Kék otellós keszthelyi desszert a Balaton sütije
cukrászok, 2024.09.26.
Az utóbbi években hihetetlenül megnövekedett az igény a prémium kategóriás kávé kortyolására. Bár az is igaz, hogy napjainkban a távolságok lényegesen könnyebben leküzdhetőek, mint egykor, de azért egy csésze gőzölgő feketéért vélhetően senki sem ugrana át mondjuk Rómába vagy esetleg Párizsba. Nem is kell hasonló kiruccanásokon gondolkodni, mert a maximális kávéélmény könnyebben megteremthető, mint valaha.
A kapszulás kávéfőző tálcán kínálja a kulináris élvezetet?
Igen. A megoldás egyszerű, a kivitelezés nagyszerű, a végeredmény pedig? Ízlelőbimbókat kényeztető! A Tassimo kávékapszula segítségével a kávézói hangulat – kínálat szempontjából – pillanatok alatt megvalósulhat. Tejes kávé? Cappuccino? Esetleg egy jó erős espresso? Bármelyik is legyen a személyes kedvenc, a kapszulák közbenjárásával tempósan csészébe tölthető az aktuális kávéálom.
Ami külön a technológia mellett szól az a gazdaságosság. Hiszen abszolút megfizethető feltételekkel hozható tető alá az a fajta kávézási atmoszféra mind ízvilág, mind készítés tekintetében, amitől az egész folyamat különlegessé és persze várva-várttá alakulhat. Ha naponta többszöri kávézás adja az alapot, ha a reggel nem indulhat nélküle, az ebéd nem zárulhat a hiányában és a délután sem telhet el a kortyolásától mentesen, akkor nem vitás, hogy nem célszerű csupán a mennyiségi elvárásokra koncentrálni. Mert manapság a minőség mindenkinek kijár, ráadásul a megteremtése problémamentesebb, mint eddig bármikor.
A technológia megtanulása időigényes?
Egyáltalán nem. Egyetlen gombnyomásról beszélünk. A kapszulák behelyezése is pofonegyszerű. Tehát a vadító feketéhez néhány mozdulat vezet. Ez az a fajta könnyedség, ami aranyat ér a mindennapokban, hiszen rengeteg idő, energia spórolható meg általa. A bónusz pozitívum pedig vitathatatlanul az, hogy ezért a nem pejoratív értelemben vett egyszerűségért cserébe nem kell feláldozni semmit. Nincsenek hátrányos jellemzők vagy nem várt kis betűs részek, csupán a kávé élvezete az, ami biztos és megkerülhetetlen!
dr. Kovács T. Lóránt
További Gastro magazin cikkek
Kék otellós keszthelyi desszert a Balaton sütije
cukrászok, 2024.09.26.
Megérkezett az Airfryekek új generációja
gastro technológia, 2024.08.05.
Zöld Málna lett 2024-ben Magyarország Cukormentes Tortája
Ország tortája, 2024.08.02.
Magyarország Tortája 2024. - Mákvirág
Ország tortája, 2024.08.01.
így maradhatnak frissek a gyümölcsök
Sajtóközlemények, 2024.07.20.
Portofino Beach Club by Rácz Jenő a Lupán
gastro hangulat, 2024.07.17.
Kóstold körbe a Balatont - 2024
Balaton, 2024.06.18.
Újranyitott az eklektikus Csók Bisztró
Andrássy út, 2024.06.13.
Egyedül étteremben? Tippek, hogy élvezd a saját társaságod
2024.11.28.