májustól kizárólag Angus marhahús Zing Burger kínálatában
éttermek, 2025.05.01.
Sült malac, kakashere pörkölt, sajtos-tejfölös lángos, sült kolbász, forralt bor, tócsni, kacsasült – körbejártuk, hogy milyen ételek hódítanak az idei Budapesti Karácsonyi Vásáron.
A Bécs kontra Budapest karácsonyi vita már rég eldőlt. Nem kérdés, hogy a Budapesti Karácsonyi Vásár is van olyan jó, ha nem jobb, mint a szomszédos nagyvárosoké. A gasztrokínálat évről-évre gazdagabb, bőven túlmutat a kürtőskalács-kenyérlángos tengelyen. A választék főként a hagyományos, magyar ételeken alapszik. A veterán-generáció konyhája köszön vissza a Vörösmarty téren, nemcsak ízekben, hanem az otthon melegét idéző sparhelteken keresztül is. Az idő azonban nem állt meg, a Gerbaud Ház előtt felállított Hüttében népszerű, újgenerációs séfek főznek ismert és elfeledett alapanyagokból.
Sült malac
A hütte célja, hogy a Kárpát-medence gasztronómiai remekeit vonultassa fel hagyományhűen, kistermelői alapanyagokkal, a szakmájukban kompromisszumot nem ismerő vendégséfekkel, sommelier-kel, borbárosokkal, borászokkal, csokoládé- és teaszakértőkkel, pálinkamesterekkel, sörfőzőkkel, baristákkal, kávépörkölőkkel. A hütte a Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár egész vendéglátásának reprezentációs színhelye. Funkciója, hogy a látványkonyhájában (amely ugyanaz az installáció, amely a világ legrangosabb szakácsversenyén, a lyoni Bocuse d’Oron is kiszolgálta a versenyzőket) különböző témakörű gasztronómiával sűrítve közvetítse a vásár vendégei felé a vásár, a tér megújulását.
A hütte látványkonyhájában keddenként elkészítésre kerülő, az adott téma szerinti aktuális ételkör a tér vendéglátóegységeiben kiemelt étel, melyet a vásár közösségimédia-felületein, weboldalán kommunikálnak.
A Hütte házigazdái a Vörösmarty tér szabadtéri vendéglátósai.
December 11-17. – HANUKA ÜNNEPKÖR ÉTELEI
December 18-24. – KARÁCSONYI ÉTELEK
December 25-31. – ÚJÉVI MALAC HETE
Készül a húsleves a Hüttében
Hütte-hangulat
Hasznos információk:
Kézműves vásár: 2017. november 10. - december 29.
Vendéglátó egységek: 2017. november 10. -2017. december 31.
vasárnaptól-csütörtökig: 10.00-21.00
péntek-szombat:10.00-22.00
December 24-én: 10.00-16.00
December 25-én és 26-án: 10.00-18.00
December 31-én: 10.00-04.00
A kézművesek nyitvatartása:
vasárnaptól-csütörtökig: 10.00-20.00
péntek-szombat:10.00-21.00
December 24-én: 10.00-14.00
December 25-én és 26-án: 12.00-18.00
Színpadi programok: 2017. november 10. -2017. december 28.
pénteki napokon 17.00-21.00
szombat, vasárnap 10.00-12.30; 16.00-21.00/20.00
hétköznaponként 17.00-20.00
pénteki napon 21.00
szombat, vasárnap 10.00-12.30; 16.00- 21.00(szombat)20.00(vasárnap)
Játszóház
pénteki, szombat, vasárnap napokon:10.00-13.00; 14.00-18.00
További tudnivalók itt.
Gerlachfalvy Réka
További Gastro magazin cikkek
májustól kizárólag Angus marhahús Zing Burger kínálatában
éttermek, 2025.05.01.
A rizsfőzés tudománya
receptek, 2025.04.30.
Magyarország étele 2025
gastro TOP listák, 2025.04.29.
Háromfogásos ebédmenü a VIRTU Restaurantban
éttermek, 2025.04.29.
Angyalhaj csokoládéból fagylalt
gastro érdekesség, 2025.04.20.
Londoni városnézés egy guruló cukrászdában
gastro érdekesség, 2025.04.15.
Elkészült Budapest kürtőskalácsa
gastro érdekesség, 2025.04.11.
Munk Tamás
gastro személyiségek, 2025.04.07.
Háromfogásos ebédmenü a VIRTU Restaurantban
2025.04.29.