Déri Szilvia: Főzni szexi & Nyereményjáték!

-
gastro könyvek, 2015.12.21.

Déri Szilvia: Főzni szexi & Nyereményjáték!

Pikáns történetek, nemzetközi receptek, sok-sok praktika – mindez Házisáfrány szingli szakácskönyvében. A könyvet most megnyerhetitek!


Az emblematikus szingli nők, mint például Carrie Bradshaw és Bridget Jones nem a főzőtudományokról híresek. A magyar, húsvér, nagyvárosi, egyedülálló nő azonban bebizonyítja, hogy a főzés mindenkinek jól áll, sőt, ahogy ő fogalmaz: főzni szexi!

 

Ráadásul Szilvi nemcsak a konyhától, hanem a gyermemktől sem tartja távol magát, van egy unokahúga és egy unokaöccse, akiknek a könyvet ajánlotta.

 

Saksuka, vagyis izraeli lecsó

 


Amikor nekivágtam csak annyit tudtam, vidám, szórakoztató, kicsit szemtelen, a mostani, hektikus világhoz alkalmazkodó könyvet szeretnék. Olyat amilyen én vagyok. Cukormáz és túlzások nélkül. Az életem ugyanis, ha akarom, ha nem, csupa olykor nagyon frusztráló, néha azonban őrülten vicces kaland. Ha valaki „mindig bajba kerülőnek” született, az egészen biztos, hogy az is marad.

 

Elkezdtem tehát lesz, ami lesz alapon írni, és a receptek mellett az oldalakon megelevenedtek a bulik a haverokkal, a kalandjaim a flúgos családommal, az esti romantikus filmnézések a csajokkal, de helyet kér a lapokon jó pár nagyon hülye, és még több szeretni való, régvolt randi. Minden recept és fejezet előtt van egy történet. Mind igaz. Egy része cenzúrázva. Némelyik még így is szürreális – Déri Szilvi.

 


 

Kebab

 

A könyv elsősorban azoknak szól, akik nem csak főzni, de szórakozni is szeretnek. A vagány, rohanósaknak, olyanoknak, akik nem ragadtak le a pörköltnél, és nem kapnak frászt attól, ha egy receptben szerepel a római kömény vagy a cayenne-bors. Akik szeretik a vidám, érthető, gyors és hatásvadász fogásokat.

 

A 65 recept tematikája a reggelikkel kezdődik. Aztán folytatódik ebédekkel, csupa gyors, egészséges, könnyű irodába szállítható étellel. Salátákkal, melyektől még egy férfi is jóllakik, és amelyek simán beillenek főételnek. Villámvacsorákkal, mert ki akarja az egész estét a konyhában tölteni? Aztán, mint hab a tortán, következnek a gyors bulifogások, és végül a randi menüsorok.

 

Chili corn carne

 

 


 

Van bácsikád, aki Afrikában törzsfőnök? Megtaláltad már más tangabugyiját a szófádban? Szídott már le barátnő, amiért rászólsz, hogy bevodkázva ne vezessen, hiszen eddig se kapta el a rendőr, és ha most ez másként lesz, az azért van, mert te a falra festetted az ördögöt? Nyomult már rád úgy ügyfél, hogy próbáld őt ki, mert van néhány millió a számláján? Előfordult már veled egy randi végén, hogy valaki más autóját akartad elkötni, mert nem vetted észre, a tied arrébb parkol? Hogy nem? Na nem baj, most olvashatsz arról, amikor én igen – Déri Szilvi.

 


 

 

Grillezett padlizsán recept:

 (Ha nagyobb felbontást szeretnél, akkor nyisd meg külön lapon a képet!)

 

 


Játék!

Kövesd a Facebook-oldalunkat, oszd meg a felhívásunkat, és írd meg hozzászólásban, hogy te mit főznél egy randira. A válaszadók között egy darab könyvet sorsolunk ki. A játék 2015.12.22.12:00-ig tart.

 


 

 

Saltimbocca recept:


(Ha nagyobb felbontást szeretnél, akkor nyisd meg külön lapon a képet!)

