Déri Szilvia: Főzni szexi & Nyereményjáték!

-
gastro könyvek, 2015.12.21.

Déri Szilvia: Főzni szexi & Nyereményjáték!

Pikáns történetek, nemzetközi receptek, sok-sok praktika – mindez Házisáfrány szingli szakácskönyvében. A könyvet most megnyerhetitek!


Az emblematikus szingli nők, mint például Carrie Bradshaw és Bridget Jones nem a főzőtudományokról híresek. A magyar, húsvér, nagyvárosi, egyedülálló nő azonban bebizonyítja, hogy a főzés mindenkinek jól áll, sőt, ahogy ő fogalmaz: főzni szexi!

 

Ráadásul Szilvi nemcsak a konyhától, hanem a gyermemktől sem tartja távol magát, van egy unokahúga és egy unokaöccse, akiknek a könyvet ajánlotta.

 

Saksuka, vagyis izraeli lecsó

 


Amikor nekivágtam csak annyit tudtam, vidám, szórakoztató, kicsit szemtelen, a mostani, hektikus világhoz alkalmazkodó könyvet szeretnék. Olyat amilyen én vagyok. Cukormáz és túlzások nélkül. Az életem ugyanis, ha akarom, ha nem, csupa olykor nagyon frusztráló, néha azonban őrülten vicces kaland. Ha valaki „mindig bajba kerülőnek” született, az egészen biztos, hogy az is marad.

 

Elkezdtem tehát lesz, ami lesz alapon írni, és a receptek mellett az oldalakon megelevenedtek a bulik a haverokkal, a kalandjaim a flúgos családommal, az esti romantikus filmnézések a csajokkal, de helyet kér a lapokon jó pár nagyon hülye, és még több szeretni való, régvolt randi. Minden recept és fejezet előtt van egy történet. Mind igaz. Egy része cenzúrázva. Némelyik még így is szürreális – Déri Szilvi.

 


 

Kebab

 

A könyv elsősorban azoknak szól, akik nem csak főzni, de szórakozni is szeretnek. A vagány, rohanósaknak, olyanoknak, akik nem ragadtak le a pörköltnél, és nem kapnak frászt attól, ha egy receptben szerepel a római kömény vagy a cayenne-bors. Akik szeretik a vidám, érthető, gyors és hatásvadász fogásokat.

 

A 65 recept tematikája a reggelikkel kezdődik. Aztán folytatódik ebédekkel, csupa gyors, egészséges, könnyű irodába szállítható étellel. Salátákkal, melyektől még egy férfi is jóllakik, és amelyek simán beillenek főételnek. Villámvacsorákkal, mert ki akarja az egész estét a konyhában tölteni? Aztán, mint hab a tortán, következnek a gyors bulifogások, és végül a randi menüsorok.

 

Chili corn carne

 

 


 

Van bácsikád, aki Afrikában törzsfőnök? Megtaláltad már más tangabugyiját a szófádban? Szídott már le barátnő, amiért rászólsz, hogy bevodkázva ne vezessen, hiszen eddig se kapta el a rendőr, és ha most ez másként lesz, az azért van, mert te a falra festetted az ördögöt? Nyomult már rád úgy ügyfél, hogy próbáld őt ki, mert van néhány millió a számláján? Előfordult már veled egy randi végén, hogy valaki más autóját akartad elkötni, mert nem vetted észre, a tied arrébb parkol? Hogy nem? Na nem baj, most olvashatsz arról, amikor én igen – Déri Szilvi.

 


 

 

Grillezett padlizsán recept:

 (Ha nagyobb felbontást szeretnél, akkor nyisd meg külön lapon a képet!)

 

 


Játék!

Kövesd a Facebook-oldalunkat, oszd meg a felhívásunkat, és írd meg hozzászólásban, hogy te mit főznél egy randira. A válaszadók között egy darab könyvet sorsolunk ki. A játék 2015.12.22.12:00-ig tart.

 


 

 

Saltimbocca recept:


(Ha nagyobb felbontást szeretnél, akkor nyisd meg külön lapon a képet!)

