Chef Market felvásárolta a Culinaris-t
gastro érdekesség, 2025.05.16.
A Stahl magazin ezúttal egy csokis különszámmal rukkolt elő. Kezdőtől a haladókig a lapban mindenki megtalálhatja a számára megfelelő receptet.
A Stahl csapat rendkívül kapós témát dolgozott fel. Csupa csoki néven közel száz oldalas különszámot készítettek. A lap koordinátora a stahl.hu felelős szerkesztője, a Hedonism blog szerzője: Wichmann Anna, aki nem mellesleg mestercukrász és csokoládémanufaktúra tulajdonos is.
A szakértelem és az elszántság garantált volt. Stahl Judit és Wichmann Anna egy olyan receptgyűjteményt szeretett volna számotokra összeállítani, amelyben a kezdőktől a rutinos habver forgatókig mindenki talál valami izgalmas, ínycsiklandó édességet, legyen az illető nő vagy férfi.
A recepteket e szerint a koncepció szerint tematizálták. Pluszban szakmai cikkekel is tarkítottál a színes, igényes újságot. A kakaófától a kakaóbabon át, a kakaót termelő országokat is bemutatják.
A többi kiadványukhoz hasonlóan most is írtak teszteredményekről szóló cikkeket. Stílusosan a kakaókat és a csokis gabonapelyheket vették gorcső alá. Nem akarjuk lelőni a poént, de annyit azért elárulonk, hogy a Tutti Holland kakaó és a Cerbona Disney csokis golyó nyerte el leginkább a tesztelők ízlését.
A magazin munkatársai nem csak bolti termékeket hasonlítottak össze, hanem felkeresték az oszág legjobb csokis desszertjeit áruló cukrászdákat, így Vámospércstől-Sopronig ti is megtudhatjátok hova és milyen süteményééert érdemes betérni.
Annáék a nemzetközileg is elismert kézműves csokiműhelybe: a Rózsavölgyi Csokoládéba is ellátogattak, hogy a kulisszák mögé tekintve megmutassák miként készülnek a prémium termékek. A Csiszár Katalinnal készített interjúból az is kiderül, hogyan lesz a kakaóbabból csoki és miért nem olcsó a kedvelt finomság.
A nem csak lelket, hanem testet szépítő édesség élettani-, és egészségmegörző hatásáról is beszámolnak a lapszám szerkesztői. Nem lepdődünk meg, ha a jövőben az egész arcotokon csoki csillog majd.
A teljesség igénye nélkül többek között kedvencünk lett a címlapon szereplő csokis lávasütemény, a piskóta alapú puncsgolyó, a franciák emblematikus karácsonyi édessége: a csokis fatörzs, a feketeerdő palacsinta, a nemzetek csokis kekszei egytől-egyig, Jane Austen forró csokija, a magokkal gazdagon díszitett csokoládényalóka és a konyakos cseresznye is.
Egyszó, mint száz az érzékekre veszélyesen ható magazinban a keksztől a tortákig, a gyorstól a lassúig a hétköznapitól az ünepiig csupa csokis receptet találtok. Ha belehúztok, akkor még csokis gasztroajándékat is készíthettek az Ünnepekre. A házi forró csoki például pár perces történet.
A magazin ára 695 Ft.
Kapható az újságárusoknál és itt.
További Gastro magazin cikkek
Chef Market felvásárolta a Culinaris-t
gastro érdekesség, 2025.05.16.
Teljesen gluténmentes konyha a Balatonnál, Siófokon
éttermek, 2025.05.09.
Pesti István 10 éve Tatán, a Platán Gourmetben
chef, 2025.05.07.
Indul a 2025-ös szezon a White Raven Skybarban
éttermek, 2025.05.06.
májustól kizárólag Angus marhahús Zing Burger kínálatában
éttermek, 2025.05.01.
A rizsfőzés tudománya
receptek, 2025.04.30.
Magyarország étele 2025
gastro TOP listák, 2025.04.29.
Háromfogásos ebédmenü a VIRTU Restaurantban
éttermek, 2025.04.29.
5 dolog, amit megtehetsz a fenntarthatóbb étkezésért
2025.05.15.