Alain Caron és Jacques Pourcel Budapesten

-
konyhafőnökök, 2014.05.30.

Alain Caron és Jacques Pourcel Budapesten

Alain Caron és Jacques Pourcel főzőkurzusán jártunk. A Michelin csillagos séfek ételeit ti is megkóstolhatjátok a Sofitel Hotelben.


A Sofitel Budapest Chain Bridge szálloda, az Auchan Magyarország Kft. kiemelt támogatásával egy olyan eseménysorozatot indított útjára, amelynek keretében kétszer egy évben egy-egy Michelin csillagos séf látogat a budapesti Sofitel szállodába a világ legkülönbözőbb pontjairól, hogy egy életre szóló kulináris élménnyel lepje meg a vendégeket.

 

A programsorozat keretében elsőként a francia származású Alain Caron és a Franciaországban élő Jacques Pourcel látogatott Budapestre. Rendhagyó főzőkurzusokat mi is meglátogattuk.

 

 

A séfek filozófiája, hogy ne az "úszógumikat növeljék", hanem egészséges, minőségi alapanyagokból készült, a modern konyha elvárásainak megfelelő ételeket készítsenek.

Kompozícióik egyenesen művésziek, rettentően szépen, precízen és harmónikusan dolgoznak. Véleményünk szerint az egyik legjobb eszközük a zöldség mandolin, amivel többek között burgonya spagettit készítettek, amivel körbetekerték a homárdarabokat.

Május 30-án, két időpontban rendeznek exkluzív, öt fogásos vacsorát, május 31-én pedig a Gourmet Fesztiválon mutatkoznak be.

 

Mi a következő ételeket kóstoltuk:

 

Cékla ravioli, kaviár, soubise tejszín és sült petrezselyem

 

Kékúszójú tonhal carpaccio, konfitált citrom kockára vágott zeller rave-vel

 

Ananász chutney homár ollóval és ropogós homárral

 

Séf kisokos

 

A francia származású Alain Caron egy gasztronómiai jelenség. A gasztronómiával kapcsolatos bármely témában eláraszt bennünket történeteivel, hihetetlen tudásával és híres ismerőseivel a szakmából.

Dolgozott több Michelin csillagos étteremben séfként, számtalan szakácskönyvet adott ki, a világ valamennyi híres séfjével készített interjút, dolgozott ételfotósként, főzött tévében és a szakma szinte minden részébe belekóstolt. Rendszeresen utazik szerte a világban és jelenleg a MasterChef televíziós műsor zsűrijében is szerepel Hollandiában.

 


A Franciaország Languedoc régiójából, Montpellier-ből származó Jacques ikertestvérével, Laurent-el néhány év alatt a francia gasztronómia legkiemelkedőbb nagyköveteivé váltak.

 

2010-ben ki is választották őket, hogy képviseljék a francia konyhát a Shanghai-i Világkiállításon 6Sens éttermükkel. Jacques és Laurent Pourcel, egy helyi bortermelő ikergyermekei, a Földközi tengernél nőttek fel. Elhivatottak a szakmájuk iránt. 1988-ban Olivier Château társukkal együtt létrehozták a Le Jardin des Sens in Montpellier éttermet, amely Michelin csillagot érdemelt és a kreatív, medditerrán ételeiről és kifinomultságáról vált híressé.

 

2000-ben egy nemzetközi terjeszkedéshez is csatlakoztak, amelynek köszönhetően a világ legaktívabb séfjeiként vannak számon tartva. Híresek a déli jellegű ételeikről, ami eltér a megszokottól ugyanakkor hű marad a hagyományokhoz. Számukra minden az ételekről szól és karrierjüknek köszönhetően kreativititásuk teljes szabadságot élvez. Gasztronómiai lábnyomuk olyan helyeken található meg, mint Párizs, Shanghai, Bangkok, Tokyo, Marrakesh, Algír, Beirut és a világ még számos pontján.

