Grillezés egész évben – a legjobb, amit az egészségeddel tehetsz!

-
hirdetés, 2022.09.29.

Grillezés egész évben – a legjobb, amit az egészségeddel tehetsz!

A grillezésről szinte mindenkinek a nyár és a meleg idő jut eszébe. Megszoktuk ugyanis, hogy a faszenes grilleket tipikusan kültéren használjuk. Viszont az elektromos konyhai kistestvéréről már kevésbé esik szó. Pedig igazán megér egy misét, ha egészségesen szeretnénk étkezni. Nézzük, miért!


A grillezés nagyon egészséges

A kontakt grillek segítségével egész évben élvezhetjük azokat az egészséges ételeket, amiket egy grillen el lehet készíteni. A grillezett zöldségek sokkal jobban megtartják a tápértéküket, mint a pároltak, nem mellesleg milliószor finomabbak. Ezen kívül a húsokkal is hasonló a helyzet, ráadásul az elektromos grill nem éget, hanem pirít. Ez pedig szintén egy plusz pont az egészségesség javára.


A zöldségekben gazdag, a vegán és a vegetáriánus étkezéshez szinte kötelező
A főtt és a sült zöldségek egy idő után unalmasak lehetnek. A grillezettekből viszont igazán különleges és egyedi ételeket készíthetünk. Sok szósz alapja például grillezett zöldségekből épül fel, és a grillezett zöldségeket még számtalan más zöldséges ételhez is felhasználhatjuk. Ha pedig mindez nem volna még elég: a grillezett zöldségeket sokkal könnyebb előkészíteni. Nem kell pucolgatni és apróra szeletelni a padlizsánt vagy a répát, egyszerűen csak a koszos részeket lemossuk, és nagyobb szeletekre vágva már mehet is a grillre!

A Grillben nagyon gyorsan elkészül minden

Szó szerint pár perces munkával egész húshegyeket és kilónyi zöldségeket grillezhetünk meg. Ezeket a grillezett ételeket pedig akár tovább is gondolhatjuk. Ezen kívül a gyorsaság itt az utómunkára és az előkészületekre is vonatkozik. Az elektromos grill nagyon gyorsan felmelegszik, és rendkívül gyorsan tisztítható. Nincs szétfröccsenő zsír és nincs főzőlapsúrolás sem emiatt.

Igazi diétás ételeket készíthetünk vele
Nem kell nagyon gondolkodnunk, ha igazán finom és diétás ételeket akarunk látni a tányérunkon. A csirkemellet a megfelelő fűszerezés után csak dobjuk be a grillbe. Nem száraz szeleteket fogunk utána kiemelni, hanem minimális zsírban sült szaftos darabokat.

dr. Kovács T. Lóránt

Tetszett a(z) Grillezés egész évben – a legjobb, amit az egészségeddel tehetsz! magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Grillezés egész évben – a legjobb, amit az egészségeddel tehetsz! magazin cikk? Írd meg véleményed!

További Gastro magazin cikkek

Újratervezésre van szükség a vidéki vendéglátásban

Chef Market tulajdonosa szerint vidéken gyakorlatilag nincs esélye talpon maradni azoknak a gasztrovállalkozásoknak, melyet nem család üzemeltet. Sarkos vélemény ez akkor, amikor egyre több óriási vagy luxusberuházás érkezik vidékre, miközben a lokális vendégek száma korlátos, a vásárlóerő szintén.

éttermek, 2025.06.11.

Évente 50 ezer burgert ad el az alsóörsi Bitang Burger

Kovács Balázs és Kovács Olivér már fiatalkorában álmodozott egy saját vendéglátóhelyről, az elhatározás pedig 2017-ben egy vasárnapi közös pezsgőzéskor született meg bennük, immár Olivér párjával, Radnóti Máriával együtt. Mostanra több mint 100 ezer eladott hamburgerrel büszkélkedhetnek.

éttermek, 2025.06.06.

Év fagylaltja 2025 - Dörgicsei mandulás

Az Év Fagylaltja versenyre idén öt kategóriában rekordszámú, összesen 100 fagylalt nevezése érkezett, és a korábbi évek díjnyertes magyar fagylalt remekeivel együtt több mint 130 féle fagylalt volt kóstolható az egész napos rendezvény alatt.

év fagylaltja, 2025.05.31.

3 új degusztációs menüsor az Újváros Bisztróban: innen, onnan és mindenhonnan

Három új, tematikus degusztációs menüsort vezetett be az Újváros Bisztró (Szarvas), Békés megye első Michelin Bib Gourmand-ajánlott étterme. Az „Innen”, „Onnan” és „Mindenhonnan” elnevezésű ételsorokat Piltz Zoltán séf álmodta meg, a helyi alapanyagok tiszteletére, valamint a magyar konyha újraértelmezésére és a nemzetközi ízvilág bemutatására építve.

menüvariációk, 2025.05.22.

Balaton Fagyija 2025.

A Balaton Fagyija választás nem csupán egy évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendő verseny, hanem a minőségi kézműves fagylaltok ünnepe. A szakértő zsűri több mint 30 egyedi és izgalmas fagylaltkreációt kóstolt meg, hogy kiválassza a régió legkiemelkedőbb ízét.

Balaton, 2025.05.20.

Chef Market felvásárolta a Culinaris-t

A Chef Market Zrt., Budapest és Pest megye piacvezető HoReCa nagykereskedője újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett: megvásárolta a Culinaris Wholesale nagykereskedelmi üzletágát, valamint a Culinaris három kiskereskedelmi egységét is.

gastro érdekesség, 2025.05.16.

Teljesen gluténmentes konyha a Balatonnál, Siófokon

A gluténérzékenységgel, cöliákiával vagy más ételallergiával élők számára a nyaralás sokszor nem a gondtalan pihenésről, hanem az állandó kockázatkerülésről szól. Még ma sem gyakori Magyarországon az olyan vendéglátóhely, ahol nemcsak a kínálat „mentes”, hanem valóban a konyha is. Most a Balaton partján emeli magasabb szintre a „free-from” étkezést egy új kezdeményezés.

éttermek, 2025.05.09.

Pesti István 10 éve Tatán, a Platán Gourmetben

Idén 10 éve lesz, hogy Pesti István megérkezett Tatára. Akkor még szinte elképzelhetetlen volt, hogy vidéki étterem valaha Michelin csillagot kap. A Platán ma már több vendéglátóipari egységet takar: udvarházat, bisztrót és fine dining éttermet is. Óriási büszkeség, hogy a fine dining stílust képviselő Platán Gourmet két éve, amikor a Michelin kalauz végre a hazai vidéki helyeket is górcső alá vette, azonnal 2 csillagot érdemelt. A tízes évforduló apropóján visszatekintünk Pesti Istvánnal, miért volt jó döntés, hogy a séf szakmát választotta.

chef, 2025.05.07.

"narrow"
Gear.svg