Gastro-Hack, avagy vagány férfiak a gasztronómia szolgálatában

-
gastro személyiségek, 2017.12.01.

Gastro-Hack, avagy vagány férfiak a gasztronómia szolgálatában

Egy szenvedélyes konyhaművész, egy elhivatott borszakíró és egy elismert gasztrofotós. Ők alkotják a Gasztro-Hack triumvirátusát. A 2017 nyarán létesült gasztro pop up vállalkozás célja a minőségi étel- és italfogyasztás terjesztése, sok-sok jókedvvel és spontaneitással fűszerezve.


A több hónapos tervezgetés és excel táblák helyett Czinege Tamás gondolt egyet és 2017 nyarán beszerzett kettő Big Green Egget. A barátait, Németh Richárdot és Pintér Árpádot nem kellett győzködni, egyből elindultak Somlóra, azóta meg sem állnak. Nyáron meghódították a Balatont, ősszel a Budapest Bofesztivál közönségét, majd Vacsoraterápiába fogtak, jelenleg pedig a Vörösmarty tér és a Szent István tér között ingázva, a karácsonyi vásárokban remekelnek.

Ausztrál marhaoldalas

Mi hosszú, de semmiképpen sem unalmas sajtódélutánt töltöttünk a "haknizó" gasztroarcokkal, akik alkalomtól függően újabb és újabb vendégekkel mutatják be attrakciójukat. Ezek a társulások nemcsak hasznosak, hanem minőségiek is. Példának okáért többek között a zebegényi Füstölgő BBQ Sarokkal, a soproni Harrer Chocolattal és a csopaki Szent Donát Pincével is szövetkeznek. Azt is mondhatnánk, hogy tálcán kínálják nekünk Magyarország legjobb kortyait és falatait.

Készül a kávéban sült körte

 

Legyen az fedett tér vagy éppen egy nyüzsgő fesztivál, egy biztos, Czinege Tamás -alias Czini úr- kezében kés van, amit az apritáson túl, gesztikulációra is használ. A környezete ezt általában viccesnek véli, de elmondása alapján Áder János, köztársasági elnök úr biztonsági emberei kevésbé tolerálták a Borfesztiválon.

 

Húsleves, egy kis csavarral: garnélával, zöldcitrommal és gránátalmával

 


Sokkal nagyobb iszapbirkózás és életlen fakardokkal való dzsungelharc ez az egész hazai gasztro-világ, minthogy mi, itten, a lakótelepek mélyén képesek legyünk a kanyarban egykerékre emelkedve kamion sorokat előzni. Ettől mi egyszerűbb alakok vagyunk. Ettől sokkal jobban szeretjük, amit csinálunk, és akiknek csináljuk. És ebből a szeretetből és jó érzületből, bocsánatot kérünk, nem engedünk – Németh Richárd, wineflow.hu


 

A Gastro-Hack 2017 decemberi programjai:

Negyven napos BBQ ünnep a Bazilikánál

Egytőről kóstoló a Budapesti Karácsonyi Vásáron

Pacalnap a Hüttében Cserna-Szabó Andrással

Budapest Karácsonyi Vásár, Hütte

 

Szöveg: Gerlachfalvy Réka

Fotók: Pintér Árpád

Gerlachfalvy Réka

Tetszett a(z) Gastro-Hack, avagy vagány férfiak a gasztronómia szolgálatában magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Gastro-Hack, avagy vagány férfiak a gasztronómia szolgálatában magazin cikk? Írd meg véleményed!

További Gastro magazin cikkek

Teljesen gluténmentes konyha a Balatonnál, Siófokon

A gluténérzékenységgel, cöliákiával vagy más ételallergiával élők számára a nyaralás sokszor nem a gondtalan pihenésről, hanem az állandó kockázatkerülésről szól. Még ma sem gyakori Magyarországon az olyan vendéglátóhely, ahol nemcsak a kínálat „mentes”, hanem valóban a konyha is. Most a Balaton partján emeli magasabb szintre a „free-from” étkezést egy új kezdeményezés.

éttermek, 2025.05.09.

Pesti István 10 éve Tatán, a Platán Gourmetben

Idén 10 éve lesz, hogy Pesti István megérkezett Tatára. Akkor még szinte elképzelhetetlen volt, hogy vidéki étterem valaha Michelin csillagot kap. A Platán ma már több vendéglátóipari egységet takar: udvarházat, bisztrót és fine dining éttermet is. Óriási büszkeség, hogy a fine dining stílust képviselő Platán Gourmet két éve, amikor a Michelin kalauz végre a hazai vidéki helyeket is górcső alá vette, azonnal 2 csillagot érdemelt. A tízes évforduló apropóján visszatekintünk Pesti Istvánnal, miért volt jó döntés, hogy a séf szakmát választotta.

chef, 2025.05.07.

Indul a 2025-ös szezon a White Raven Skybarban

Megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven – számos látványos és ízletes újdonsággal. Az ősz közepéig nyitva tartó hely új signature koktélokat, prémium alapanyagokra épülő, kibővített menüt, exkluzív pezsgőpremiereket és még hangsúlyosabb zenei élményt kínál a vendégeknek.

éttermek, 2025.05.06.

A rizsfőzés tudománya

A japán konyha egyik legalapvetőbb eleme a rizs. A NOBU éttermek világszerte híresek precizitásukról és letisztult ízvilágukról, amelyek középpontjában gyakran a tökéletesre főzött rizs áll. De mitől lesz tökéletes egy tál japán rizs? Schreiner Gábor, a budapesti NOBU executive chefje mesélt a rizsfőzés tudományáról és filozófiájáról.

receptek, 2025.04.30.

Magyarország étele 2025

Díjazták az év legjobb magyar ízeit a Magyar Gasztronómia Napján. A „Magyarország étele 2025” címet idén is szakácsverseny döntötte el, mellette innovatív desszertek, falusi vendégasztalok, pálinkák, koktélok és vendéglátóipari tanulók is versenyeztek.

gastro TOP listák, 2025.04.29.

Háromfogásos ebédmenü a VIRTU Restaurantban

VIRTU Restaurant április 28-tól ugyanis elindítja „Ebéd a felhők felett” nevű ajánlatát, amely egy hónapon keresztül kínál kedvezményes, háromfogásos ebédmenü lehetőséget az első 10 asztalfoglalónak hétköznaponként, ebédidőben.

éttermek, 2025.04.29.

Angyalhaj csokoládéból fagylalt

A dubaji csoki őrület után idén tavasszal a rózsaszínű angyalhaj csokoládéért rajonganak magyarok tömegei. Jakabfi Dávid patissier pedig rögtön fagylalt formába öntötte a megjelenésében és ízvilágában is egyedi édességet. A puncsból, ruby csokiból, pisztáciából és török vattacukorból készülő fagyit már most annyira imádja mindenki, hogy sorok állnak érte Nagykanizsán.

gastro érdekesség, 2025.04.20.

"narrow"
Gear.svg