Grillezés egész évben – a legjobb, amit az egészségeddel tehetsz!

-
hirdetés, 2022.09.29.

Grillezés egész évben – a legjobb, amit az egészségeddel tehetsz!

A grillezésről szinte mindenkinek a nyár és a meleg idő jut eszébe. Megszoktuk ugyanis, hogy a faszenes grilleket tipikusan kültéren használjuk. Viszont az elektromos konyhai kistestvéréről már kevésbé esik szó. Pedig igazán megér egy misét, ha egészségesen szeretnénk étkezni. Nézzük, miért!


A grillezés nagyon egészséges

A kontakt grillek segítségével egész évben élvezhetjük azokat az egészséges ételeket, amiket egy grillen el lehet készíteni. A grillezett zöldségek sokkal jobban megtartják a tápértéküket, mint a pároltak, nem mellesleg milliószor finomabbak. Ezen kívül a húsokkal is hasonló a helyzet, ráadásul az elektromos grill nem éget, hanem pirít. Ez pedig szintén egy plusz pont az egészségesség javára.


A zöldségekben gazdag, a vegán és a vegetáriánus étkezéshez szinte kötelező
A főtt és a sült zöldségek egy idő után unalmasak lehetnek. A grillezettekből viszont igazán különleges és egyedi ételeket készíthetünk. Sok szósz alapja például grillezett zöldségekből épül fel, és a grillezett zöldségeket még számtalan más zöldséges ételhez is felhasználhatjuk. Ha pedig mindez nem volna még elég: a grillezett zöldségeket sokkal könnyebb előkészíteni. Nem kell pucolgatni és apróra szeletelni a padlizsánt vagy a répát, egyszerűen csak a koszos részeket lemossuk, és nagyobb szeletekre vágva már mehet is a grillre!

A Grillben nagyon gyorsan elkészül minden

Szó szerint pár perces munkával egész húshegyeket és kilónyi zöldségeket grillezhetünk meg. Ezeket a grillezett ételeket pedig akár tovább is gondolhatjuk. Ezen kívül a gyorsaság itt az utómunkára és az előkészületekre is vonatkozik. Az elektromos grill nagyon gyorsan felmelegszik, és rendkívül gyorsan tisztítható. Nincs szétfröccsenő zsír és nincs főzőlapsúrolás sem emiatt.

Igazi diétás ételeket készíthetünk vele
Nem kell nagyon gondolkodnunk, ha igazán finom és diétás ételeket akarunk látni a tányérunkon. A csirkemellet a megfelelő fűszerezés után csak dobjuk be a grillbe. Nem száraz szeleteket fogunk utána kiemelni, hanem minimális zsírban sült szaftos darabokat.

dr. Kovács T. Lóránt

Tetszett a(z) Grillezés egész évben – a legjobb, amit az egészségeddel tehetsz! magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Grillezés egész évben – a legjobb, amit az egészségeddel tehetsz! magazin cikk? Írd meg véleményed!

További Gastro magazin cikkek

Chef Market felvásárolta a Culinaris-t

A Chef Market Zrt., Budapest és Pest megye piacvezető HoReCa nagykereskedője újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett: megvásárolta a Culinaris Wholesale nagykereskedelmi üzletágát, valamint a Culinaris három kiskereskedelmi egységét is.

gastro érdekesség, 2025.05.16.

Teljesen gluténmentes konyha a Balatonnál, Siófokon

A gluténérzékenységgel, cöliákiával vagy más ételallergiával élők számára a nyaralás sokszor nem a gondtalan pihenésről, hanem az állandó kockázatkerülésről szól. Még ma sem gyakori Magyarországon az olyan vendéglátóhely, ahol nemcsak a kínálat „mentes”, hanem valóban a konyha is. Most a Balaton partján emeli magasabb szintre a „free-from” étkezést egy új kezdeményezés.

éttermek, 2025.05.09.

Pesti István 10 éve Tatán, a Platán Gourmetben

Idén 10 éve lesz, hogy Pesti István megérkezett Tatára. Akkor még szinte elképzelhetetlen volt, hogy vidéki étterem valaha Michelin csillagot kap. A Platán ma már több vendéglátóipari egységet takar: udvarházat, bisztrót és fine dining éttermet is. Óriási büszkeség, hogy a fine dining stílust képviselő Platán Gourmet két éve, amikor a Michelin kalauz végre a hazai vidéki helyeket is górcső alá vette, azonnal 2 csillagot érdemelt. A tízes évforduló apropóján visszatekintünk Pesti Istvánnal, miért volt jó döntés, hogy a séf szakmát választotta.

chef, 2025.05.07.

Indul a 2025-ös szezon a White Raven Skybarban

Megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven – számos látványos és ízletes újdonsággal. Az ősz közepéig nyitva tartó hely új signature koktélokat, prémium alapanyagokra épülő, kibővített menüt, exkluzív pezsgőpremiereket és még hangsúlyosabb zenei élményt kínál a vendégeknek.

éttermek, 2025.05.06.

A rizsfőzés tudománya

A japán konyha egyik legalapvetőbb eleme a rizs. A NOBU éttermek világszerte híresek precizitásukról és letisztult ízvilágukról, amelyek középpontjában gyakran a tökéletesre főzött rizs áll. De mitől lesz tökéletes egy tál japán rizs? Schreiner Gábor, a budapesti NOBU executive chefje mesélt a rizsfőzés tudományáról és filozófiájáról.

receptek, 2025.04.30.

Magyarország étele 2025

Díjazták az év legjobb magyar ízeit a Magyar Gasztronómia Napján. A „Magyarország étele 2025” címet idén is szakácsverseny döntötte el, mellette innovatív desszertek, falusi vendégasztalok, pálinkák, koktélok és vendéglátóipari tanulók is versenyeztek.

gastro TOP listák, 2025.04.29.

Háromfogásos ebédmenü a VIRTU Restaurantban

VIRTU Restaurant április 28-tól ugyanis elindítja „Ebéd a felhők felett” nevű ajánlatát, amely egy hónapon keresztül kínál kedvezményes, háromfogásos ebédmenü lehetőséget az első 10 asztalfoglalónak hétköznaponként, ebédidőben.

éttermek, 2025.04.29.

"narrow"
Gear.svg