A Karácsonyi Vásár legnépszerűbb ízei

-
gastro fesztivál, 2017.12.14.

A Karácsonyi Vásár legnépszerűbb ízei

Sült malac, kakashere pörkölt, sajtos-tejfölös lángos, sült kolbász, forralt bor, tócsni, kacsasült – körbejártuk, hogy milyen ételek hódítanak az idei Budapesti Karácsonyi Vásáron.


A Bécs kontra Budapest karácsonyi vita már rég eldőlt. Nem kérdés, hogy a Budapesti Karácsonyi Vásár is van olyan jó, ha nem jobb, mint a szomszédos nagyvárosoké. A gasztrokínálat évről-évre gazdagabb, bőven túlmutat a kürtőskalács-kenyérlángos tengelyen. A választék főként a hagyományos, magyar ételeken alapszik. A veterán-generáció konyhája köszön vissza a Vörösmarty téren, nemcsak ízekben, hanem az otthon melegét idéző sparhelteken keresztül is. Az idő azonban nem állt meg, a Gerbaud Ház előtt felállított Hüttében népszerű, újgenerációs séfek főznek ismert és elfeledett alapanyagokból.

Sült malac


A hütte célja, hogy a Kárpát-medence gasztronómiai remekeit vonultassa fel hagyományhűen, kistermelői alapanyagokkal, a szakmájukban kompromisszumot nem ismerő vendégséfekkel, sommelier-kel, borbárosokkal, borászokkal, csokoládé- és teaszakértőkkel, pálinkamesterekkel, sörfőzőkkel, baristákkal, kávépörkölőkkel. A hütte a Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár egész vendéglátásának reprezentációs színhelye. Funkciója, hogy a látványkonyhájában (amely ugyanaz az installáció, amely a világ legrangosabb szakácsversenyén, a lyoni Bocuse d’Oron is kiszolgálta a versenyzőket) különböző témakörű gasztronómiával sűrítve közvetítse a vásár vendégei felé a vásár, a tér megújulását.

A hütte látványkonyhájában keddenként elkészítésre kerülő, az adott téma szerinti aktuális ételkör a tér vendéglátóegységeiben kiemelt étel, melyet a vásár közösségimédia-felületein, weboldalán kommunikálnak.

A Hütte házigazdái a Vörösmarty tér szabadtéri vendéglátósai.

December 11-17. – HANUKA ÜNNEPKÖR ÉTELEI
December 18-24. – KARÁCSONYI ÉTELEK
December
25-31. – ÚJÉVI MALAC HETE



Készül a húsleves a Hüttében

Hütte-hangulat

Hasznos információk:

A vásár ideje: 2017. november 10.- 2017. december 31.

Kézműves vásár: 2017. november 10. - december 29.

Vendéglátó egységek: 2017. november 10. -2017. december 31.
vasárnaptól-csütörtökig: 10.00-21.00 
péntek-szombat:10.00-22.00 

 

December 24-én: 10.00-16.00 
December 25-én és 26-án: 10.00-18.00 
December 31-én: 10.00-04.00 

A kézművesek nyitvatartása:

vasárnaptól-csütörtökig: 10.00-20.00 
péntek-szombat:10.00-21.00 

December 24-én: 10.00-14.00 
December 25-én és 26-án: 12.00-18.00 


Színpadi programok: 2017. november 10. -2017. december 28.
pénteki napokon 17.00-21.00
szombat, vasárnap 10.00-12.30; 16.00-21.00/20.00 

hétköznaponként 17.00-20.00
pénteki napon 21.00
szombat, vasárnap 10.00-12.30; 16.00- 21.00(szombat)20.00(vasárnap)

Játszóház
pénteki, szombat, vasárnap napokon:10.00-13.00; 14.00-18.00 



 További tudnivalók itt.


Gerlachfalvy Réka

Tetszett a(z) A Karácsonyi Vásár legnépszerűbb ízei magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) A Karácsonyi Vásár legnépszerűbb ízei magazin cikk? Írd meg véleményed!

További Gastro magazin cikkek

Ázsiai koktélok és snackek

Az ázsiai gasztronómia már régóta hódít világszerte, ám eddig kevés figyelem irányult a koktélokra és snackekre. Ezek a kreációk nem csak az ízlelőbimbókat kényeztetik, hanem egy képzeletbeli utazásra is csábítanak.

gastro hangulat, 2024.04.13.

Spórolj akár napi 100 percet vállalkozásodnak

Az integrált fizetési rendszerek egyre gyorsabban terjednek Magyarországon, nem véletlenül. A megoldás nagyobb hatékonyságot, gyorsabb kiszolgálást, ezáltal pedig jobb vendég- és felhasználói élményt ígér.

adminisztrátoroknak, 2024.04.10.

Carbonara

A carbonara (spagetti) egy olasz étel, amely spagetti tésztából, tojásból, pecorino sajtból, pancettából, valamint frissen őrölt fekete borssal készülő szószból áll. A szószt főzőlé felöntésével keverik össze, így a végeredmény egy krémes, gazdag tésztaétel.

világnapok, 2024.04.06.

Tojás

A tojás az egyik leggyakrabban fogyasztott és sokoldalúan felhasználható élelmiszer a világon. Nemcsak tápláló, hanem gazdag fehérjeforrás is, amely számos fontos tápanyagot tartalmaz, és sokféle módon elkészíthető. Magában hordozza a természet egyszerű, de csodálatos csomagolását, amelyben az élet új lehetőségei rejtőznek.

alapanyag, 2024.03.30.

Immunerősítés tavasszal gyógynövény italok segítségével

A tavaszi fáradtság sokaknál jelentkezik, ezért az immunrendszerük megerősítésére törekszenek. A RedPower funkcionális gyógynövényitalok kitűnő választásnak bizonyulnak ebben az évszakban, hiszen segítenek feltölteni a tél végi vitaminraktárakat, és támogatják az immunrendszer megfelelő működését.

gastro érdekesség, 2024.03.26.

néhány tipp, hogy feldobjuk a húsvéti étkezéseket

Kedvelt húsvéti receptjeink ízletesek és kiadósak, így feltétlenül helyük van az ünnepi asztalon: töltött tojás, tojáskrém, sonkás tekercs, kalács. A bevált receptek mellé egy-egy újdonság is az asztalra kerülhet, amelyet akár azok is fogyaszthatnak, akik valamilyen allergiával, ételérzékenységgel küzdenek.

gastro esemény, 2024.03.24.

"narrow"
Gear.svg