Végtelen Spagetti - a család szakácskönyve

-
gastro könyvek, 2013.11.13.

Végtelen Spagetti - a család szakácskönyve

November 10-én családi program keretében mutatta be Vrábel Krisztina új könyvét: a Végtelen Spagettit.


Játékkal, receptversennyel, vetítéssel egybekötött, rendhagyó könyvbemutatón vettünk részt vasárnap a Mese Múzeumban. A Pozsonyi Pagony kiadásában ugyanis megjelent Vrábel Kriszta családi recepteskönyve.

 

A szerző ismert gasztroblogger, akinek ez már a harmadik szakácskönyve. A kicsik ízlésére szabott kötet családi munkamegosztással készült. Kriszta fiai kuktaként és tesztelőként vettek részt az előkészítésben, a grafikus apukájuk pedig többek között mókás illusztrációkkal gazdagította a kiadványt.

 

 

A cím árulkodó. Az olasz konyhára specializálódott író nem csak a konyha, hanem a mese világába is kalauzolja az olvasókat. Ahogy a receptkehez is, úgy a  Végtelen Spagetti kifejezéshez is tartozik egy történet.

 

Egyszer elalvás előtt Kriszta Spagetti-földre invitálta a paradicsomos spagettiért rajongó fiait. A tészta birodalomban végtelen hosszú spagettik tekerednek magas hegyekké, miközben lábukat paradicsomtóba áztatják.

 

Itt a király a végtelen spagettimezők ura és a katonák nem engedik el addig az idegen utazókat, amíg meg nem esznek egy nagy tál zöldséges pastát.

 

 


 

A szerző fotóival tarkított hangulatos könyv ötven étel elkészítésének részletes leírását tartalmazza. Az olvasmányos kötet kiváló arra, hogy egy iskolás gyerek már önállóan főzőcskézzen belőle. 

 

A kisebbeket pedig szülői felügyelettel lehet bevonni a különböző munkafázisokba. Az első lapon a 7 éves Ádám, és az 5 éves Kristóf -alias Titi- személyében bemutatkoznak a kiskukták, és itt lehetőség nyílik arra, hogy a könyv gyerek felhasználója is beragaszthassa saját fotóját.

 

 

A kedvelt mesék történetéhez íródott receptek mellé egy-egy mesekönyv ajánlója is bekerült. Nem pusztán csak egy magos szelet  elkészítési technikáját olvashattok, hanem Kicsibácsi és Kicsinéni magos szeletét készíthetitek el.

 

Megelevenedik többek között Vándorlány céklatortája, Maszat málnás trüffeltortája, Matild és Margaréta zöld színű mágikus levesa, Bogyó és Babóca csokoládés keksze, Boribon epres kalácspudingja, Rumini narancsos-vaníliás rakott piskótája.

 

 

A formabontó tartalomjegyzékben az ételek négy kategóriába vannak sorolva:  reggeli, ebéd, utazáshoz is jó ételek, desszertek. Az ételekhez felhasznált alapanyagok könnyen beszerezhetőek és természetesek.

 

Ráadásul Kriszta arra is megtanít benneteket, hogy hogyan készítsetek házilag brióst, pizza-melegszendvicset, pilóta kekszet, mini zsemlét, croissan-t, édes-savanyú csirkét, sütinyalókát, mézes puszedlit.

 


 

A kiadó 4-től 99 éves korig ajánlja a könyvet. A szerző pedig minden szülőt arra buzdít, hogy találjanak ki ők is saját mesét a gyermekeiknek és főzzön együtt a család.

 

Vrábel Krisztina: Végtelen Spagetti, Pagony Pozsonyi Kft., 2013

 

Ára: 3990 Ft

 

A kiadónál és a Dolce Vita Konyha webáruházban kedvezményes áron juthattok hozzá.

 

Fotók: 

Huszár Boglárka


 

Tetszett a(z) Végtelen Spagetti - a család szakácskönyve magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Végtelen Spagetti - a család szakácskönyve magazin cikk? Írd meg véleményed!

További Gastro magazin cikkek

Chef Market felvásárolta a Culinaris-t

A Chef Market Zrt., Budapest és Pest megye piacvezető HoReCa nagykereskedője újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett: megvásárolta a Culinaris Wholesale nagykereskedelmi üzletágát, valamint a Culinaris három kiskereskedelmi egységét is.

gastro érdekesség, 2025.05.16.

Teljesen gluténmentes konyha a Balatonnál, Siófokon

A gluténérzékenységgel, cöliákiával vagy más ételallergiával élők számára a nyaralás sokszor nem a gondtalan pihenésről, hanem az állandó kockázatkerülésről szól. Még ma sem gyakori Magyarországon az olyan vendéglátóhely, ahol nemcsak a kínálat „mentes”, hanem valóban a konyha is. Most a Balaton partján emeli magasabb szintre a „free-from” étkezést egy új kezdeményezés.

éttermek, 2025.05.09.

Pesti István 10 éve Tatán, a Platán Gourmetben

Idén 10 éve lesz, hogy Pesti István megérkezett Tatára. Akkor még szinte elképzelhetetlen volt, hogy vidéki étterem valaha Michelin csillagot kap. A Platán ma már több vendéglátóipari egységet takar: udvarházat, bisztrót és fine dining éttermet is. Óriási büszkeség, hogy a fine dining stílust képviselő Platán Gourmet két éve, amikor a Michelin kalauz végre a hazai vidéki helyeket is górcső alá vette, azonnal 2 csillagot érdemelt. A tízes évforduló apropóján visszatekintünk Pesti Istvánnal, miért volt jó döntés, hogy a séf szakmát választotta.

chef, 2025.05.07.

Indul a 2025-ös szezon a White Raven Skybarban

Megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven – számos látványos és ízletes újdonsággal. Az ősz közepéig nyitva tartó hely új signature koktélokat, prémium alapanyagokra épülő, kibővített menüt, exkluzív pezsgőpremiereket és még hangsúlyosabb zenei élményt kínál a vendégeknek.

éttermek, 2025.05.06.

A rizsfőzés tudománya

A japán konyha egyik legalapvetőbb eleme a rizs. A NOBU éttermek világszerte híresek precizitásukról és letisztult ízvilágukról, amelyek középpontjában gyakran a tökéletesre főzött rizs áll. De mitől lesz tökéletes egy tál japán rizs? Schreiner Gábor, a budapesti NOBU executive chefje mesélt a rizsfőzés tudományáról és filozófiájáról.

receptek, 2025.04.30.

Magyarország étele 2025

Díjazták az év legjobb magyar ízeit a Magyar Gasztronómia Napján. A „Magyarország étele 2025” címet idén is szakácsverseny döntötte el, mellette innovatív desszertek, falusi vendégasztalok, pálinkák, koktélok és vendéglátóipari tanulók is versenyeztek.

gastro TOP listák, 2025.04.29.

Háromfogásos ebédmenü a VIRTU Restaurantban

VIRTU Restaurant április 28-tól ugyanis elindítja „Ebéd a felhők felett” nevű ajánlatát, amely egy hónapon keresztül kínál kedvezményes, háromfogásos ebédmenü lehetőséget az első 10 asztalfoglalónak hétköznaponként, ebédidőben.

éttermek, 2025.04.29.

"narrow"
Gear.svg