A Karácsonyi Vásár legnépszerűbb ízei

-
gastro fesztivál, 2017.12.14.

A Karácsonyi Vásár legnépszerűbb ízei

Sült malac, kakashere pörkölt, sajtos-tejfölös lángos, sült kolbász, forralt bor, tócsni, kacsasült – körbejártuk, hogy milyen ételek hódítanak az idei Budapesti Karácsonyi Vásáron.


A Bécs kontra Budapest karácsonyi vita már rég eldőlt. Nem kérdés, hogy a Budapesti Karácsonyi Vásár is van olyan jó, ha nem jobb, mint a szomszédos nagyvárosoké. A gasztrokínálat évről-évre gazdagabb, bőven túlmutat a kürtőskalács-kenyérlángos tengelyen. A választék főként a hagyományos, magyar ételeken alapszik. A veterán-generáció konyhája köszön vissza a Vörösmarty téren, nemcsak ízekben, hanem az otthon melegét idéző sparhelteken keresztül is. Az idő azonban nem állt meg, a Gerbaud Ház előtt felállított Hüttében népszerű, újgenerációs séfek főznek ismert és elfeledett alapanyagokból.

Sült malac


A hütte célja, hogy a Kárpát-medence gasztronómiai remekeit vonultassa fel hagyományhűen, kistermelői alapanyagokkal, a szakmájukban kompromisszumot nem ismerő vendégséfekkel, sommelier-kel, borbárosokkal, borászokkal, csokoládé- és teaszakértőkkel, pálinkamesterekkel, sörfőzőkkel, baristákkal, kávépörkölőkkel. A hütte a Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár egész vendéglátásának reprezentációs színhelye. Funkciója, hogy a látványkonyhájában (amely ugyanaz az installáció, amely a világ legrangosabb szakácsversenyén, a lyoni Bocuse d’Oron is kiszolgálta a versenyzőket) különböző témakörű gasztronómiával sűrítve közvetítse a vásár vendégei felé a vásár, a tér megújulását.

A hütte látványkonyhájában keddenként elkészítésre kerülő, az adott téma szerinti aktuális ételkör a tér vendéglátóegységeiben kiemelt étel, melyet a vásár közösségimédia-felületein, weboldalán kommunikálnak.

A Hütte házigazdái a Vörösmarty tér szabadtéri vendéglátósai.

December 11-17. – HANUKA ÜNNEPKÖR ÉTELEI
December 18-24. – KARÁCSONYI ÉTELEK
December
25-31. – ÚJÉVI MALAC HETE



Készül a húsleves a Hüttében

Hütte-hangulat

Hasznos információk:

A vásár ideje: 2017. november 10.- 2017. december 31.

Kézműves vásár: 2017. november 10. - december 29.

Vendéglátó egységek: 2017. november 10. -2017. december 31.
vasárnaptól-csütörtökig: 10.00-21.00 
péntek-szombat:10.00-22.00 

 

December 24-én: 10.00-16.00 
December 25-én és 26-án: 10.00-18.00 
December 31-én: 10.00-04.00 

A kézművesek nyitvatartása:

vasárnaptól-csütörtökig: 10.00-20.00 
péntek-szombat:10.00-21.00 

December 24-én: 10.00-14.00 
December 25-én és 26-án: 12.00-18.00 


Színpadi programok: 2017. november 10. -2017. december 28.
pénteki napokon 17.00-21.00
szombat, vasárnap 10.00-12.30; 16.00-21.00/20.00 

hétköznaponként 17.00-20.00
pénteki napon 21.00
szombat, vasárnap 10.00-12.30; 16.00- 21.00(szombat)20.00(vasárnap)

Játszóház
pénteki, szombat, vasárnap napokon:10.00-13.00; 14.00-18.00 



 További tudnivalók itt.


Gerlachfalvy Réka

Tetszett a(z) A Karácsonyi Vásár legnépszerűbb ízei magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) A Karácsonyi Vásár legnépszerűbb ízei magazin cikk? Írd meg véleményed!

További Gastro magazin cikkek

A rizsfőzés tudománya

A japán konyha egyik legalapvetőbb eleme a rizs. A NOBU éttermek világszerte híresek precizitásukról és letisztult ízvilágukról, amelyek középpontjában gyakran a tökéletesre főzött rizs áll. De mitől lesz tökéletes egy tál japán rizs? Schreiner Gábor, a budapesti NOBU executive chefje mesélt a rizsfőzés tudományáról és filozófiájáról.

receptek, 2025.04.30.

Magyarország étele 2025

Díjazták az év legjobb magyar ízeit a Magyar Gasztronómia Napján. A „Magyarország étele 2025” címet idén is szakácsverseny döntötte el, mellette innovatív desszertek, falusi vendégasztalok, pálinkák, koktélok és vendéglátóipari tanulók is versenyeztek.

gastro TOP listák, 2025.04.29.

Háromfogásos ebédmenü a VIRTU Restaurantban

VIRTU Restaurant április 28-tól ugyanis elindítja „Ebéd a felhők felett” nevű ajánlatát, amely egy hónapon keresztül kínál kedvezményes, háromfogásos ebédmenü lehetőséget az első 10 asztalfoglalónak hétköznaponként, ebédidőben.

éttermek, 2025.04.29.

Angyalhaj csokoládéból fagylalt

A dubaji csoki őrület után idén tavasszal a rózsaszínű angyalhaj csokoládéért rajonganak magyarok tömegei. Jakabfi Dávid patissier pedig rögtön fagylalt formába öntötte a megjelenésében és ízvilágában is egyedi édességet. A puncsból, ruby csokiból, pisztáciából és török vattacukorból készülő fagyit már most annyira imádja mindenki, hogy sorok állnak érte Nagykanizsán.

gastro érdekesség, 2025.04.20.

Londoni városnézés egy guruló cukrászdában

Ha azt hitted, Londonban már mindent láttál, biztosíthatlak, hogy nem így van. A Brigit’s Bakery ikonikus emeletes busza egy guruló cukrászda, ami nemcsak a látványról, hanem a gasztroélmányről is szól: miközben elhaladsz a Buckingham-palota, a Big Ben és a London Eye előtt, egy finom eperlekvárba mártott scone-t majszolsz, miközben illatos Earl Grey gőzölög a kezedben.

gastro érdekesség, 2025.04.15.

Elkészült Budapest kürtőskalácsa

Budapest kürtőskalácsa olyan, mint maga a főváros: sokszínű, zöld, nagyvilági. A kürtőskalács reneszánszát éli a turisták körében, de a készítők szerint most új szintre lép a minőség. Ez a kürtőskalács elsősorban a budapestieknek készült. A Szent István Bazilikánál bárki megkóstolhatja a különleges desszertet.

gastro érdekesség, 2025.04.11.

Munk Tamás

A séf, akit ugyanúgy inspirál az üres tányér, mint a hófehér festővászon.

gastro személyiségek, 2025.04.07.

"narrow"
Gear.svg