Chef Market felvásárolta a Culinaris-t
gastro érdekesség, 2025.05.16.
Még nincs túl meleg sem, még jólesik a napfény, és amúgy is itt az idő némi D-vitaminnal feltöltekeznünk, szóval irány a természet!
Végre tavasz! Szinte már el se hisszük, olyan nehezen adta magát idén az időjárás. De most már minden jel arra mutat, hogy eltehetjük a télikabátokat, jöhetnek a könnyű kis dzsekik, mellények, pulóverek, és lazíthatunk az öltözékünkön. Nincs is más hátra, mint eltervezni, hogy hová, merre indulunk a következő hetekben kirándulni.
Merre is induljunk? Először is nyilván a legpraktikusabb kinek-kinek a saját lakóhelye körül keresgélni. Általában a legtöbb város közelében található valamilyen kiserdő, rét, amerre érdemes indulni. Budapestieknek a Budai-hegység gazdag választékot kínál, de szerencsére nagyon sok egyéb lehetőség is van, akár a fővárostól nem messze. Arborétumok, vadasparkok, lombkorona-sétányok, tanösvények, erdei játszóterek egész sorát találhatjuk, ahová érdemes ellátogatni. Készíthetünk egy tervet is a szezonra, és akkor nem ötletszerűen kell elindulni, hanem meglesznek az információk, hogy mennyi idő a kiválasztott célpontig eljutni, mivel érdemes közlekedni, milyen költségekre lehet számítani, van-e belépőjegy, nyitvatartási idő, szabad-e esetleg kutyát vinni és hasonlók.
dr. Kovács T. Lóránt
További Gastro magazin cikkek
Chef Market felvásárolta a Culinaris-t
gastro érdekesség, 2025.05.16.
Teljesen gluténmentes konyha a Balatonnál, Siófokon
éttermek, 2025.05.09.
Pesti István 10 éve Tatán, a Platán Gourmetben
chef, 2025.05.07.
Indul a 2025-ös szezon a White Raven Skybarban
éttermek, 2025.05.06.
májustól kizárólag Angus marhahús Zing Burger kínálatában
éttermek, 2025.05.01.
A rizsfőzés tudománya
receptek, 2025.04.30.
Magyarország étele 2025
gastro TOP listák, 2025.04.29.
Háromfogásos ebédmenü a VIRTU Restaurantban
éttermek, 2025.04.29.
Indul a 2025-ös szezon a White Raven Skybarban
2025.05.06.