 

 

Hasznos infók:

 

Az exkluzív 5 fogásos vacsorák ára bor párosítással 21 000 Ft/fő, bor nélkül 15 000 Ft/fő.

Foglalás és további információ telefonon, a +36 1 235 1230 telefonszámon, vagy emailben a reservation@parisbudapest.hu email címen lehetséges.

Tetszett a(z) Alain Caron és Jacques Pourcel Budapesten magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Alain Caron és Jacques Pourcel Budapesten magazin cikk? Írd meg véleményed!

További Gastro magazin cikkek

Chef Market felvásárolta a Culinaris-t

A Chef Market Zrt., Budapest és Pest megye piacvezető HoReCa nagykereskedője újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett: megvásárolta a Culinaris Wholesale nagykereskedelmi üzletágát, valamint a Culinaris három kiskereskedelmi egységét is.

gastro érdekesség, 2025.05.16.

Teljesen gluténmentes konyha a Balatonnál, Siófokon

A gluténérzékenységgel, cöliákiával vagy más ételallergiával élők számára a nyaralás sokszor nem a gondtalan pihenésről, hanem az állandó kockázatkerülésről szól. Még ma sem gyakori Magyarországon az olyan vendéglátóhely, ahol nemcsak a kínálat „mentes”, hanem valóban a konyha is. Most a Balaton partján emeli magasabb szintre a „free-from” étkezést egy új kezdeményezés.

éttermek, 2025.05.09.

Pesti István 10 éve Tatán, a Platán Gourmetben

Idén 10 éve lesz, hogy Pesti István megérkezett Tatára. Akkor még szinte elképzelhetetlen volt, hogy vidéki étterem valaha Michelin csillagot kap. A Platán ma már több vendéglátóipari egységet takar: udvarházat, bisztrót és fine dining éttermet is. Óriási büszkeség, hogy a fine dining stílust képviselő Platán Gourmet két éve, amikor a Michelin kalauz végre a hazai vidéki helyeket is górcső alá vette, azonnal 2 csillagot érdemelt. A tízes évforduló apropóján visszatekintünk Pesti Istvánnal, miért volt jó döntés, hogy a séf szakmát választotta.

chef, 2025.05.07.

Indul a 2025-ös szezon a White Raven Skybarban

Megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven – számos látványos és ízletes újdonsággal. Az ősz közepéig nyitva tartó hely új signature koktélokat, prémium alapanyagokra épülő, kibővített menüt, exkluzív pezsgőpremiereket és még hangsúlyosabb zenei élményt kínál a vendégeknek.

éttermek, 2025.05.06.

A rizsfőzés tudománya

A japán konyha egyik legalapvetőbb eleme a rizs. A NOBU éttermek világszerte híresek precizitásukról és letisztult ízvilágukról, amelyek középpontjában gyakran a tökéletesre főzött rizs áll. De mitől lesz tökéletes egy tál japán rizs? Schreiner Gábor, a budapesti NOBU executive chefje mesélt a rizsfőzés tudományáról és filozófiájáról.

receptek, 2025.04.30.

Magyarország étele 2025

Díjazták az év legjobb magyar ízeit a Magyar Gasztronómia Napján. A „Magyarország étele 2025” címet idén is szakácsverseny döntötte el, mellette innovatív desszertek, falusi vendégasztalok, pálinkák, koktélok és vendéglátóipari tanulók is versenyeztek.

gastro TOP listák, 2025.04.29.

Háromfogásos ebédmenü a VIRTU Restaurantban

VIRTU Restaurant április 28-tól ugyanis elindítja „Ebéd a felhők felett” nevű ajánlatát, amely egy hónapon keresztül kínál kedvezményes, háromfogásos ebédmenü lehetőséget az első 10 asztalfoglalónak hétköznaponként, ebédidőben.

éttermek, 2025.04.29.

"narrow"
Gear.svg