Itt a strandszezon – nyit a Lupa

-
gastro hangulat, 2022.05.20.

Itt a strandszezon – nyit a Lupa

Május 20-tól (mai naptól) újra csupán karnyújtásnyira lesz a mediterrán hangulat, nyit ugyanis Budapest tengerpartja, a Lupa, mely 2017 óta új minőséget hozott a hazai strandkultúrában.


Fehér homok, pálmafák, kristálytiszta víz – nem csak ezt kínálja Budapest tengerpartja, hanem megannyi sportot a parton, vízen és víz alatt, gyerekbarát strandot, egy szuper bringabarát vízpartot, fröccsteraszt, változatos büfék sorát, koktélbárt és éttermet – mindent, ami egy mediterrán hangulatú beach csak nyújthat.

Lupa gasztrosétány

Lupa Beach gasztrosétányán egyszerre megtalálhatóak a tipikus strand ételek és a különlegesebb fogások, amiért akár külön is érdemes ebédre vagy vacsorára kilátogatni. Van itt minden, a főtt kukoricától a lángoson át, a fagyiig vagy a palacsintáig,  az osztrigától a fish and chips-ig valamint hekkes, kézműves hamburgeres vagy az olasz tésztákat és pizzákat árusító kereskedő. A gasztrosétányon túl, vízparti bárok és beach klubok színesítik a vendéglátás kínálatát, de akinek még ez sem elég az a legmagasabb igényeket is biztosan kielégítő Costes Beach Clubban fogyaszthat el éttermi fogásokat a koktélja mellé.

Programlehetőségek a Lupán

A parton a strandsportok szerelmeseit strandfoci-, strandröplabda-, strandkézi pályák várják, továbbá itt található régió legmenőbb búvár centruma, és Közép-Európa legnagyobb wakeboard komplexuma. Emellett választhatók hagyományos és extrém vízi sportágak a különböző evezősöktől a vitorlázásig, a SUP-tól surf-ig. Lupának van egy klassz horgászcentruma is, csak az a lényeg, hogy görbüljön a bot.

Idei újdonság, hogy a Lupa a Duna felőli oldalon futó EuroVelo útról bringás kaput nyitott a kerékpárosoknak, akik legurulhatnak az Öböl strandig, ami egy minden igényt kielégítő bringapont is egyben és aki strandra vágyik, a jegyét ott meg is válthatja, akár a Beach-re is.

Gyerek Lupa / táborok

A Vidámpart a gyermekes szülők és a szülős gyermekek strandközpontja, ahol az apróságokat megannyi játék és móka várja, így például vízidodzsem, trambulin és ugrálóvár. És lesz gyerekmegőrző valamint kézműves foglalkozás, miközben a szülők „megszökhetnek” majd egy-egy csobbanásra.
 
Idén is táborok sora hívja a fiatalokat. Strand, vizes- és TEQ sportok, foci, röplabda, kézilabda, kajak, egyszóval minden, illetve a peca kedvelőit a horgászcentrumban a kapitális fogás lehetősége csábítja a nyáron a Lupára. Ismét lesznek Funside nyelvi táborok, ahol szórakozva tanulhatják a lurkók a nyelveket és napközis formában, reggeltől délutánig élvezhetik a gyerekek a tábor adta élményeket.

Lupa belépők - időjárás függvényében változnak

A belépők az időjáráshoz igazodnak. Piros nap a rossz időt jelzi, és a Lupa zárva van  a sárga napokon – amikor az idő nem a legjobb -  fürdeni ugyan nem lehet, de ingyen mehetünk a Lupára, akár egy jó lángosra, hekkre vagy egy koktélra, és a zöld napok a strandidőt jelzik. Délután 16-tól félárú a belépés, 19 órától pedig ingyenes, ami egy remek lehetőség egy vízparti vacsora elköltésére.
 
A megújult weboldalon már az aktuális hőmérsékletről, vízhőfokról, szélerősségről, aktuális programokról és természetesen az érvényben levő nyitva tartásról is érdeklődhetnek a látogatók. 

dr. Kovács T. Lóránt

Tetszett a(z) Itt a strandszezon – nyit a Lupa magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Itt a strandszezon – nyit a Lupa magazin cikk? Írd meg véleményed!

Itt a strandszezon – nyit a Lupa cikkhez kapcsolódó helyek

További Gastro magazin cikkek

Chef Market felvásárolta a Culinaris-t

A Chef Market Zrt., Budapest és Pest megye piacvezető HoReCa nagykereskedője újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett: megvásárolta a Culinaris Wholesale nagykereskedelmi üzletágát, valamint a Culinaris három kiskereskedelmi egységét is.

gastro érdekesség, 2025.05.16.

Teljesen gluténmentes konyha a Balatonnál, Siófokon

A gluténérzékenységgel, cöliákiával vagy más ételallergiával élők számára a nyaralás sokszor nem a gondtalan pihenésről, hanem az állandó kockázatkerülésről szól. Még ma sem gyakori Magyarországon az olyan vendéglátóhely, ahol nemcsak a kínálat „mentes”, hanem valóban a konyha is. Most a Balaton partján emeli magasabb szintre a „free-from” étkezést egy új kezdeményezés.

éttermek, 2025.05.09.

Pesti István 10 éve Tatán, a Platán Gourmetben

Idén 10 éve lesz, hogy Pesti István megérkezett Tatára. Akkor még szinte elképzelhetetlen volt, hogy vidéki étterem valaha Michelin csillagot kap. A Platán ma már több vendéglátóipari egységet takar: udvarházat, bisztrót és fine dining éttermet is. Óriási büszkeség, hogy a fine dining stílust képviselő Platán Gourmet két éve, amikor a Michelin kalauz végre a hazai vidéki helyeket is górcső alá vette, azonnal 2 csillagot érdemelt. A tízes évforduló apropóján visszatekintünk Pesti Istvánnal, miért volt jó döntés, hogy a séf szakmát választotta.

chef, 2025.05.07.

Indul a 2025-ös szezon a White Raven Skybarban

Megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven – számos látványos és ízletes újdonsággal. Az ősz közepéig nyitva tartó hely új signature koktélokat, prémium alapanyagokra épülő, kibővített menüt, exkluzív pezsgőpremiereket és még hangsúlyosabb zenei élményt kínál a vendégeknek.

éttermek, 2025.05.06.

A rizsfőzés tudománya

A japán konyha egyik legalapvetőbb eleme a rizs. A NOBU éttermek világszerte híresek precizitásukról és letisztult ízvilágukról, amelyek középpontjában gyakran a tökéletesre főzött rizs áll. De mitől lesz tökéletes egy tál japán rizs? Schreiner Gábor, a budapesti NOBU executive chefje mesélt a rizsfőzés tudományáról és filozófiájáról.

receptek, 2025.04.30.

Magyarország étele 2025

Díjazták az év legjobb magyar ízeit a Magyar Gasztronómia Napján. A „Magyarország étele 2025” címet idén is szakácsverseny döntötte el, mellette innovatív desszertek, falusi vendégasztalok, pálinkák, koktélok és vendéglátóipari tanulók is versenyeztek.

gastro TOP listák, 2025.04.29.

Háromfogásos ebédmenü a VIRTU Restaurantban

VIRTU Restaurant április 28-tól ugyanis elindítja „Ebéd a felhők felett” nevű ajánlatát, amely egy hónapon keresztül kínál kedvezményes, háromfogásos ebédmenü lehetőséget az első 10 asztalfoglalónak hétköznaponként, ebédidőben.

éttermek, 2025.04.29.

"narrow"
Gear.svg