkentette a selejtarányt mindössze 0,5%-ra 2022 májusához képest, ami messze alulmúlja a hagyományos boltok 2-4%-os átlagát.
  • Csomagolásmentes Jövő: 2025-re a Kifli.hu azt tervezi, hogy a legtöbb gyümölcsöt és zöldséget csomagolás nélkül, vagy papírban, illetve lebomló csomagolásban kínálja, elkerülve a műanyagot, hogy csökkentse a környezeti hatást.

 

 

dr. Kovács T. Lóránt

Tetszett a(z) A Kifli.hu erősíti környezetvédelmi szerepét magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) A Kifli.hu erősíti környezetvédelmi szerepét magazin cikk? Írd meg véleményed!

További Gastro magazin cikkek

Angyalhaj csokoládéból fagylalt

A dubaji csoki őrület után idén tavasszal a rózsaszínű angyalhaj csokoládéért rajonganak magyarok tömegei. Jakabfi Dávid patissier pedig rögtön fagylalt formába öntötte a megjelenésében és ízvilágában is egyedi édességet. A puncsból, ruby csokiból, pisztáciából és török vattacukorból készülő fagyit már most annyira imádja mindenki, hogy sorok állnak érte Nagykanizsán.

gastro érdekesség, 2025.04.20.

Londoni városnézés egy guruló cukrászdában

Ha azt hitted, Londonban már mindent láttál, biztosíthatlak, hogy nem így van. A Brigit’s Bakery ikonikus emeletes busza egy guruló cukrászda, ami nemcsak a látványról, hanem a gasztroélmányről is szól: miközben elhaladsz a Buckingham-palota, a Big Ben és a London Eye előtt, egy finom eperlekvárba mártott scone-t majszolsz, miközben illatos Earl Grey gőzölög a kezedben.

gastro érdekesség, 2025.04.15.

Elkészült Budapest kürtőskalácsa

Budapest kürtőskalácsa olyan, mint maga a főváros: sokszínű, zöld, nagyvilági. A kürtőskalács reneszánszát éli a turisták körében, de a készítők szerint most új szintre lép a minőség. Ez a kürtőskalács elsősorban a budapestieknek készült. A Szent István Bazilikánál bárki megkóstolhatja a különleges desszertet.

gastro érdekesség, 2025.04.11.

Munk Tamás

A séf, akit ugyanúgy inspirál az üres tányér, mint a hófehér festővászon.

gastro személyiségek, 2025.04.07.

Botanica: fine-dining csodahely Dánszentmiklóson

Van egy egészen egyedülálló és különleges hely Dánszentmiklóson, ami éppen olyan, mintha Provence-ba csöppentünk volna, miközben a Botanica mindössze 45 percre van Budapesttől. A butikhotel étterme két éve Michelin-ajánlott, fine-dining konyhájának fogásai pedig felérnek egy képzőművészeti alkotással is.

éttermek, 2025.04.06.

Tavaszi ízek a Kopaszi-öbölben

A tavasz frissessége és kreatív gasztronómiai megoldások találkoznak Bíró Dani legújabb fogásaiban, amelyeket a Zazie Bistro & Bar étteremben kóstolhatunk meg. A séf, Bíró Dani most is a megszokott lendülettel és merészséggel nyúl az alapanyagokhoz, izgalmas ízkombinációkkal és meglepő textúrákkal hozva el a szezon legjavát a Kopaszi-öbölbe.

éttermek, 2025.03.27.

A Berner Plattétól a csokivonatig - gasztrokalandok Bernben

Az UNESCO Világörökség részét képező svájci főváros, amelynek középkori építészete és az óvárost kecsesen körülölelő Aare folyó magával ragadó hangulatot teremt, egyúttal egy olyan kulináris élményt is kínál, amely méltó a felfedezésre.

Gastro kaland, 2025.03.26.

Tiramisu világnapja (03.21.)

Március 21-én a tiramisu világszerte reflektorfénybe kerül, hiszen ezen a napon ünnepeljük a legendás olasz desszert világnapját. A tiramisu, amelyet krémes mascarpone, kávéba mártott piskóta és kakaó tökéletes harmóniája jellemez, generációk óta meghódítja az édesszájúakat.

világnapok, 2025.03.21.

"narrow"
Gear.svg