Ázsiai koktélok és snackek
gastro hangulat, 2024.04.13.
Sült malac, kakashere pörkölt, sajtos-tejfölös lángos, sült kolbász, forralt bor, tócsni, kacsasült – körbejártuk, hogy milyen ételek hódítanak az idei Budapesti Karácsonyi Vásáron.
A Bécs kontra Budapest karácsonyi vita már rég eldőlt. Nem kérdés, hogy a Budapesti Karácsonyi Vásár is van olyan jó, ha nem jobb, mint a szomszédos nagyvárosoké. A gasztrokínálat évről-évre gazdagabb, bőven túlmutat a kürtőskalács-kenyérlángos tengelyen. A választék főként a hagyományos, magyar ételeken alapszik. A veterán-generáció konyhája köszön vissza a Vörösmarty téren, nemcsak ízekben, hanem az otthon melegét idéző sparhelteken keresztül is. Az idő azonban nem állt meg, a Gerbaud Ház előtt felállított Hüttében népszerű, újgenerációs séfek főznek ismert és elfeledett alapanyagokból.
Sült malac
A hütte célja, hogy a Kárpát-medence gasztronómiai remekeit vonultassa fel hagyományhűen, kistermelői alapanyagokkal, a szakmájukban kompromisszumot nem ismerő vendégséfekkel, sommelier-kel, borbárosokkal, borászokkal, csokoládé- és teaszakértőkkel, pálinkamesterekkel, sörfőzőkkel, baristákkal, kávépörkölőkkel. A hütte a Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár egész vendéglátásának reprezentációs színhelye. Funkciója, hogy a látványkonyhájában (amely ugyanaz az installáció, amely a világ legrangosabb szakácsversenyén, a lyoni Bocuse d’Oron is kiszolgálta a versenyzőket) különböző témakörű gasztronómiával sűrítve közvetítse a vásár vendégei felé a vásár, a tér megújulását.
A hütte látványkonyhájában keddenként elkészítésre kerülő, az adott téma szerinti aktuális ételkör a tér vendéglátóegységeiben kiemelt étel, melyet a vásár közösségimédia-felületein, weboldalán kommunikálnak.
A Hütte házigazdái a Vörösmarty tér szabadtéri vendéglátósai.
December 11-17. – HANUKA ÜNNEPKÖR ÉTELEI
December 18-24. – KARÁCSONYI ÉTELEK
December 25-31. – ÚJÉVI MALAC HETE
Készül a húsleves a Hüttében
Hütte-hangulat
Hasznos információk:
Kézműves vásár: 2017. november 10. - december 29.
Vendéglátó egységek: 2017. november 10. -2017. december 31.
vasárnaptól-csütörtökig: 10.00-21.00
péntek-szombat:10.00-22.00
December 24-én: 10.00-16.00
December 25-én és 26-án: 10.00-18.00
December 31-én: 10.00-04.00
A kézművesek nyitvatartása:
vasárnaptól-csütörtökig: 10.00-20.00
péntek-szombat:10.00-21.00
December 24-én: 10.00-14.00
December 25-én és 26-án: 12.00-18.00
Színpadi programok: 2017. november 10. -2017. december 28.
pénteki napokon 17.00-21.00
szombat, vasárnap 10.00-12.30; 16.00-21.00/20.00
hétköznaponként 17.00-20.00
pénteki napon 21.00
szombat, vasárnap 10.00-12.30; 16.00- 21.00(szombat)20.00(vasárnap)
Játszóház
pénteki, szombat, vasárnap napokon:10.00-13.00; 14.00-18.00
További tudnivalók itt.
Gerlachfalvy Réka
További Gastro magazin cikkek
Ázsiai koktélok és snackek
gastro hangulat, 2024.04.13.
Spórolj akár napi 100 percet vállalkozásodnak
adminisztrátoroknak, 2024.04.10.
Tejmentes, proteindús fagylaltozás a Csepel-szigeten
mentes, 2024.04.09.
Carbonara
világnapok, 2024.04.06.
Tojás
alapanyag, 2024.03.30.
Immunerősítés tavasszal gyógynövény italok segítségével
gastro érdekesség, 2024.03.26.
Aranyérmes lett a nemzetközi versenyen a vadkovászos burgonyás kenyér
gastro esemény, 2024.03.25.
néhány tipp, hogy feldobjuk a húsvéti étkezéseket
gastro esemény, 2024.03.24.