Szárazföldi nyugalomsziget a Káli-medencében: bemutatkozik a Káli Gourmet Bistro & Delicatesse

-
gastro hangulat, 2021.10.22.

Szárazföldi nyugalomsziget a Káli-medencében: bemutatkozik a Káli Gourmet Bistro & Delicatesse

Van egy hely a Balaton északi partján, a Káli-medence ölelésében, ahol megszűnik az idő. Csak Ti léteztek, a fantasztikus ételek, a nyugalmas dombvidék és a balatoni szellő. A Káli Gourmet Bistro & Delicatesse étterem szeretettel várja a környék szerelmeseit, családokat, baráti társaságokat, az erre kirándulókat és az itt élőket egyaránt!


A Káli Gourmet egy életérzés. Ideális hely, ha egy kicsit kiszakadnátok a hétköznapok rohanásából. Két tágas terasz és egy kényelmes belső tér is várja a vendégeket.

Az étterem 2021. pünkösdjén teljesen új szellemiségben nyitotta újra kapuit. A tulajdonosnak, Varga Lászlónak egy régóta dédelgetett álma vált valóra az étterem megnyitásával, hiszen a Balatoni Kör tagjaként is elkötelezett a helyi ízek és gasztrokultúra patronálásában.

A Káli Gourmet kínálatában 3 konyhai muskétás 3 fő irányt képvisel:

  • Laci a művészi hagyományos(a nagymama és a vidék ízeit eleveníti fel hol tradicionálisan, hol modern köntösben),
  • Tomi a kifinomult fine dining és
  • KicsiZso a kirobbanó BBQ konyha variációit elevenítik meg a tányérokon. Brrrrutális ízbomba fogásokat kóstolhattok, amelyeket a környék frissítőivel kísérhettek: kicsiknek helyi szörpök, nagyoknak Balaton- felvidéki borok és pezsgők, a bátraknak gin & tonic variációk sorakoznak fel a fogások előtt-közben-után.

A Káli Gourmet-ba nem csupán a hamisítatlan vidéki chillout hangulatért és a gasztronómiai élvezetért érdemes ellátogatni. Számos rendezvény pezseg a hely szelleme körül, hogy egész évben minőségi kikapcsolódást nyújtson a Balatonhoz látogató vendégeknek. Borvacsorák, tematikus estek, zenés hétvégék várnak benneteket a Káli Gourmet-ban.

Káli Gourmet Bistro


Különleges megtiszteltetésként élte meg az étterem, hogy ebben az évben részt vehettek az ART pikniken. Pauli Zoli baráti invitálására a Káli Gourmet saját Rolling Chef food truck-jával mutatkozott be. A Balatoni Kör “Kóstold Körbe” rendezvénysorozatán szintén a guruló ízbombagyár szállítja az étterem fogásait.

Igaz, már javában tombol az ősz, de a Káli Gourmet sosem alszik, pörög a csapat a többi rendezvényen, amelyekből íme egy kis ízelítő:

  • október 22-24. MiniSüllő Gasztro- és Bornapok, Szigliget - Rolling Chef
  • november 2. SupPaa leves és tészta bár megnyitó - Veszprém
  • november 6. Balatoni Kör - Kóstold Körbe! Köveskál - KáliGourmet előtti tér
  • november 5-6-7. BakonyExpo - Veszprém
  • november 12-14. Márton napi Libanapok - KáliGourmet
  • december 4. Buborék Brunch - Budapest
  • december 11. Balatoni Kör - Kóstold Körbe! - Balatonfüred


Fedezzétek fel magatoknak ezt a különleges helyet személyesen! Annál is inkább, mert az étterem belső terében kialakított delikát polcokon ott sorakoznak a környék termelőinek ínycsiklandó portékái, hogy magatokkal vihessetek egy-egy darabot a Balaton és a Káli-medence ízeiből.

