A Spago Budapest vasárnapi villásreggelije külön kategóriát képvisel
gastro esemény, 2024.04.25.
Egy szenvedélyes konyhaművész, egy elhivatott borszakíró és egy elismert gasztrofotós. Ők alkotják a Gasztro-Hack triumvirátusát. A 2017 nyarán létesült gasztro pop up vállalkozás célja a minőségi étel- és italfogyasztás terjesztése, sok-sok jókedvvel és spontaneitással fűszerezve.
A több hónapos tervezgetés és excel táblák helyett Czinege Tamás gondolt egyet és 2017 nyarán beszerzett kettő Big Green Egget. A barátait, Németh Richárdot és Pintér Árpádot nem kellett győzködni, egyből elindultak Somlóra, azóta meg sem állnak. Nyáron meghódították a Balatont, ősszel a Budapest Bofesztivál közönségét, majd Vacsoraterápiába fogtak, jelenleg pedig a Vörösmarty tér és a Szent István tér között ingázva, a karácsonyi vásárokban remekelnek.
Ausztrál marhaoldalas
Mi hosszú, de semmiképpen sem unalmas sajtódélutánt töltöttünk a "haknizó" gasztroarcokkal, akik alkalomtól függően újabb és újabb vendégekkel mutatják be attrakciójukat. Ezek a társulások nemcsak hasznosak, hanem minőségiek is. Példának okáért többek között a zebegényi Füstölgő BBQ Sarokkal, a soproni Harrer Chocolattal és a csopaki Szent Donát Pincével is szövetkeznek. Azt is mondhatnánk, hogy tálcán kínálják nekünk Magyarország legjobb kortyait és falatait.
Készül a kávéban sült körte
Legyen az fedett tér vagy éppen egy nyüzsgő fesztivál, egy biztos, Czinege Tamás -alias Czini úr- kezében kés van, amit az apritáson túl, gesztikulációra is használ. A környezete ezt általában viccesnek véli, de elmondása alapján Áder János, köztársasági elnök úr biztonsági emberei kevésbé tolerálták a Borfesztiválon.
Húsleves, egy kis csavarral: garnélával, zöldcitrommal és gránátalmával
Sokkal nagyobb iszapbirkózás és életlen fakardokkal való dzsungelharc ez az egész hazai gasztro-világ, minthogy mi, itten, a lakótelepek mélyén képesek legyünk a kanyarban egykerékre emelkedve kamion sorokat előzni. Ettől mi egyszerűbb alakok vagyunk. Ettől sokkal jobban szeretjük, amit csinálunk, és akiknek csináljuk. És ebből a szeretetből és jó érzületből, bocsánatot kérünk, nem engedünk – Németh Richárd, wineflow.hu
A Gastro-Hack 2017 decemberi programjai:
Negyven napos BBQ ünnep a Bazilikánál
Egytőről kóstoló a Budapesti Karácsonyi Vásáron
Pacalnap a Hüttében Cserna-Szabó Andrással
Budapest Karácsonyi Vásár, Hütte
Szöveg: Gerlachfalvy Réka
Fotók: Pintér Árpád
Gerlachfalvy Réka
További Gastro magazin cikkek
A Spago Budapest vasárnapi villásreggelije külön kategóriát képvisel
gastro esemény, 2024.04.25.
Ázsiai koktélok és snackek
gastro hangulat, 2024.04.13.
Spórolj akár napi 100 percet vállalkozásodnak
adminisztrátoroknak, 2024.04.10.
Tejmentes, proteindús fagylaltozás a Csepel-szigeten
mentes, 2024.04.09.
Carbonara
világnapok, 2024.04.06.
Tojás
alapanyag, 2024.03.30.
Immunerősítés tavasszal gyógynövény italok segítségével
gastro érdekesség, 2024.03.26.
Aranyérmes lett a nemzetközi versenyen a vadkovászos burgonyás kenyér
gastro esemény, 2024.03.25.