Michelin-csillagos rakott krumplikkal hódít a Gourmet & Játék

-
gastro fesztivál, 2014.05.13.

Michelin-csillagos rakott krumplikkal hódít a Gourmet & Játék

Tekercsbe csomagolt rakott krumpli, édesburgonya chipses rakott krumpli – és hasonló különlegességek várnak rátok a Gourmeten.


A Gourmet Fesztivál nagyszerűsége a minőségi kiállítókon és programokon kívül abban áll, hogy mindig képes megújulni, és ez idén sem lesz másként.  



A legjobb hazai éttermek, borászatok, cukrászdák és a magyar gasztronómia más jeles képviselői mellett bemutatkoznak a hazánkban működő, legjobb külföldi konyhát vivő éttermek, és teret kap a minőségi street food is. 

 

 

 

 

A tavalyi évhez hasonlóan ismét lesz egy központi téma.  2013-ban a séfek a gulyás tematikáját járták körül, idén pedig a rakott krumpli kerül terítékre, a szakácsok elképzelései szerint változatosan újraálmodva.

 

 

 

Az évek óta a Sziget Kft által szervezett fesztivál az ínyencek Mekkája, itt egy időben és egy helyen próbálhatjátok ki a hazai gasztronómia legjobbjait. A kiállítók és az előadók szigorúan meghívásos alapon érkeznek, több olyan séffel találkozhattok itt, akik közül sokan csak ezen a rendezvényen vállalnak vendégszereplést.

 

 

 

 

A szervezők a fesztivál gasztroszínpadán idén is izgalmas programokkal és kóstolókkal várnak benneteket. Fellépnek a Michelin-csillagos séfeink, lesznek gyerek- és imseretterjesztő programok, főzősuli, és idén sem maradhat el a francia sztárséfek vendégszereplése valamint a Bíró Lajos - Segal Viktor séfpárbaj.

 

 

 

Michelin-csillagos rakott krumplik

 

 

A fesztivál sajtótájékoztatóján mi is ízelítőt kaphattunk az újragondolt rakott krumplikból. A hazai Michellin-csillagos éttermek séfei: Miguel Rocha Vieira - Costes, Szulló Szabina és Széll Tamás - Onyx, Sárközi Ákos - Borkonyha mutatták be, hogy számukra mit is jelent ez a közkedvelt étel. 

 

A legszokatlanabb a Costes tavaszi tekercsként tálalt rakott krumplija volt. Miguel Rocha Vieira a hagymát és a paradicsomot konfitálta, a kolbászt megpirította és az összetevőket krumplipanírba csomagolta, majd megsütötte. A tekercs-hasonmásokat egy fiókhoz hasonló "tányéron" tálalta fürtojással és fűszeres tejfölhabbal.

 

Rakott krumpli Costes módra

 

A Borkonyha mestere Sárközi Ákos az édesburgonyával kísérletezett. A gumós növény és a kolbász chips formájában került az újragondolt fogásba, a fürtojás pedig bazsalikomolajos pácban ázott a tálalás előtt. 

 

Az étel különlegessége volt a bazsalikomolaj és a paprikás mártás.  Ízben és kinézetben is különleges volt az összhatás. Igaz, ha nem tudjuk előre, hogy miről van szó nem biztos, hogy rájövünk.

 


 

Rakott krumpli édesburgonya chipsszel, Borkonyha

 

A legfelismerhetőbb változat az Onyx rakott krumplija volt. Széll Tamás a francia elvet követve vékonyra szelt, nyers burgonyát sütött, amit fűszeres tejszínnel önött nyakon. Tálaláskor egy különlges cselt vetett be, a tányérra tokaji szilvás ecetben marinált cékla is került, ami ellensúlyozta a krumpli ízét és színét is.

 

 A cékla és a krumpli jó páros

 

Játék

 

Játssz velünk és nyerj! Lájkold a FB-oldalunkat és oszd meg a Gourmet Fesztivállal kapcsolatos FB-posztjainakat. A résztvevők között páros belépőjegyet sorsolunk ki. A játék 26-ig tart. Sorsolás: május 27-én.