Káli Gourmet Bistro - delikátesz

dr. Kovács T. Lóránt

Tetszett a(z) Szárazföldi nyugalomsziget a Káli-medencében: bemutatkozik a Káli Gourmet Bistro & Delicatesse magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Szárazföldi nyugalomsziget a Káli-medencében: bemutatkozik a Káli Gourmet Bistro & Delicatesse magazin cikk? Írd meg véleményed!

Szárazföldi nyugalomsziget a Káli-medencében: bemutatkozik a Káli Gourmet Bistro & Delicatesse cikkhez kapcsolódó helyek

További Gastro magazin cikkek

Chef Market felvásárolta a Culinaris-t

A Chef Market Zrt., Budapest és Pest megye piacvezető HoReCa nagykereskedője újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett: megvásárolta a Culinaris Wholesale nagykereskedelmi üzletágát, valamint a Culinaris három kiskereskedelmi egységét is.

gastro érdekesség, 2025.05.16.

Teljesen gluténmentes konyha a Balatonnál, Siófokon

A gluténérzékenységgel, cöliákiával vagy más ételallergiával élők számára a nyaralás sokszor nem a gondtalan pihenésről, hanem az állandó kockázatkerülésről szól. Még ma sem gyakori Magyarországon az olyan vendéglátóhely, ahol nemcsak a kínálat „mentes”, hanem valóban a konyha is. Most a Balaton partján emeli magasabb szintre a „free-from” étkezést egy új kezdeményezés.

éttermek, 2025.05.09.

Pesti István 10 éve Tatán, a Platán Gourmetben

Idén 10 éve lesz, hogy Pesti István megérkezett Tatára. Akkor még szinte elképzelhetetlen volt, hogy vidéki étterem valaha Michelin csillagot kap. A Platán ma már több vendéglátóipari egységet takar: udvarházat, bisztrót és fine dining éttermet is. Óriási büszkeség, hogy a fine dining stílust képviselő Platán Gourmet két éve, amikor a Michelin kalauz végre a hazai vidéki helyeket is górcső alá vette, azonnal 2 csillagot érdemelt. A tízes évforduló apropóján visszatekintünk Pesti Istvánnal, miért volt jó döntés, hogy a séf szakmát választotta.

chef, 2025.05.07.

Indul a 2025-ös szezon a White Raven Skybarban

Megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven – számos látványos és ízletes újdonsággal. Az ősz közepéig nyitva tartó hely új signature koktélokat, prémium alapanyagokra épülő, kibővített menüt, exkluzív pezsgőpremiereket és még hangsúlyosabb zenei élményt kínál a vendégeknek.

éttermek, 2025.05.06.

A rizsfőzés tudománya

A japán konyha egyik legalapvetőbb eleme a rizs. A NOBU éttermek világszerte híresek precizitásukról és letisztult ízvilágukról, amelyek középpontjában gyakran a tökéletesre főzött rizs áll. De mitől lesz tökéletes egy tál japán rizs? Schreiner Gábor, a budapesti NOBU executive chefje mesélt a rizsfőzés tudományáról és filozófiájáról.

receptek, 2025.04.30.

Magyarország étele 2025

Díjazták az év legjobb magyar ízeit a Magyar Gasztronómia Napján. A „Magyarország étele 2025” címet idén is szakácsverseny döntötte el, mellette innovatív desszertek, falusi vendégasztalok, pálinkák, koktélok és vendéglátóipari tanulók is versenyeztek.

gastro TOP listák, 2025.04.29.

Háromfogásos ebédmenü a VIRTU Restaurantban

VIRTU Restaurant április 28-tól ugyanis elindítja „Ebéd a felhők felett” nevű ajánlatát, amely egy hónapon keresztül kínál kedvezményes, háromfogásos ebédmenü lehetőséget az első 10 asztalfoglalónak hétköznaponként, ebédidőben.

éttermek, 2025.04.29.

"narrow"
Gear.svg