Őszi kávékülönlegességek, amik feldobják a munkanapot

-
hirdetés, 2024.10.18.

Őszi kávékülönlegességek, amik feldobják a munkanapot

Az ősz beköszöntével egyre többen keresünk olyan finom, meleg italokat, amelyek nemcsak felmelegítenek, de fel is dobják a mindennapokat. Ebben az időszakban a kávézók különleges őszi ízekkel bővítik kínálatukat, de ha otthon vagy az irodában szeretnénk élvezni a szezonális finomságokat, ma már ezt is könnyen megtehetjük! Most bemutatunk néhány olyan kávékülönlegességet, amely nemcsak ízletes, hanem segít átvészelni a leghosszabb munkanapokat is.


Az őszi ízek sokak számára elérhetőek akár otthon, akár az irodában. A megfelelő irodai kávéfőző használatával mi magunk is elkészíthetjük ezeket az ízletes, szezonális italokat, így a kávészünet valódi élménnyé válhat. Ha nincs lehetőség saját kávégépre beruházni, akkor a kávégép bérlés remek alternatíva lehet, hiszen így is élvezhetjük az ínycsiklandó különlegességeket. A bérlés előnye, hogy nem kell aggódni a készülék karbantartása miatt, és bármikor elkészíthetjük a legújabb ízeket, amelyekre szükségünk van az őszi hangulat megteremtéséhez. Nézzünk is pár izgalmas receptet!

Sütőtökös latte

Az őszi szezon egyik legnépszerűbb itala a sütőtökös latte. A sütőtökpüré, fahéj, szerecsendió és szegfűszeg keveréke egy tökéletesen krémes, aromás italt hoz létre, amely minden kávéimádónak kötelező kóstolnivaló. Ehhez az italhoz mindössze egy kis adag sütőtökpürére van szükség, amit a kávéval és a tejjel keverve melegítünk fel, végül fahéjjal és tejszínhabbal díszítünk.

Mézes-fahéjas cappuccino

A hűvösebb napokhoz jól illik egy mézes-fahéjas cappuccino, amely méz és fahéj keverékével kényezteti az ízlelőbimbókat. Ehhez egy eszpresszó alapot használunk, amit tejhabbal öntünk fel, majd mézet és fahéjat adunk hozzá. Az irodai kávéfőzővel pillanatok alatt elkészíthető, így még egy mozgalmas nap közepén is egyszerűen felfrissülhetünk.

Forró mogyorós mokka

Az édes ízek kedvelőinek igazi kedvence lehet a mogyorós mokka. Az ital alapja egy dupla adag eszpresszó, amelyhez csokoládészirupot és mogyorószirupot adunk. Ezután tejjel vagy habosított tejjel keverjük össze, és a tetejét tejszínhabbal, illetve mogyoródarabokkal díszítjük.

Chai latte

Ez az ital különleges fűszerekkel hoz melegséget a hideg őszi napokba. A chai latte fűszerei közé tartozik a fahéj, a gyömbér, a szegfűszeg és a kardamom, amelyek együttesen egy egzotikus, kellemes ízvilágot nyújtanak. Az eszpresszó és tej keverékével igazán krémes és ízletes italt kapunk.

A fenti ötletek könnyen elkészíthetőek, így biztosak lehetünk benne, hogy az őszi hangulat velünk lesz a kávészünetekben is.

(x)

dr. Kovács T. Lóránt

Tetszett a(z) Őszi kávékülönlegességek, amik feldobják a munkanapot magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Őszi kávékülönlegességek, amik feldobják a munkanapot magazin cikk? Írd meg véleményed!

További Gastro magazin cikkek

Chef Market felvásárolta a Culinaris-t

A Chef Market Zrt., Budapest és Pest megye piacvezető HoReCa nagykereskedője újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett: megvásárolta a Culinaris Wholesale nagykereskedelmi üzletágát, valamint a Culinaris három kiskereskedelmi egységét is.

gastro érdekesség, 2025.05.16.

Teljesen gluténmentes konyha a Balatonnál, Siófokon

A gluténérzékenységgel, cöliákiával vagy más ételallergiával élők számára a nyaralás sokszor nem a gondtalan pihenésről, hanem az állandó kockázatkerülésről szól. Még ma sem gyakori Magyarországon az olyan vendéglátóhely, ahol nemcsak a kínálat „mentes”, hanem valóban a konyha is. Most a Balaton partján emeli magasabb szintre a „free-from” étkezést egy új kezdeményezés.

éttermek, 2025.05.09.

Pesti István 10 éve Tatán, a Platán Gourmetben

Idén 10 éve lesz, hogy Pesti István megérkezett Tatára. Akkor még szinte elképzelhetetlen volt, hogy vidéki étterem valaha Michelin csillagot kap. A Platán ma már több vendéglátóipari egységet takar: udvarházat, bisztrót és fine dining éttermet is. Óriási büszkeség, hogy a fine dining stílust képviselő Platán Gourmet két éve, amikor a Michelin kalauz végre a hazai vidéki helyeket is górcső alá vette, azonnal 2 csillagot érdemelt. A tízes évforduló apropóján visszatekintünk Pesti Istvánnal, miért volt jó döntés, hogy a séf szakmát választotta.

chef, 2025.05.07.

Indul a 2025-ös szezon a White Raven Skybarban

Megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven – számos látványos és ízletes újdonsággal. Az ősz közepéig nyitva tartó hely új signature koktélokat, prémium alapanyagokra épülő, kibővített menüt, exkluzív pezsgőpremiereket és még hangsúlyosabb zenei élményt kínál a vendégeknek.

éttermek, 2025.05.06.

A rizsfőzés tudománya

A japán konyha egyik legalapvetőbb eleme a rizs. A NOBU éttermek világszerte híresek precizitásukról és letisztult ízvilágukról, amelyek középpontjában gyakran a tökéletesre főzött rizs áll. De mitől lesz tökéletes egy tál japán rizs? Schreiner Gábor, a budapesti NOBU executive chefje mesélt a rizsfőzés tudományáról és filozófiájáról.

receptek, 2025.04.30.

Magyarország étele 2025

Díjazták az év legjobb magyar ízeit a Magyar Gasztronómia Napján. A „Magyarország étele 2025” címet idén is szakácsverseny döntötte el, mellette innovatív desszertek, falusi vendégasztalok, pálinkák, koktélok és vendéglátóipari tanulók is versenyeztek.

gastro TOP listák, 2025.04.29.

Háromfogásos ebédmenü a VIRTU Restaurantban

VIRTU Restaurant április 28-tól ugyanis elindítja „Ebéd a felhők felett” nevű ajánlatát, amely egy hónapon keresztül kínál kedvezményes, háromfogásos ebédmenü lehetőséget az első 10 asztalfoglalónak hétköznaponként, ebédidőben.

éttermek, 2025.04.29.

"narrow"
Gear.svg