Mentes Market: új webshop ételérzékenyeknek

-
mentes, 2023.08.16.

Mentes Market: új webshop ételérzékenyeknek

Az élelmiszerárak drágulása talán még érzékenyebben érintette a mentes termékeket fogyasztókat, hiszen ezek az élelmiszerek eleve a drágább árkategóriába esnek. Világosan látható tendencia, hogy egyre többen választják azt a megoldást, hogy a kész termékek helyett a hozzávalókat vásárolják meg, hogy otthon, olcsóbban készítsék el például a pékárukat.


TIsztán látszódik, hogy az ételintoleranciával élőket is érzékenyen érintette a drágulás. Sokan inkább csak az alapanyagokat vásárolják meg és otthon sütik a pékárut.

Egyre több vlogger és influenszer oszt meg recepteket és elkészítési módokat a mentes ételeket fogyasztók számára. A laktóz-, glutén- és tojásérzékenyek, valamint a cukorbetegek számára hiánypótló ez a kezdeményezés, hiszen a különböző ételintoleranciával élőknek eleve nagy kiadás a speciális élelmiszerek beszerzése. Az élelmiszerárak drágulása pedig még jobban érintette ezt az egyre szélesedő réteget.

„Egy éve működünk, de ez alatt az időszak alatt nekünk is háromszor kellett árat emelnünk a gyártók árainak drágulása miatt. Akik bármilyen ételallergiával vagy intoleranciával élnek, azoknak most még mélyebben kell a zsebükbe nyúlniuk. Azt figyeltük meg az elmúlt időszakban a vásárlási szokásokkal kapcsolatban, hogy sokan egyre inkább az alapanyagokat, legfőképp a speciális liszteket vásárolják meg és aztán otthon készítik el a pékárut – tudtuk meg a Mentes Market tulajdonos-ügyvezetőjétől, Török Endrétől.

A tulajdonos azt is elárulta, hogy az alapanyagok mellett a mentes édességek, félkész ételek és a pékáruk is töretlen népszerűségnek örvendenek a vásárlók körében.

„Sokaknak kevés az ideje, ezért is vásárolnak a webshopban, és ezért is nagyon közkedveltek a különböző mentes félkész és instant ételek. A mentes snackek a nyitás óta nagyon kelendőek, hiszen az ételintoleranciával élők nem találnak akárhol nagy kínálatot az ilyen édességekből – tette hozzá a vásárlási szokásokkal kapcsolatban Török Endre.

Mentes termékeket kínáló webshop

A speciális, legfőképpen gluténmentes termékeket forgalmazó webshopot sokan csak a „gluténmentes Kánaánként” emlegetik, hiszen az övék az egyik legszélesebb hazai gluténmentes kínálat: a magyar élelmiszerek mellett számos olyan külföldi gyártó terméke kapható náluk, ami eddig Magyarországon nem volt elérhető. A webshop egyik tulajdonosa, Rózsa Fanni maga is érintett az ételintoleranciában: gyerekkorától fogva gluténérzékeny. Személyes érintettsége és tapasztalatai vezették aztán oda, hogy egy olyan webshopot hozzon létre, ahol a sorstársai minél szélesebb kínálatban megtalálják a nekik szánt termékeket.

„Édesapám gluténmentes éttermet és pékséget üzemeltet és mivel én magam is gluténérzékeny vagyok, szerettem volna, ha az ételintoleranciával élők könnyebben és gyorsabban hozzájutnának a mentes élelmiszerekhez. Nálunk nagyon gyors a szállítás, akár egy nap alatt, de tervezzük, hogy hamarosan Budapesten már néhány órán belül szállítsunk. Mindemellett a csomagolásra is nagy hangsúlyt fektetünk, hisz a vásárlók számára kiemelten fontos, hogy a termékek sérülésmentesen érkezzenek meg – avatott be a webshop történetébe Rózsa Fanni.

A Mentes Market a glutén-, laktóz-, tojás- és cukormentes, illetve bio és vegán élelmiszerek széles választéka mellett hűségpontokkal és állandó akciókkal is igyekszik kielégíteni vásárlóik igényeit, de a jövőben is számos újítást terveznek.