 

 

Jegy:

 

3300 Ft/nap

6600 Ft/bérlet

A belépő tartalmaz:

  • Spiegelau borospoharat
  • autentikus borkóstolót a Terra Hungarica jóvoltából,
  • Electrolux street food kóstolót
  • csésze Nespresso kávét
  • BBC Good Food Világkonyha magazint
  • kóstolót a Hungária Rosé Extra Dry pezsgőből naponta az első 1000 látogatónak

 

Időpont:

 

2014.05.30.-2014.06.01.

 

Nyitva:

 

Péntek-vasárnap: 12:00-23:00

 

Helyszín:

 

Millenáris Park

 

További infók:

 

http://sziget.hu/gourmetfesztival

 

 

Gerlachfalvy Réka

Tetszett a(z) Michelin-csillagos rakott krumplikkal hódít a Gourmet & Játék magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Michelin-csillagos rakott krumplikkal hódít a Gourmet & Játék magazin cikk? Írd meg véleményed!

További Gastro magazin cikkek

Balaton Fagyija 2025.

A Balaton Fagyija választás nem csupán egy évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendő verseny, hanem a minőségi kézműves fagylaltok ünnepe. A szakértő zsűri több mint 30 egyedi és izgalmas fagylaltkreációt kóstolt meg, hogy kiválassza a régió legkiemelkedőbb ízét.

Balaton, 2025.05.20.

Chef Market felvásárolta a Culinaris-t

A Chef Market Zrt., Budapest és Pest megye piacvezető HoReCa nagykereskedője újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett: megvásárolta a Culinaris Wholesale nagykereskedelmi üzletágát, valamint a Culinaris három kiskereskedelmi egységét is.

gastro érdekesség, 2025.05.16.

Teljesen gluténmentes konyha a Balatonnál, Siófokon

A gluténérzékenységgel, cöliákiával vagy más ételallergiával élők számára a nyaralás sokszor nem a gondtalan pihenésről, hanem az állandó kockázatkerülésről szól. Még ma sem gyakori Magyarországon az olyan vendéglátóhely, ahol nemcsak a kínálat „mentes”, hanem valóban a konyha is. Most a Balaton partján emeli magasabb szintre a „free-from” étkezést egy új kezdeményezés.

éttermek, 2025.05.09.

Pesti István 10 éve Tatán, a Platán Gourmetben

Idén 10 éve lesz, hogy Pesti István megérkezett Tatára. Akkor még szinte elképzelhetetlen volt, hogy vidéki étterem valaha Michelin csillagot kap. A Platán ma már több vendéglátóipari egységet takar: udvarházat, bisztrót és fine dining éttermet is. Óriási büszkeség, hogy a fine dining stílust képviselő Platán Gourmet két éve, amikor a Michelin kalauz végre a hazai vidéki helyeket is górcső alá vette, azonnal 2 csillagot érdemelt. A tízes évforduló apropóján visszatekintünk Pesti Istvánnal, miért volt jó döntés, hogy a séf szakmát választotta.

chef, 2025.05.07.

Indul a 2025-ös szezon a White Raven Skybarban

Megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven – számos látványos és ízletes újdonsággal. Az ősz közepéig nyitva tartó hely új signature koktélokat, prémium alapanyagokra épülő, kibővített menüt, exkluzív pezsgőpremiereket és még hangsúlyosabb zenei élményt kínál a vendégeknek.

éttermek, 2025.05.06.

A rizsfőzés tudománya

A japán konyha egyik legalapvetőbb eleme a rizs. A NOBU éttermek világszerte híresek precizitásukról és letisztult ízvilágukról, amelyek középpontjában gyakran a tökéletesre főzött rizs áll. De mitől lesz tökéletes egy tál japán rizs? Schreiner Gábor, a budapesti NOBU executive chefje mesélt a rizsfőzés tudományáról és filozófiájáról.

receptek, 2025.04.30.

Magyarország étele 2025

Díjazták az év legjobb magyar ízeit a Magyar Gasztronómia Napján. A „Magyarország étele 2025” címet idén is szakácsverseny döntötte el, mellette innovatív desszertek, falusi vendégasztalok, pálinkák, koktélok és vendéglátóipari tanulók is versenyeztek.

gastro TOP listák, 2025.04.29.

"narrow"
Gear.svg