Food stylst workshop - 2022 október 20, Graefl major

-
gastro esemény, 2022.10.10.

Food stylst workshop - 2022 október 20, Graefl major

Tanuld meg az ételfotózás és food styling alapjait, személyesen exkluzív környezetben a Graefl Majorban.


Egy napos workshop keretében segítünk elsajátítani az étel-fotózást, illetve bemutatjuk, hogy milyen beállításokban érdemes fotózni (food styling).

Egy szűk társaságnak fogjuk megtartani ezt a workshopot, így kellő figyelmet tudunk biztositan mindenkinek.


workshop dátuma: 2022. október 20., 10:00

Food stylist workshop programja

  • 09:30 érkezés
  • 10:00 délelőtti kurzus
  • 12:00 ebéd (étlapról) - fotózás, majd ebéd elfogyasztása
  • 13:00 kávé - fotózás, illetve kávé elfogyasztása
  • 14:00 délutáni kurzus
  • 16:00 zárás, képek értékelése

// tematika
  • általános ismertető (mi az a food styling)
  • ételfotózás alapjai (színek fontossága, fények fontossága, kompozíciós technikák)
  • food styling alapok
  • saját stílus megtalálsa (kiegészítők, hátterek, eszközök, mozdulatok)
  • utómunka (perspektíva, komponálás, vágás, fényelés)


// ételfotózáshoz szükséges eszközök:
  • bármilyen fényképező eszköz: telefon is jó, de egy fényképezőgép hasznosabb tud lenni
  • ha van állványod, hozd el, mert stabilabb (élesebb) képeket tudsz készíteni
  • fényforrásokat (lámpákat) biztosítunk
  • ha szoktál használni vakut, akkor azt is hozd magaddal (ha még nem használtál, akkor nem most érdemes elkezdeni)


// Food stylist kurzus oktatói:

A workshop ára: 90.000 Ft +ÁFA

// Jelentkezés a Food stylist workshopra


dr. Kovács T. Lóránt

Tetszett a(z) Food stylst workshop - 2022 október 20, Graefl major magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Food stylst workshop - 2022 október 20, Graefl major magazin cikk? Írd meg véleményed!

További Gastro magazin cikkek

Chef Market felvásárolta a Culinaris-t

A Chef Market Zrt., Budapest és Pest megye piacvezető HoReCa nagykereskedője újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett: megvásárolta a Culinaris Wholesale nagykereskedelmi üzletágát, valamint a Culinaris három kiskereskedelmi egységét is.

gastro érdekesség, 2025.05.16.

Teljesen gluténmentes konyha a Balatonnál, Siófokon

A gluténérzékenységgel, cöliákiával vagy más ételallergiával élők számára a nyaralás sokszor nem a gondtalan pihenésről, hanem az állandó kockázatkerülésről szól. Még ma sem gyakori Magyarországon az olyan vendéglátóhely, ahol nemcsak a kínálat „mentes”, hanem valóban a konyha is. Most a Balaton partján emeli magasabb szintre a „free-from” étkezést egy új kezdeményezés.

éttermek, 2025.05.09.

Pesti István 10 éve Tatán, a Platán Gourmetben

Idén 10 éve lesz, hogy Pesti István megérkezett Tatára. Akkor még szinte elképzelhetetlen volt, hogy vidéki étterem valaha Michelin csillagot kap. A Platán ma már több vendéglátóipari egységet takar: udvarházat, bisztrót és fine dining éttermet is. Óriási büszkeség, hogy a fine dining stílust képviselő Platán Gourmet két éve, amikor a Michelin kalauz végre a hazai vidéki helyeket is górcső alá vette, azonnal 2 csillagot érdemelt. A tízes évforduló apropóján visszatekintünk Pesti Istvánnal, miért volt jó döntés, hogy a séf szakmát választotta.

chef, 2025.05.07.

Indul a 2025-ös szezon a White Raven Skybarban

Megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven – számos látványos és ízletes újdonsággal. Az ősz közepéig nyitva tartó hely új signature koktélokat, prémium alapanyagokra épülő, kibővített menüt, exkluzív pezsgőpremiereket és még hangsúlyosabb zenei élményt kínál a vendégeknek.

éttermek, 2025.05.06.

A rizsfőzés tudománya

A japán konyha egyik legalapvetőbb eleme a rizs. A NOBU éttermek világszerte híresek precizitásukról és letisztult ízvilágukról, amelyek középpontjában gyakran a tökéletesre főzött rizs áll. De mitől lesz tökéletes egy tál japán rizs? Schreiner Gábor, a budapesti NOBU executive chefje mesélt a rizsfőzés tudományáról és filozófiájáról.

receptek, 2025.04.30.

Magyarország étele 2025

Díjazták az év legjobb magyar ízeit a Magyar Gasztronómia Napján. A „Magyarország étele 2025” címet idén is szakácsverseny döntötte el, mellette innovatív desszertek, falusi vendégasztalok, pálinkák, koktélok és vendéglátóipari tanulók is versenyeztek.

gastro TOP listák, 2025.04.29.

Háromfogásos ebédmenü a VIRTU Restaurantban

VIRTU Restaurant április 28-tól ugyanis elindítja „Ebéd a felhők felett” nevű ajánlatát, amely egy hónapon keresztül kínál kedvezményes, háromfogásos ebédmenü lehetőséget az első 10 asztalfoglalónak hétköznaponként, ebédidőben.

éttermek, 2025.04.29.

"narrow"
Gear.svg