 


A Főzni szexi a Corvina Kiadó gondozásában jelent meg. A fotókat Kövesdi Réka készítette, Vető Gábor pedig a funky grafikát. A könyv ára: 4990 Ft. A kiadó oldalán 20% kedvezményel vásárolhatjátpk meg.

 

A Házisáfrány blogot itt találjátok, a FB-oldalt pedig itt követhetitek.



 

Gerlachfalvy Réka

Tetszett a(z) Déri Szilvia: Főzni szexi & Nyereményjáték! magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Déri Szilvia: Főzni szexi & Nyereményjáték! magazin cikk? Írd meg véleményed!

További Gastro magazin cikkek

A rizsfőzés tudománya

A japán konyha egyik legalapvetőbb eleme a rizs. A NOBU éttermek világszerte híresek precizitásukról és letisztult ízvilágukról, amelyek középpontjában gyakran a tökéletesre főzött rizs áll. De mitől lesz tökéletes egy tál japán rizs? Schreiner Gábor, a budapesti NOBU executive chefje mesélt a rizsfőzés tudományáról és filozófiájáról.

receptek, 2025.04.30.

Magyarország étele 2025

Díjazták az év legjobb magyar ízeit a Magyar Gasztronómia Napján. A „Magyarország étele 2025” címet idén is szakácsverseny döntötte el, mellette innovatív desszertek, falusi vendégasztalok, pálinkák, koktélok és vendéglátóipari tanulók is versenyeztek.

gastro TOP listák, 2025.04.29.

Háromfogásos ebédmenü a VIRTU Restaurantban

VIRTU Restaurant április 28-tól ugyanis elindítja „Ebéd a felhők felett” nevű ajánlatát, amely egy hónapon keresztül kínál kedvezményes, háromfogásos ebédmenü lehetőséget az első 10 asztalfoglalónak hétköznaponként, ebédidőben.

éttermek, 2025.04.29.

Angyalhaj csokoládéból fagylalt

A dubaji csoki őrület után idén tavasszal a rózsaszínű angyalhaj csokoládéért rajonganak magyarok tömegei. Jakabfi Dávid patissier pedig rögtön fagylalt formába öntötte a megjelenésében és ízvilágában is egyedi édességet. A puncsból, ruby csokiból, pisztáciából és török vattacukorból készülő fagyit már most annyira imádja mindenki, hogy sorok állnak érte Nagykanizsán.

gastro érdekesség, 2025.04.20.

Londoni városnézés egy guruló cukrászdában

Ha azt hitted, Londonban már mindent láttál, biztosíthatlak, hogy nem így van. A Brigit’s Bakery ikonikus emeletes busza egy guruló cukrászda, ami nemcsak a látványról, hanem a gasztroélmányről is szól: miközben elhaladsz a Buckingham-palota, a Big Ben és a London Eye előtt, egy finom eperlekvárba mártott scone-t majszolsz, miközben illatos Earl Grey gőzölög a kezedben.

gastro érdekesség, 2025.04.15.

Elkészült Budapest kürtőskalácsa

Budapest kürtőskalácsa olyan, mint maga a főváros: sokszínű, zöld, nagyvilági. A kürtőskalács reneszánszát éli a turisták körében, de a készítők szerint most új szintre lép a minőség. Ez a kürtőskalács elsősorban a budapestieknek készült. A Szent István Bazilikánál bárki megkóstolhatja a különleges desszertet.

gastro érdekesség, 2025.04.11.

Munk Tamás

A séf, akit ugyanúgy inspirál az üres tányér, mint a hófehér festővászon.

gastro személyiségek, 2025.04.07.

Botanica: fine-dining csodahely Dánszentmiklóson

Van egy egészen egyedülálló és különleges hely Dánszentmiklóson, ami éppen olyan, mintha Provence-ba csöppentünk volna, miközben a Botanica mindössze 45 percre van Budapesttől. A butikhotel étterme két éve Michelin-ajánlott, fine-dining konyhájának fogásai pedig felérnek egy képzőművészeti alkotással is.

éttermek, 2025.04.06.

"narrow"
Gear.svg