„A regisztrált vásárlók hűségpontjai forintban értendőek és levásárolhatók, emellett rendszeresen vannak akcióink is, hogy kedvezőbben hozzájussanak a fogyasztók a termékeinkhez. Már nyitottunk egy szűkített kínálattal üzemelő boltot, de a jövőben továbbiak nyitását is tervezzük. A másik nagy tervünk a szállítási idő még rövidebbé tétele, illetve további olyan új termékek elérhetővé tétele, amelyek eddig még nem voltak kaphatóak Magyarországon, hiszen egyre szélesedik itthon azok köre, akik érintettek valamiféle ételérzékenységben – tette hozzá Rózsa Fanni.

dr. Kovács T. Lóránt

Tetszett a(z) Mentes Market: új webshop ételérzékenyeknek magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Mentes Market: új webshop ételérzékenyeknek magazin cikk? Írd meg véleményed!

További Gastro magazin cikkek

Magyarország étele 2025

Díjazták az év legjobb magyar ízeit a Magyar Gasztronómia Napján. A „Magyarország étele 2025” címet idén is szakácsverseny döntötte el, mellette innovatív desszertek, falusi vendégasztalok, pálinkák, koktélok és vendéglátóipari tanulók is versenyeztek.

gastro TOP listák, 2025.04.29.

Háromfogásos ebédmenü a VIRTU Restaurantban

VIRTU Restaurant április 28-tól ugyanis elindítja „Ebéd a felhők felett” nevű ajánlatát, amely egy hónapon keresztül kínál kedvezményes, háromfogásos ebédmenü lehetőséget az első 10 asztalfoglalónak hétköznaponként, ebédidőben.

éttermek, 2025.04.29.

Angyalhaj csokoládéból fagylalt

A dubaji csoki őrület után idén tavasszal a rózsaszínű angyalhaj csokoládéért rajonganak magyarok tömegei. Jakabfi Dávid patissier pedig rögtön fagylalt formába öntötte a megjelenésében és ízvilágában is egyedi édességet. A puncsból, ruby csokiból, pisztáciából és török vattacukorból készülő fagyit már most annyira imádja mindenki, hogy sorok állnak érte Nagykanizsán.

gastro érdekesség, 2025.04.20.

Londoni városnézés egy guruló cukrászdában

Ha azt hitted, Londonban már mindent láttál, biztosíthatlak, hogy nem így van. A Brigit’s Bakery ikonikus emeletes busza egy guruló cukrászda, ami nemcsak a látványról, hanem a gasztroélmányről is szól: miközben elhaladsz a Buckingham-palota, a Big Ben és a London Eye előtt, egy finom eperlekvárba mártott scone-t majszolsz, miközben illatos Earl Grey gőzölög a kezedben.

gastro érdekesség, 2025.04.15.

Elkészült Budapest kürtőskalácsa

Budapest kürtőskalácsa olyan, mint maga a főváros: sokszínű, zöld, nagyvilági. A kürtőskalács reneszánszát éli a turisták körében, de a készítők szerint most új szintre lép a minőség. Ez a kürtőskalács elsősorban a budapestieknek készült. A Szent István Bazilikánál bárki megkóstolhatja a különleges desszertet.

gastro érdekesség, 2025.04.11.

Munk Tamás

A séf, akit ugyanúgy inspirál az üres tányér, mint a hófehér festővászon.

gastro személyiségek, 2025.04.07.

Botanica: fine-dining csodahely Dánszentmiklóson

Van egy egészen egyedülálló és különleges hely Dánszentmiklóson, ami éppen olyan, mintha Provence-ba csöppentünk volna, miközben a Botanica mindössze 45 percre van Budapesttől. A butikhotel étterme két éve Michelin-ajánlott, fine-dining konyhájának fogásai pedig felérnek egy képzőművészeti alkotással is.

éttermek, 2025.04.06.

Tavaszi ízek a Kopaszi-öbölben

A tavasz frissessége és kreatív gasztronómiai megoldások találkoznak Bíró Dani legújabb fogásaiban, amelyeket a Zazie Bistro & Bar étteremben kóstolhatunk meg. A séf, Bíró Dani most is a megszokott lendülettel és merészséggel nyúl az alapanyagokhoz, izgalmas ízkombinációkkal és meglepő textúrákkal hozva el a szezon legjavát a Kopaszi-öbölbe.

éttermek, 2025.03.27.

"narrow"
Gear.svg