Új Stahl kiadvány a piacon: 30 perces ételek

-
gastro könyvek, 2014.04.30.

Új Stahl kiadvány a piacon: 30 perces ételek

Ízletes vacsora fél óra alatt, garnélarák és kelkáposzta fusilivel. A Stahl Magazin új különszámát szemléztük.


A gasztronómiai újságok zsúfoltt piacán nehéz újat és hasznosat mutatni, Stahl Juditnak és csapatának mégis sikerült. A sikeres Martha Stewart Everyday Food magazinnal összefogva elindították a 30 perces ételek című, kéthavonta megjelenő Stahl Magazin különszámot.

 

A női táskákra méretezett színes lapból a Stahl kiadványokból megszokott lendületesség árad. Nem csak azt tudhatjuk meg, hogy miként készíthetünk fél óra alatt nagyszerű főételeket és desszerteket, hanem például azt is, hogy nem kell ahhoz étterembe mennünk, ha különleges ízekre vágyunk.

 

Főszerkesztője Wichmann Anna, aki a kommunikáció szak után a szakács és cukrász szakmát is kitanulta.

 

 

Végre menüt sem kell terveznünk, ugyanis bevásárlólistával kombinált hétköznapi vacsoralistát állítottak össze helyettünk. Legalább ennyire hasznosnak tarjuk a variációk tésztára rovatot, ahol olyan alapanyagokkal kombinálják a különböző tésztaféléket, amire kapásból nem is gondolnánk.

 

Többek között új értelmet nyer a menzákról ismert "nem szeretem" kelkáposzta is, ami garnélával, fusilivel és fetából készült szósszal kerül az asztalra.

 

Nyomtatott kiadvány ellenére ez a lap azt is tudja, amit az interneten úgy szeretünk. A Tudásmorzsák rovatban rövid, instant gasztronómiai információkat találunk. A Van ötletünk rovatban pedig az ismert, ugyanakkor nem sokra tartott alapanyagokról hull le a lepel. Az első számban az olajos tonhal és a garnélarák került górcső alá.

 

A magazin-jelleget fokozva van benne interjú is, az első számban például Senanak, az Irie Maffia énekesnőjének főzési szokásait ismerhetjük meg.

 

Ami nekünk talán a legjobban tetszik, hogy kiemelt szerepük van a szezonális alapanyagoknak. Spárga, cukorborsó, rukkola, spenót, saláta, menta, bazsalikom, karfiol, cukkini, koriander, eper, mind visszaköszön.

 

Wichmann Anna, a különszám főszerkesztője

 

Kedvenc receptjeink:

 

Zöldséges pad thai, Spárgás tojásos tészta, Pezsgős eperkoktél, Kelkáposztás-garnélás tészta, Mediterrán tonhalas tészta, Garnélaburger, Halas taco káposztával és lime-mal.

 

Kinek ajánljuk?

 

Fiataloknak, akik szeretik a gyors és változatos konyhát, idősebbeknek, akik újítanának a főzési szokásaikon, kezdő és haladó konyhaműveszeknek, időhiányban szenvedőknek, és azoknak a szkeptikusoknak is, akik azt gondolják, hogy a főzés egy időrabló tevékenység.

 

A magazint országos terjesztésben a nagyobb újságárusoknál találjátok, valamint itt is megvásárolhatjátok.

 

Ára:

 

 

695 forint.

 

A Stahl Magazin oldalát itt tudjátok követni, Wichmann Anna oldalát pedig itt.

 

 

 

 

 

 

Gerlachfalvy Réka

Tetszett a(z) Új Stahl kiadvány a piacon: 30 perces ételek magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Új Stahl kiadvány a piacon: 30 perces ételek magazin cikk? Írd meg véleményed!

További Gastro magazin cikkek

Kék otellós keszthelyi desszert a Balaton sütije

Az „1000 indok az őszi Balaton mellett” nevű kampány részeként mutatták be a Balaton sütijét 2024. szeptember 26-án. A desszert szeptember 27-től 8 balatoni cukrászdában lesz elérhető. A küllemében is a Balatont idéző sütemény helyi alapanyagokból készült, hangsúlyosan jelenik meg benne az otelló szőlő, szeder, málna.

cukrászok, 2024.09.26.

Megérkezett az Airfryekek új generációja

Mostantól nem kérdés, hogy lehetséges-e gyorsan, finomat és táplálót készíteni, akár nagyobb mennyiségben is. Megérkezett a forrólevegős sütők legújabb innovációja!

gastro technológia, 2024.08.05.

Zöld Málna lett 2024-ben Magyarország Cukormentes Tortája

A szegedi Reök cukrászai hozzáadott cukor nélkül készült alkotása nyerte idén az Egy Csepp Figyelem Alapítvány Magyarország Cukormentes Tortája versenyét, amelyet minden évben a Magyar Cukrász Ipartestület szakmai partnerségével rendeznek meg.

Ország tortája, 2024.08.02.

Magyarország Tortája 2024. - Mákvirág

Kovács Alfréd váci cukrász alkotása, a „MÁKVIRÁG” fantázianevű torta viselheti idén a Magyarország Tortája címet. A Magyarország Cukormentes Tortája versenyt Novák Ádám és Csonka László szegedi cukrászok nyerték a „Zöld málna” fantázianevű kreációval.

Ország tortája, 2024.08.01.

így maradhatnak frissek a gyümölcsök

A lédús gyümölcsök szezonjának minden percét érdemes kiélvezni, akár úgy is, hogy kipróbálunk néhány ínycsiklandó receptet. De mit tehetünk annak érdekében, hogy a ropogós gyümölcsök a legforróbb napokon is frissek maradjanak?

Sajtóközlemények, 2024.07.20.

Portofino Beach Club by Rácz Jenő a Lupán

Vadonatúj külsővel, Rácz Jenő sztárséf által megálmodott és a tőle megszokott magas színvonalú menüsorral és válogatott italkínálattal teszi teljessé a 2024-es strandszezont a Portofino Beach Club by Rácz Jenő, a Lupán.

gastro hangulat, 2024.07.17.

Kóstold körbe a Balatont - 2024

Hol kóstolhatod meg a legtutibb balatoni fogásokat, borokat, merre kirándulj, bringázz? A Balatoni Kör térképes Kóstold Körbe kiadványában megtalálod a hozzád leginkább passzoló balatoni helyeket!

Balaton, 2024.06.18.

Újranyitott az eklektikus Csók Bisztró

Illusztris környéken, a budapesti Andrássy úton nyitotta meg kapuit újra a Csók, mely a modern, színes gasztroélmény és a művészeti összefonódások szerelemgyereke. Itt még a zsíroskenyér is olyan szép, akár egy festmény!

Andrássy út, 2024.06.13.

"narrow"
Gear.svg