Bocuse d’Or Világbajnokság Döntő 2021

-
gastro esemény, 2021.10.08.

Bocuse d’Or Világbajnokság Döntő 2021

Paul Bocuse mesterszakácsról kapta az elnevezést az a verseny, amelyet két évente rendeznek meg szakácsok számára, hogy megmérettessék magukat – ez a Bocuse d’Or.


A versenynek minden második év januárja végén a Vendéglátás és Élelmiszerkereskedelmi Kiállítás ad otthont Franciaországban, Lyon nevű városában. Nem ez az első év, hogy Magyarország is a döntőbe jut, hiszen 2013-ban Széll Tamás a tizedik helyen végzett a francia szakácsversenyen. 2016-ban Budapest kapta a jogot, hogy megrendezze az európai döntőt, ahol Magyarország győzedelmeskedett Széll Tamás által ismét, majd 2017-ben negyedik helyezettet ért el Lyonban. 

A Bocuse d’Or alakulása 2021-ben

A magyar csapat 2021-ben a 11. helyet érte el

Bocuse de Bronze: Norvégia

Bocuse d’Argent: Dánia

Bocuse d’Or: Franciaország

A legjobb commis: Svájc

A legjobb hústál: Izland

A legjobb elviteles ételsor: Svédország

Az Elkötelezettség Díja: Kolumbia

A Bocuse d’Or magyar standja

A szakma egyik legnevesebb kiállítása ad otthont a versenynek, minden gasztronómiához köthető konyhai eszköz, alapanyag bemutatásra kerül. Kiderült, hogy Magyarország fogja rendezni ismét az európai döntőt, így képviseli magát hazánk is a kiállításon is. Széles bor – és egyéb ital választékból kerültek termékek bemutatásra, ezen kívül pedig Széll Tamás gulyása, somlói galuska és Kacsamájterrine Almachutney körettel. A magyar csapat vezetője, Vomberg Frigyes felelt a stand konyhájáért.

Gubricza Laura

Tetszett a(z) Bocuse d’Or Világbajnokság Döntő 2021 magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Bocuse d’Or Világbajnokság Döntő 2021 magazin cikk? Írd meg véleményed!

További Gastro magazin cikkek

Chef Market felvásárolta a Culinaris-t

A Chef Market Zrt., Budapest és Pest megye piacvezető HoReCa nagykereskedője újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett: megvásárolta a Culinaris Wholesale nagykereskedelmi üzletágát, valamint a Culinaris három kiskereskedelmi egységét is.

gastro érdekesség, 2025.05.16.

Teljesen gluténmentes konyha a Balatonnál, Siófokon

A gluténérzékenységgel, cöliákiával vagy más ételallergiával élők számára a nyaralás sokszor nem a gondtalan pihenésről, hanem az állandó kockázatkerülésről szól. Még ma sem gyakori Magyarországon az olyan vendéglátóhely, ahol nemcsak a kínálat „mentes”, hanem valóban a konyha is. Most a Balaton partján emeli magasabb szintre a „free-from” étkezést egy új kezdeményezés.

éttermek, 2025.05.09.

Pesti István 10 éve Tatán, a Platán Gourmetben

Idén 10 éve lesz, hogy Pesti István megérkezett Tatára. Akkor még szinte elképzelhetetlen volt, hogy vidéki étterem valaha Michelin csillagot kap. A Platán ma már több vendéglátóipari egységet takar: udvarházat, bisztrót és fine dining éttermet is. Óriási büszkeség, hogy a fine dining stílust képviselő Platán Gourmet két éve, amikor a Michelin kalauz végre a hazai vidéki helyeket is górcső alá vette, azonnal 2 csillagot érdemelt. A tízes évforduló apropóján visszatekintünk Pesti Istvánnal, miért volt jó döntés, hogy a séf szakmát választotta.

chef, 2025.05.07.

Indul a 2025-ös szezon a White Raven Skybarban

Megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven – számos látványos és ízletes újdonsággal. Az ősz közepéig nyitva tartó hely új signature koktélokat, prémium alapanyagokra épülő, kibővített menüt, exkluzív pezsgőpremiereket és még hangsúlyosabb zenei élményt kínál a vendégeknek.

éttermek, 2025.05.06.

A rizsfőzés tudománya

A japán konyha egyik legalapvetőbb eleme a rizs. A NOBU éttermek világszerte híresek precizitásukról és letisztult ízvilágukról, amelyek középpontjában gyakran a tökéletesre főzött rizs áll. De mitől lesz tökéletes egy tál japán rizs? Schreiner Gábor, a budapesti NOBU executive chefje mesélt a rizsfőzés tudományáról és filozófiájáról.

receptek, 2025.04.30.

Magyarország étele 2025

Díjazták az év legjobb magyar ízeit a Magyar Gasztronómia Napján. A „Magyarország étele 2025” címet idén is szakácsverseny döntötte el, mellette innovatív desszertek, falusi vendégasztalok, pálinkák, koktélok és vendéglátóipari tanulók is versenyeztek.

gastro TOP listák, 2025.04.29.

Háromfogásos ebédmenü a VIRTU Restaurantban

VIRTU Restaurant április 28-tól ugyanis elindítja „Ebéd a felhők felett” nevű ajánlatát, amely egy hónapon keresztül kínál kedvezményes, háromfogásos ebédmenü lehetőséget az első 10 asztalfoglalónak hétköznaponként, ebédidőben.

éttermek, 2025.04.29.

"narrow"
Gear.svg