Teljesen gluténmentes konyha a Balatonnál, Siófokon
éttermek, 2025.05.09.
Egy szenvedélyes konyhaművész, egy elhivatott borszakíró és egy elismert gasztrofotós. Ők alkotják a Gasztro-Hack triumvirátusát. A 2017 nyarán létesült gasztro pop up vállalkozás célja a minőségi étel- és italfogyasztás terjesztése, sok-sok jókedvvel és spontaneitással fűszerezve.
A több hónapos tervezgetés és excel táblák helyett Czinege Tamás gondolt egyet és 2017 nyarán beszerzett kettő Big Green Egget. A barátait, Németh Richárdot és Pintér Árpádot nem kellett győzködni, egyből elindultak Somlóra, azóta meg sem állnak. Nyáron meghódították a Balatont, ősszel a Budapest Bofesztivál közönségét, majd Vacsoraterápiába fogtak, jelenleg pedig a Vörösmarty tér és a Szent István tér között ingázva, a karácsonyi vásárokban remekelnek.
Ausztrál marhaoldalas
Mi hosszú, de semmiképpen sem unalmas sajtódélutánt töltöttünk a "haknizó" gasztroarcokkal, akik alkalomtól függően újabb és újabb vendégekkel mutatják be attrakciójukat. Ezek a társulások nemcsak hasznosak, hanem minőségiek is. Példának okáért többek között a zebegényi Füstölgő BBQ Sarokkal, a soproni Harrer Chocolattal és a csopaki Szent Donát Pincével is szövetkeznek. Azt is mondhatnánk, hogy tálcán kínálják nekünk Magyarország legjobb kortyait és falatait.
Készül a kávéban sült körte
Legyen az fedett tér vagy éppen egy nyüzsgő fesztivál, egy biztos, Czinege Tamás -alias Czini úr- kezében kés van, amit az apritáson túl, gesztikulációra is használ. A környezete ezt általában viccesnek véli, de elmondása alapján Áder János, köztársasági elnök úr biztonsági emberei kevésbé tolerálták a Borfesztiválon.
Húsleves, egy kis csavarral: garnélával, zöldcitrommal és gránátalmával
Sokkal nagyobb iszapbirkózás és életlen fakardokkal való dzsungelharc ez az egész hazai gasztro-világ, minthogy mi, itten, a lakótelepek mélyén képesek legyünk a kanyarban egykerékre emelkedve kamion sorokat előzni. Ettől mi egyszerűbb alakok vagyunk. Ettől sokkal jobban szeretjük, amit csinálunk, és akiknek csináljuk. És ebből a szeretetből és jó érzületből, bocsánatot kérünk, nem engedünk – Németh Richárd, wineflow.hu
A Gastro-Hack 2017 decemberi programjai:
Negyven napos BBQ ünnep a Bazilikánál
Egytőről kóstoló a Budapesti Karácsonyi Vásáron
Pacalnap a Hüttében Cserna-Szabó Andrással
Budapest Karácsonyi Vásár, Hütte
Szöveg: Gerlachfalvy Réka
Fotók: Pintér Árpád
Gerlachfalvy Réka
További Gastro magazin cikkek
Teljesen gluténmentes konyha a Balatonnál, Siófokon
éttermek, 2025.05.09.
Pesti István 10 éve Tatán, a Platán Gourmetben
chef, 2025.05.07.
Indul a 2025-ös szezon a White Raven Skybarban
éttermek, 2025.05.06.
májustól kizárólag Angus marhahús Zing Burger kínálatában
éttermek, 2025.05.01.
A rizsfőzés tudománya
receptek, 2025.04.30.
Magyarország étele 2025
gastro TOP listák, 2025.04.29.
Háromfogásos ebédmenü a VIRTU Restaurantban
éttermek, 2025.04.29.
Angyalhaj csokoládéból fagylalt
gastro érdekesség, 2025.04.20.
Pesti István 10 éve Tatán, a Platán Gourmetben
2025.05.07.