SÜTNICAKE – a kreatív torták és sütemények fesztiválja

-
gastro fesztivál, 2014.11.07.

SÜTNICAKE – a kreatív torták és sütemények fesztiválja

Csodálatos formatorták, finom sütemények, marcipánképek, híres cukrászok – november 8-9. között vár benneteket a SÜTNICAKE.


Gasztrofesztiválok terén azt gondoltuk, hogy már nem lehet újat mutatni, de kiderült, hogy igen! Egy igazi édes és kreatív rendezvény a SÜTNICAKE Sütemény és Tortafesztivállal bővül a kínálat. Ráadásul egy rendkívül impozáns helyen: az Iparművészeti Múzeum aulájában valósul meg mindez.

 

A szervezők elmondásukk szerint egy olyan eseményt szeretnének életre hívni, ahol hazánk legjobb cukrászatai, cukrászai mutatják be termékeiket, kreatív alkotásaikat a látogatóknak. Az első SÜTNICAKE esemény témája és arculata: ALICE CSODAORSZÁGBAN.

 

 

Az eseményen és a versenyen közel 30 kiállító vesz majd részt, köztük lesznek a legnagyobb hazai cukrászatok ugyanúgy, mint az új, kisebb kézműves cukrászati manufaktúrák.

 

A fesztiválon való részvétel meghívás útján történik, kifejezetten azért, hogy a tematikus programon kizárólag a szakma legjelesebb képviselői reprezentálhassák magukat. A cél jelentős: a szervezők az tűzték ki, hogy a SÜTNICAKE hazánk első számú Sütemény és Torta rendezvénye legyen, melyet hagyományosan minden évben megrendeznek.

 

 

A hagyományos sütemények mellet cupcake-ek, tartelette-ek, brownie-k, cake pop-ok, macaronok, torták várnak benneteket, a finomságokat nem csak megkóstolhatjátok, hanem haza is vihetitek.

 

A helyszín adottságaihoz kiválóan illik a Torta Design verseny kiállítása, amit az emeleten nézhettek meg. A pályázat is az Alice Csodaországban témához kapcsolódott. November 6-án rangos zsűritagok segítségével választották ki a SÜTNICAKE győztes tortáit. Amatőr kategóriában Simonné Kenese Zsuzsa győzött, míg profi kategóriában Pásztor Petra remekelt.

 

 

A kóstoláson és a kiállításon túl izgalmas programokkal várnak benneteket. A gasztroszínpadon népszerű gasztrobloggerek látványos bemutatóit láthatjátok, akik néhány titkos fortélyba is beavatnak benneteket.

 

A kiállítók is arra törekednek, hogy jól érezzétek magatokat. Lesz tortadíszítő verseny, cukorcsipke és karamell dísz készítés, macaron- és bonbonkészítő bemutató, gyermekeknek pedig marcipán figurázás is. Ráadásként pedig megnézhetitek az Iparművészeti Múzeum különleges kiállítását, melyen századfordulós cukrászati eszközöket és tárgyakat mutatnak be.

 

 

Hasznos információk:

 

Időpont: 2014. November 8.-9. Helyszín: Iparművészeti Múzeum
Nyitva tartás: Szombat: 9.00- 21.00 Vasárnap: 9.00- 20.00
Jegyárak: Felnőtt: 2.200 Ft. 6 év alatt ingyenes 6 év felett: 1.500 FT Nyugdíjas: 1.500 FT.
Weboldal: www.sutnicake.hu
Facebook: https://www.facebook.com/tortafesztival
Instagram: #sutnicake

Gerlachfalvy Réka

Tetszett a(z) SÜTNICAKE – a kreatív torták és sütemények fesztiválja magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) SÜTNICAKE – a kreatív torták és sütemények fesztiválja magazin cikk? Írd meg véleményed!

További Gastro magazin cikkek

Évente 50 ezer burgert ad el az alsóörsi Bitang Burger

Kovács Balázs és Kovács Olivér már fiatalkorában álmodozott egy saját vendéglátóhelyről, az elhatározás pedig 2017-ben egy vasárnapi közös pezsgőzéskor született meg bennük, immár Olivér párjával, Radnóti Máriával együtt. Mostanra több mint 100 ezer eladott hamburgerrel büszkélkedhetnek.

éttermek, 2025.06.06.

Év fagylaltja 2025 - Dörgicsei mandulás

Az Év Fagylaltja versenyre idén öt kategóriában rekordszámú, összesen 100 fagylalt nevezése érkezett, és a korábbi évek díjnyertes magyar fagylalt remekeivel együtt több mint 130 féle fagylalt volt kóstolható az egész napos rendezvény alatt.

év fagylaltja, 2025.05.31.

3 új degusztációs menüsor az Újváros Bisztróban: innen, onnan és mindenhonnan

Három új, tematikus degusztációs menüsort vezetett be az Újváros Bisztró (Szarvas), Békés megye első Michelin Bib Gourmand-ajánlott étterme. Az „Innen”, „Onnan” és „Mindenhonnan” elnevezésű ételsorokat Piltz Zoltán séf álmodta meg, a helyi alapanyagok tiszteletére, valamint a magyar konyha újraértelmezésére és a nemzetközi ízvilág bemutatására építve.

menüvariációk, 2025.05.22.

Balaton Fagyija 2025.

A Balaton Fagyija választás nem csupán egy évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendő verseny, hanem a minőségi kézműves fagylaltok ünnepe. A szakértő zsűri több mint 30 egyedi és izgalmas fagylaltkreációt kóstolt meg, hogy kiválassza a régió legkiemelkedőbb ízét.

Balaton, 2025.05.20.

Chef Market felvásárolta a Culinaris-t

A Chef Market Zrt., Budapest és Pest megye piacvezető HoReCa nagykereskedője újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett: megvásárolta a Culinaris Wholesale nagykereskedelmi üzletágát, valamint a Culinaris három kiskereskedelmi egységét is.

gastro érdekesség, 2025.05.16.

Teljesen gluténmentes konyha a Balatonnál, Siófokon

A gluténérzékenységgel, cöliákiával vagy más ételallergiával élők számára a nyaralás sokszor nem a gondtalan pihenésről, hanem az állandó kockázatkerülésről szól. Még ma sem gyakori Magyarországon az olyan vendéglátóhely, ahol nemcsak a kínálat „mentes”, hanem valóban a konyha is. Most a Balaton partján emeli magasabb szintre a „free-from” étkezést egy új kezdeményezés.

éttermek, 2025.05.09.

Pesti István 10 éve Tatán, a Platán Gourmetben

Idén 10 éve lesz, hogy Pesti István megérkezett Tatára. Akkor még szinte elképzelhetetlen volt, hogy vidéki étterem valaha Michelin csillagot kap. A Platán ma már több vendéglátóipari egységet takar: udvarházat, bisztrót és fine dining éttermet is. Óriási büszkeség, hogy a fine dining stílust képviselő Platán Gourmet két éve, amikor a Michelin kalauz végre a hazai vidéki helyeket is górcső alá vette, azonnal 2 csillagot érdemelt. A tízes évforduló apropóján visszatekintünk Pesti Istvánnal, miért volt jó döntés, hogy a séf szakmát választotta.

chef, 2025.05.07.

Indul a 2025-ös szezon a White Raven Skybarban

Megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven – számos látványos és ízletes újdonsággal. Az ősz közepéig nyitva tartó hely új signature koktélokat, prémium alapanyagokra épülő, kibővített menüt, exkluzív pezsgőpremiereket és még hangsúlyosabb zenei élményt kínál a vendégeknek.

éttermek, 2025.05.06.

"narrow"
Gear.svg