 


A Főzni szexi a Corvina Kiadó gondozásában jelent meg. A fotókat Kövesdi Réka készítette, Vető Gábor pedig a funky grafikát. A könyv ára: 4990 Ft. A kiadó oldalán 20% kedvezményel vásárolhatjátpk meg.

 

A Házisáfrány blogot itt találjátok, a FB-oldalt pedig itt követhetitek.



 

Gerlachfalvy Réka

Tetszett a(z) Déri Szilvia: Főzni szexi & Nyereményjáték! magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Déri Szilvia: Főzni szexi & Nyereményjáték! magazin cikk? Írd meg véleményed!

További Gastro magazin cikkek

3 új degusztációs menüsor az Újváros Bisztróban: innen, onnan és mindenhonnan

Három új, tematikus degusztációs menüsort vezetett be az Újváros Bisztró (Szarvas), Békés megye első Michelin Bib Gourmand-ajánlott étterme. Az „Innen”, „Onnan” és „Mindenhonnan” elnevezésű ételsorokat Piltz Zoltán séf álmodta meg, a helyi alapanyagok tiszteletére, valamint a magyar konyha újraértelmezésére és a nemzetközi ízvilág bemutatására építve.

menüvariációk, 2025.05.22.

Balaton Fagyija 2025.

A Balaton Fagyija választás nem csupán egy évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendő verseny, hanem a minőségi kézműves fagylaltok ünnepe. A szakértő zsűri több mint 30 egyedi és izgalmas fagylaltkreációt kóstolt meg, hogy kiválassza a régió legkiemelkedőbb ízét.

Balaton, 2025.05.20.

Chef Market felvásárolta a Culinaris-t

A Chef Market Zrt., Budapest és Pest megye piacvezető HoReCa nagykereskedője újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett: megvásárolta a Culinaris Wholesale nagykereskedelmi üzletágát, valamint a Culinaris három kiskereskedelmi egységét is.

gastro érdekesség, 2025.05.16.

Teljesen gluténmentes konyha a Balatonnál, Siófokon

A gluténérzékenységgel, cöliákiával vagy más ételallergiával élők számára a nyaralás sokszor nem a gondtalan pihenésről, hanem az állandó kockázatkerülésről szól. Még ma sem gyakori Magyarországon az olyan vendéglátóhely, ahol nemcsak a kínálat „mentes”, hanem valóban a konyha is. Most a Balaton partján emeli magasabb szintre a „free-from” étkezést egy új kezdeményezés.

éttermek, 2025.05.09.

Pesti István 10 éve Tatán, a Platán Gourmetben

Idén 10 éve lesz, hogy Pesti István megérkezett Tatára. Akkor még szinte elképzelhetetlen volt, hogy vidéki étterem valaha Michelin csillagot kap. A Platán ma már több vendéglátóipari egységet takar: udvarházat, bisztrót és fine dining éttermet is. Óriási büszkeség, hogy a fine dining stílust képviselő Platán Gourmet két éve, amikor a Michelin kalauz végre a hazai vidéki helyeket is górcső alá vette, azonnal 2 csillagot érdemelt. A tízes évforduló apropóján visszatekintünk Pesti Istvánnal, miért volt jó döntés, hogy a séf szakmát választotta.

chef, 2025.05.07.

Indul a 2025-ös szezon a White Raven Skybarban

Megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven – számos látványos és ízletes újdonsággal. Az ősz közepéig nyitva tartó hely új signature koktélokat, prémium alapanyagokra épülő, kibővített menüt, exkluzív pezsgőpremiereket és még hangsúlyosabb zenei élményt kínál a vendégeknek.

éttermek, 2025.05.06.

A rizsfőzés tudománya

A japán konyha egyik legalapvetőbb eleme a rizs. A NOBU éttermek világszerte híresek precizitásukról és letisztult ízvilágukról, amelyek középpontjában gyakran a tökéletesre főzött rizs áll. De mitől lesz tökéletes egy tál japán rizs? Schreiner Gábor, a budapesti NOBU executive chefje mesélt a rizsfőzés tudományáról és filozófiájáról.

receptek, 2025.04.30.

"narrow"
Gear.svg