Balaton Fagyija 2025.
Balaton, 2025.05.20.
Tekercsbe csomagolt rakott krumpli, édesburgonya chipses rakott krumpli – és hasonló különlegességek várnak rátok a Gourmeten.
A Gourmet Fesztivál nagyszerűsége a minőségi kiállítókon és programokon kívül abban áll, hogy mindig képes megújulni, és ez idén sem lesz másként.
A legjobb hazai éttermek, borászatok, cukrászdák és a magyar gasztronómia más jeles képviselői mellett bemutatkoznak a hazánkban működő, legjobb külföldi konyhát vivő éttermek, és teret kap a minőségi street food is.
A tavalyi évhez hasonlóan ismét lesz egy központi téma. 2013-ban a séfek a gulyás tematikáját járták körül, idén pedig a rakott krumpli kerül terítékre, a szakácsok elképzelései szerint változatosan újraálmodva.
Az évek óta a Sziget Kft által szervezett fesztivál az ínyencek Mekkája, itt egy időben és egy helyen próbálhatjátok ki a hazai gasztronómia legjobbjait. A kiállítók és az előadók szigorúan meghívásos alapon érkeznek, több olyan séffel találkozhattok itt, akik közül sokan csak ezen a rendezvényen vállalnak vendégszereplést.
A szervezők a fesztivál gasztroszínpadán idén is izgalmas programokkal és kóstolókkal várnak benneteket. Fellépnek a Michelin-csillagos séfeink, lesznek gyerek- és imseretterjesztő programok, főzősuli, és idén sem maradhat el a francia sztárséfek vendégszereplése valamint a Bíró Lajos - Segal Viktor séfpárbaj.
Michelin-csillagos rakott krumplik
A fesztivál sajtótájékoztatóján mi is ízelítőt kaphattunk az újragondolt rakott krumplikból. A hazai Michellin-csillagos éttermek séfei: Miguel Rocha Vieira - Costes, Szulló Szabina és Széll Tamás - Onyx, Sárközi Ákos - Borkonyha mutatták be, hogy számukra mit is jelent ez a közkedvelt étel.
A legszokatlanabb a Costes tavaszi tekercsként tálalt rakott krumplija volt. Miguel Rocha Vieira a hagymát és a paradicsomot konfitálta, a kolbászt megpirította és az összetevőket krumplipanírba csomagolta, majd megsütötte. A tekercs-hasonmásokat egy fiókhoz hasonló "tányéron" tálalta fürtojással és fűszeres tejfölhabbal.
Rakott krumpli Costes módra
A Borkonyha mestere Sárközi Ákos az édesburgonyával kísérletezett. A gumós növény és a kolbász chips formájában került az újragondolt fogásba, a fürtojás pedig bazsalikomolajos pácban ázott a tálalás előtt.
Az étel különlegessége volt a bazsalikomolaj és a paprikás mártás. Ízben és kinézetben is különleges volt az összhatás. Igaz, ha nem tudjuk előre, hogy miről van szó nem biztos, hogy rájövünk.
Rakott krumpli édesburgonya chipsszel, Borkonyha
A legfelismerhetőbb változat az Onyx rakott krumplija volt. Széll Tamás a francia elvet követve vékonyra szelt, nyers burgonyát sütött, amit fűszeres tejszínnel önött nyakon. Tálaláskor egy különlges cselt vetett be, a tányérra tokaji szilvás ecetben marinált cékla is került, ami ellensúlyozta a krumpli ízét és színét is.
A cékla és a krumpli jó páros
Játék
Játssz velünk és nyerj! Lájkold a FB-oldalunkat és oszd meg a Gourmet Fesztivállal kapcsolatos FB-posztjainakat. A résztvevők között páros belépőjegyet sorsolunk ki. A játék 26-ig tart. Sorsolás: május 27-én.
Jegy:
3300 Ft/nap
6600 Ft/bérlet
A belépő tartalmaz:
Időpont:
2014.05.30.-2014.06.01.
Nyitva:
Péntek-vasárnap: 12:00-23:00
Helyszín:
Millenáris Park
További infók:
http://sziget.hu/gourmetfesztival
Gerlachfalvy Réka
További Gastro magazin cikkek
Balaton Fagyija 2025.
Balaton, 2025.05.20.
Chef Market felvásárolta a Culinaris-t
gastro érdekesség, 2025.05.16.
Teljesen gluténmentes konyha a Balatonnál, Siófokon
éttermek, 2025.05.09.
Pesti István 10 éve Tatán, a Platán Gourmetben
chef, 2025.05.07.
Indul a 2025-ös szezon a White Raven Skybarban
éttermek, 2025.05.06.
májustól kizárólag Angus marhahús Zing Burger kínálatában
éttermek, 2025.05.01.
A rizsfőzés tudománya
receptek, 2025.04.30.
Magyarország étele 2025
gastro TOP listák, 2025.04.29.
Teljesen gluténmentes konyha a Balatonnál, Siófokon
2025.05.09.