Gourmet Fesztivál 2017 - eper és mangalica

-
gastro esemény, 2017.05.20.

Gourmet Fesztivál 2017 - eper és mangalica

Az idei Gourmet Fesztivál a mangalica és az eper tematikát kapta. Az egyes helyek olyan ételeket készítettek, amiben ez a két összetevő dominál. Jó választás!!!


 

 

2017-ben május 18-21-ig látogatható a Millenárison a Gourmet Fesztivál, ami az eper és a mangalica tematikával foglalkozik.

Ez a fesztivál nem csak egy sok étellel- és itallal foglalkozó fesztiválok között, hanem mondhatjuk, hogy központi eseménnyé nőtte ki magát az évek alatt. Ez a fesztivál a bistro / fine dining ételeket próblája közelebb hozni, ezért ne a klasszikus fesztiválételeket fogjuk itt megtalálni, hanem különlegsebbet, extrábbat. Szóval aki jókat akar enni, hozzá jó italkoat inni (ráadásul az elmúlt évekkel ellentétben jó időben), az még a hétvégén megteheti ezt a Millenárison!

 

Mit együnk a Gourmet Fesztiválon?

A Gourmet Fesztivál hivatalos "étlapját" a weboldalukon publikálták (http://sziget.hu/gourmetfesztival/menu/), ahol összegyűjtöttök a helyek ajánlatait. De a gyakorlatban vagy adott helyekhez mennek az emberek, vagy az útközben szimpatikus ételeket kóstolják meg - és milyen jól teszik! :)

Arra fel kell készülni, hogy nem lesz elég idő mindent végigkóstolni (ennyi ételt a fesztivál teljes ideje alatt képtelenség lenne végig kóstolni :))) Viszont nem csak az idő, hanem valószínű pénzügyi akadályok is felmerülhetnek...


Mit kóstoltunk?

  • Panifico il Basilico » Pizza Mangalicasonkával, gorgonzolával, rukkolával és eperrel 
  • KNRDY » vattacukor 
  • Kistücsök Étterem » citrusos, tárkonyos mangalicapájsli ropogós zsemlekockával
  • KIOSK » mangalica bao; kimchi fogassal; epres sajttorta
  • TAMA » sürgér, eper, spárga
Mindegyik kíváló volt, ezeket nyugodtan próáljátok ki, kóstoljátok meg!
 

 

Onyx étterem csokoládé, eper, kardamom, lime desszertje 

 

Mit igyunk a Gourmet Fesztiválon?

E miatt sem kell aggódnunk, mert legalább annyi italt (főleg borokat) árusító stand van a fesztiválon, mint amennyi étellel foglalkozó. A bor-étel párosítást ki lehet próbálni, sőt, kifejezetten kultúrált körülmények között, ahol az eldaók odafigyelnek az árujukra és a megjelenésre is!

Pállfy pincészet  

 

Mit lehet csinálni a Gourmet Fesztiválon?

A szervezők folyamatosan programokkal, előadásokkal (workshopokkal, masterclass-okkal) készültek. A gastroszínpad programját az alábbi linken lehet elérni: http://sziget.hu/gourmetfesztival/programok/gasztroszinpad/

Pénteki napot Mautner Zsófi és Jókúti "világevő" András vezette

 

Aki pedig nem csak hallgatni -és kóstolni- szeretne, hanem aktívan részt venni egy főzőkutzuson, az pedig az Elektorlux kék ("B" épület bejárata melletti) standjánál tudnak főzni.

Elektrolux "kék" főzőpavilonja a Millenáris "B" épületének bejárata mellett 

 

 Aki egy kicsit is érdeklődik a gasztronómia iránt, annak szerintünk nem szabad hezitálnia, ezen a fesztiválra ki kell mennie. Olyan egyedi dolgokkal találkozhat itt, amit máshol / máskor nem. A következőre meg várni kell egy évet :)


 

dr. Kovács T. Lóránt

Tetszett a(z) Gourmet Fesztivál 2017 - eper és mangalica magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Gourmet Fesztivál 2017 - eper és mangalica magazin cikk? Írd meg véleményed!

További Gastro magazin cikkek

Tavaszi zöldségek baconnel fűszerezve

A hazai táplálkozási ajánlás szerint, ha képzeletben egy tányérra rendeznénk, hogy aznap mit ettünk, akkor a tányér felét zöldségeknek és gyümölcsöknek kellene kitenniük. Ez napi öt adagot jelent. Első hallásra soknak tűnik, pedig ilyenkor tavasszal még inkább be kéne tartani ezt a szabályt, hiszen télen a vitaminraktáraink kiürülnek, amelyeket ismét fel kell töltenünk. Ehhez jönnek jól az első tavaszi zöldek: a retek, a spenót és aztán a spárga. És akinek ennyi jó kevés, fűszerezheti egy kevés baconnel, amitől máris elegáns köret vagy akár önálló fogás, gyors ebéd válik belőlük.

gastro hangulat, 2024.04.26.

Ázsiai koktélok és snackek

Az ázsiai gasztronómia már régóta hódít világszerte, ám eddig kevés figyelem irányult a koktélokra és snackekre. Ezek a kreációk nem csak az ízlelőbimbókat kényeztetik, hanem egy képzeletbeli utazásra is csábítanak.

gastro hangulat, 2024.04.13.

Spórolj akár napi 100 percet vállalkozásodnak

Az integrált fizetési rendszerek egyre gyorsabban terjednek Magyarországon, nem véletlenül. A megoldás nagyobb hatékonyságot, gyorsabb kiszolgálást, ezáltal pedig jobb vendég- és felhasználói élményt ígér.

adminisztrátoroknak, 2024.04.10.

Carbonara

A carbonara (spagetti) egy olasz étel, amely spagetti tésztából, tojásból, pecorino sajtból, pancettából, valamint frissen őrölt fekete borssal készülő szószból áll. A szószt főzőlé felöntésével keverik össze, így a végeredmény egy krémes, gazdag tésztaétel.

világnapok, 2024.04.06.

Tojás

A tojás az egyik leggyakrabban fogyasztott és sokoldalúan felhasználható élelmiszer a világon. Nemcsak tápláló, hanem gazdag fehérjeforrás is, amely számos fontos tápanyagot tartalmaz, és sokféle módon elkészíthető. Magában hordozza a természet egyszerű, de csodálatos csomagolását, amelyben az élet új lehetőségei rejtőznek.

alapanyag, 2024.03.30.

"narrow"
Gear.svg