Grillezés egész évben – a legjobb, amit az egészségeddel tehetsz!
A grillezésről szinte mindenkinek a nyár és a meleg idő jut eszébe. Megszoktuk ugyanis, hogy a faszenes grilleket tipikusan kültéren használjuk. Viszont az elektromos konyhai kistestvéréről már kevésbé esik szó. Pedig igazán megér egy misét, ha egészségesen szeretnénk étkezni. Nézzük, miért!
A grillezés nagyon egészséges
A
kontakt grillek segítségével egész évben élvezhetjük azokat az egészséges ételeket, amiket egy grillen el lehet készíteni. A grillezett zöldségek sokkal jobban megtartják a tápértéküket, mint a pároltak, nem mellesleg milliószor finomabbak. Ezen kívül a húsokkal is hasonló a helyzet, ráadásul az elektromos grill nem éget, hanem pirít. Ez pedig szintén egy plusz pont az egészségesség javára.
A zöldségekben gazdag, a vegán és a vegetáriánus étkezéshez szinte kötelezőA főtt és a sült zöldségek egy idő után unalmasak lehetnek. A grillezettekből viszont igazán különleges és egyedi ételeket készíthetünk. Sok szósz alapja például grillezett zöldségekből épül fel, és a grillezett zöldségeket még számtalan más zöldséges ételhez is felhasználhatjuk. Ha pedig mindez nem volna még elég: a grillezett zöldségeket sokkal könnyebb előkészíteni. Nem kell pucolgatni és apróra szeletelni a padlizsánt vagy a répát, egyszerűen csak a koszos részeket lemossuk, és nagyobb szeletekre vágva már mehet is a grillre!
A Grillben nagyon gyorsan elkészül minden
Szó szerint pár perces munkával egész húshegyeket és kilónyi zöldségeket grillezhetünk meg. Ezeket a grillezett ételeket pedig akár tovább is gondolhatjuk. Ezen kívül a gyorsaság itt az utómunkára és az előkészületekre is vonatkozik. Az elektromos grill nagyon gyorsan felmelegszik, és rendkívül gyorsan tisztítható. Nincs szétfröccsenő zsír és nincs főzőlapsúrolás sem emiatt.
Igazi diétás ételeket készíthetünk veleNem kell nagyon gondolkodnunk, ha igazán finom és diétás ételeket akarunk látni a tányérunkon. A csirkemellet a megfelelő fűszerezés után csak dobjuk be a grillbe. Nem száraz szeleteket fogunk utána kiemelni, hanem minimális zsírban sült szaftos darabokat.
dr. Kovács T. Lóránt