Csupa csoki – a csokoholisták magazinja

-
gastro könyvek, 2013.12.22.

Csupa csoki – a csokoholisták magazinja

A Stahl magazin ezúttal egy csokis különszámmal rukkolt elő. Kezdőtől a haladókig a lapban mindenki megtalálhatja a számára megfelelő receptet.


A Stahl csapat rendkívül kapós témát dolgozott fel. Csupa csoki néven közel száz oldalas különszámot készítettek. A lap koordinátora a stahl.hu felelős szerkesztője, a Hedonism blog szerzője: Wichmann Anna, aki nem mellesleg mestercukrász és csokoládémanufaktúra tulajdonos is.

 

A szakértelem és az elszántság garantált volt. Stahl Judit és Wichmann Anna egy olyan receptgyűjteményt szeretett volna számotokra összeállítani, amelyben a kezdőktől a rutinos habver forgatókig mindenki talál valami izgalmas, ínycsiklandó édességet, legyen az illető nő vagy férfi.

 

A recepteket e szerint a koncepció szerint tematizálták. Pluszban szakmai cikkekel is tarkítottál a színes, igényes újságot. A kakaófától a kakaóbabon át, a kakaót termelő országokat is bemutatják.

 

A többi kiadványukhoz hasonlóan most is írtak teszteredményekről szóló cikkeket. Stílusosan a kakaókat és a csokis gabonapelyheket vették gorcső alá. Nem akarjuk lelőni a poént, de annyit azért elárulonk, hogy a Tutti Holland kakaó és a Cerbona Disney csokis golyó nyerte el leginkább a tesztelők ízlését.

 

A magazin munkatársai nem csak bolti termékeket hasonlítottak össze, hanem felkeresték az oszág legjobb csokis desszertjeit áruló cukrászdákat, így Vámospércstől-Sopronig ti is megtudhatjátok hova és milyen süteményééert érdemes betérni.

 

 

 

 

Annáék a nemzetközileg is elismert kézműves csokiműhelybe: a Rózsavölgyi Csokoládéba is ellátogattak, hogy a kulisszák mögé tekintve megmutassák miként készülnek a prémium termékek. A Csiszár Katalinnal készített interjúból az is kiderül, hogyan lesz a kakaóbabból csoki és miért nem olcsó a kedvelt finomság.

 

A nem csak lelket, hanem testet szépítő édesség élettani-, és egészségmegörző hatásáról is beszámolnak a lapszám szerkesztői. Nem lepdődünk meg, ha a jövőben az egész arcotokon csoki csillog majd.

 

A teljesség igénye nélkül többek között kedvencünk lett a címlapon szereplő csokis lávasütemény, a piskóta alapú puncsgolyó, a franciák emblematikus karácsonyi édessége: a csokis fatörzs, a feketeerdő palacsinta, a nemzetek csokis kekszei egytől-egyig, Jane Austen forró csokija, a magokkal gazdagon díszitett csokoládényalóka és a konyakos cseresznye is.

 

Egyszó, mint száz az érzékekre veszélyesen ható magazinban a keksztől a tortákig, a gyorstól a lassúig a hétköznapitól az ünepiig csupa csokis receptet találtok. Ha belehúztok, akkor még csokis gasztroajándékat is készíthettek az Ünnepekre. A házi forró csoki például pár perces történet.

 

A magazin ára 695 Ft.

 

Kapható az újságárusoknál és itt.

 

Tetszett a(z) Csupa csoki – a csokoholisták magazinja magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Csupa csoki – a csokoholisták magazinja magazin cikk? Írd meg véleményed!

További Gastro magazin cikkek

Chef Market felvásárolta a Culinaris-t

A Chef Market Zrt., Budapest és Pest megye piacvezető HoReCa nagykereskedője újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett: megvásárolta a Culinaris Wholesale nagykereskedelmi üzletágát, valamint a Culinaris három kiskereskedelmi egységét is.

gastro érdekesség, 2025.05.16.

Teljesen gluténmentes konyha a Balatonnál, Siófokon

A gluténérzékenységgel, cöliákiával vagy más ételallergiával élők számára a nyaralás sokszor nem a gondtalan pihenésről, hanem az állandó kockázatkerülésről szól. Még ma sem gyakori Magyarországon az olyan vendéglátóhely, ahol nemcsak a kínálat „mentes”, hanem valóban a konyha is. Most a Balaton partján emeli magasabb szintre a „free-from” étkezést egy új kezdeményezés.

éttermek, 2025.05.09.

Pesti István 10 éve Tatán, a Platán Gourmetben

Idén 10 éve lesz, hogy Pesti István megérkezett Tatára. Akkor még szinte elképzelhetetlen volt, hogy vidéki étterem valaha Michelin csillagot kap. A Platán ma már több vendéglátóipari egységet takar: udvarházat, bisztrót és fine dining éttermet is. Óriási büszkeség, hogy a fine dining stílust képviselő Platán Gourmet két éve, amikor a Michelin kalauz végre a hazai vidéki helyeket is górcső alá vette, azonnal 2 csillagot érdemelt. A tízes évforduló apropóján visszatekintünk Pesti Istvánnal, miért volt jó döntés, hogy a séf szakmát választotta.

chef, 2025.05.07.

Indul a 2025-ös szezon a White Raven Skybarban

Megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven – számos látványos és ízletes újdonsággal. Az ősz közepéig nyitva tartó hely új signature koktélokat, prémium alapanyagokra épülő, kibővített menüt, exkluzív pezsgőpremiereket és még hangsúlyosabb zenei élményt kínál a vendégeknek.

éttermek, 2025.05.06.

A rizsfőzés tudománya

A japán konyha egyik legalapvetőbb eleme a rizs. A NOBU éttermek világszerte híresek precizitásukról és letisztult ízvilágukról, amelyek középpontjában gyakran a tökéletesre főzött rizs áll. De mitől lesz tökéletes egy tál japán rizs? Schreiner Gábor, a budapesti NOBU executive chefje mesélt a rizsfőzés tudományáról és filozófiájáról.

receptek, 2025.04.30.

Magyarország étele 2025

Díjazták az év legjobb magyar ízeit a Magyar Gasztronómia Napján. A „Magyarország étele 2025” címet idén is szakácsverseny döntötte el, mellette innovatív desszertek, falusi vendégasztalok, pálinkák, koktélok és vendéglátóipari tanulók is versenyeztek.

gastro TOP listák, 2025.04.29.

Háromfogásos ebédmenü a VIRTU Restaurantban

VIRTU Restaurant április 28-tól ugyanis elindítja „Ebéd a felhők felett” nevű ajánlatát, amely egy hónapon keresztül kínál kedvezményes, háromfogásos ebédmenü lehetőséget az első 10 asztalfoglalónak hétköznaponként, ebédidőben.

éttermek, 2025.04.29.

"narrow"
Gear.svg