Az édességek birodalmában jártunk

-
gastro fesztivál, 2014.09.21.

Az édességek birodalmában jártunk

Rózsaborsos bonbon, levendulás baracklekvár, gyömbéres madeleine – csak pár kiragadott gyöngyszem, de ennyinél nem lehet megállni.


Már a jegy átvételekor kezdődik a csábítás, mindenki kap egy tábla limitált kiadású csokoládét, de ez csak a kezdet. Belépve, számtalan stand kínálja ellenállhatatlan kekszeit, csokoládéit, süteményeit, a kóstolás közben pedig egész biztosan bele fogtok futni a Bonbonetti kakaóbabnak öltözött figurájába, akivel kötelező egy fotót készítenetek.

 

A Szamos standjánál összeállíthatjátok saját ízesítésű kuglófotokat illetve macarontokat, a Csokoládé Múzeum pedig egy kis játékkal készült. Miután kitöltöttétek a nyereményszelvényt, forgathattok egyet az óriáskeréken, így biztos nem maradtok üres kezekkel, minden forgatás aranyat, pontosabban csokoládét ér. Emellé kaptok még egy 300 forint értékű kedvezményt a Csokoládé Múzeumi Kiállítás belépőjének árából.

 

 

A piros színekben pompázó Bonbonettit nehéz nem észrevenni a piros-fehér lámpásaikkal és a felállított fotófallal. 50 éves lett ugyanis a Dunakavics és a Franciadrazsé, amit minden nap meg is ünnepelnek. 18:00-tól készítsétek hasatokat, dunakaviccsal és franciadrazséval kirakott szülinapi torta jelenik meg a pulton, pezsgő durran az ünneplésre és 50 piros lufit eresztenek el egyszerre.

 

 

A Gasztroszínpad is számos programot kínál, ma például Szántó Tibor csokoládékészítő vezet be minket a karibi top csokoládék világába, megtudhatjuk milyen a hagyományos, kézzel nyújtott házi rétes és bonbon készítő bemutató is lesz, közös csokoládékészítéssel. Ráadásul a népszerű meteorológus: Németh Lajos is habzsákot ragad és bonbonokat készít.

 

Rengeteg féle marcipán, bonbon, pálcikára tűzött sütemény és az idei Ország Tortája, a Somlói Revolúció is kelleti magát, mindezt hol pörgősebb, hol lágyabb jazz dallamok kíséretében ízlelgethetjük, amit a Jazzy Rádió biztosít.

 

 

Kerekedjetek hát fel, hisz az édességből sosem elég!

 

 

Nyitva:

 

Szeptember 21.Vasárnap: 10:00-20:00

 

Jegyárak:

 

Felnőtt napi belépőjegy 2200 Ft

Nyugdíjas napi belépőjegy: 1500 Ft

Gyerek napi belépőjegy: 1000 Ft (6-12 év között)

Családi napi jegy: 5000 Ft ( 2 felnőtt és 2 gyerek)

6 éves korig ingyenes a belépés.

 

További információkat az Édes Napok oldalán és Facebook-oldalán találtok.

Tetszett a(z) Az édességek birodalmában jártunk magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Az édességek birodalmában jártunk magazin cikk? Írd meg véleményed!

További Gastro magazin cikkek

Chef Market felvásárolta a Culinaris-t

A Chef Market Zrt., Budapest és Pest megye piacvezető HoReCa nagykereskedője újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett: megvásárolta a Culinaris Wholesale nagykereskedelmi üzletágát, valamint a Culinaris három kiskereskedelmi egységét is.

gastro érdekesség, 2025.05.16.

Teljesen gluténmentes konyha a Balatonnál, Siófokon

A gluténérzékenységgel, cöliákiával vagy más ételallergiával élők számára a nyaralás sokszor nem a gondtalan pihenésről, hanem az állandó kockázatkerülésről szól. Még ma sem gyakori Magyarországon az olyan vendéglátóhely, ahol nemcsak a kínálat „mentes”, hanem valóban a konyha is. Most a Balaton partján emeli magasabb szintre a „free-from” étkezést egy új kezdeményezés.

éttermek, 2025.05.09.

Pesti István 10 éve Tatán, a Platán Gourmetben

Idén 10 éve lesz, hogy Pesti István megérkezett Tatára. Akkor még szinte elképzelhetetlen volt, hogy vidéki étterem valaha Michelin csillagot kap. A Platán ma már több vendéglátóipari egységet takar: udvarházat, bisztrót és fine dining éttermet is. Óriási büszkeség, hogy a fine dining stílust képviselő Platán Gourmet két éve, amikor a Michelin kalauz végre a hazai vidéki helyeket is górcső alá vette, azonnal 2 csillagot érdemelt. A tízes évforduló apropóján visszatekintünk Pesti Istvánnal, miért volt jó döntés, hogy a séf szakmát választotta.

chef, 2025.05.07.

Indul a 2025-ös szezon a White Raven Skybarban

Megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven – számos látványos és ízletes újdonsággal. Az ősz közepéig nyitva tartó hely új signature koktélokat, prémium alapanyagokra épülő, kibővített menüt, exkluzív pezsgőpremiereket és még hangsúlyosabb zenei élményt kínál a vendégeknek.

éttermek, 2025.05.06.

A rizsfőzés tudománya

A japán konyha egyik legalapvetőbb eleme a rizs. A NOBU éttermek világszerte híresek precizitásukról és letisztult ízvilágukról, amelyek középpontjában gyakran a tökéletesre főzött rizs áll. De mitől lesz tökéletes egy tál japán rizs? Schreiner Gábor, a budapesti NOBU executive chefje mesélt a rizsfőzés tudományáról és filozófiájáról.

receptek, 2025.04.30.

Magyarország étele 2025

Díjazták az év legjobb magyar ízeit a Magyar Gasztronómia Napján. A „Magyarország étele 2025” címet idén is szakácsverseny döntötte el, mellette innovatív desszertek, falusi vendégasztalok, pálinkák, koktélok és vendéglátóipari tanulók is versenyeztek.

gastro TOP listák, 2025.04.29.

Háromfogásos ebédmenü a VIRTU Restaurantban

VIRTU Restaurant április 28-tól ugyanis elindítja „Ebéd a felhők felett” nevű ajánlatát, amely egy hónapon keresztül kínál kedvezményes, háromfogásos ebédmenü lehetőséget az első 10 asztalfoglalónak hétköznaponként, ebédidőben.

éttermek, 2025.04.29.

"narrow"
Gear.svg