Mentes Market: új webshop ételérzékenyeknek

-
mentes, 2023.08.16.

Mentes Market: új webshop ételérzékenyeknek

Az élelmiszerárak drágulása talán még érzékenyebben érintette a mentes termékeket fogyasztókat, hiszen ezek az élelmiszerek eleve a drágább árkategóriába esnek. Világosan látható tendencia, hogy egyre többen választják azt a megoldást, hogy a kész termékek helyett a hozzávalókat vásárolják meg, hogy otthon, olcsóbban készítsék el például a pékárukat.


TIsztán látszódik, hogy az ételintoleranciával élőket is érzékenyen érintette a drágulás. Sokan inkább csak az alapanyagokat vásárolják meg és otthon sütik a pékárut.

Egyre több vlogger és influenszer oszt meg recepteket és elkészítési módokat a mentes ételeket fogyasztók számára. A laktóz-, glutén- és tojásérzékenyek, valamint a cukorbetegek számára hiánypótló ez a kezdeményezés, hiszen a különböző ételintoleranciával élőknek eleve nagy kiadás a speciális élelmiszerek beszerzése. Az élelmiszerárak drágulása pedig még jobban érintette ezt az egyre szélesedő réteget.

„Egy éve működünk, de ez alatt az időszak alatt nekünk is háromszor kellett árat emelnünk a gyártók árainak drágulása miatt. Akik bármilyen ételallergiával vagy intoleranciával élnek, azoknak most még mélyebben kell a zsebükbe nyúlniuk. Azt figyeltük meg az elmúlt időszakban a vásárlási szokásokkal kapcsolatban, hogy sokan egyre inkább az alapanyagokat, legfőképp a speciális liszteket vásárolják meg és aztán otthon készítik el a pékárut – tudtuk meg a Mentes Market tulajdonos-ügyvezetőjétől, Török Endrétől.

A tulajdonos azt is elárulta, hogy az alapanyagok mellett a mentes édességek, félkész ételek és a pékáruk is töretlen népszerűségnek örvendenek a vásárlók körében.

„Sokaknak kevés az ideje, ezért is vásárolnak a webshopban, és ezért is nagyon közkedveltek a különböző mentes félkész és instant ételek. A mentes snackek a nyitás óta nagyon kelendőek, hiszen az ételintoleranciával élők nem találnak akárhol nagy kínálatot az ilyen édességekből – tette hozzá a vásárlási szokásokkal kapcsolatban Török Endre.

Mentes termékeket kínáló webshop

A speciális, legfőképpen gluténmentes termékeket forgalmazó webshopot sokan csak a „gluténmentes Kánaánként” emlegetik, hiszen az övék az egyik legszélesebb hazai gluténmentes kínálat: a magyar élelmiszerek mellett számos olyan külföldi gyártó terméke kapható náluk, ami eddig Magyarországon nem volt elérhető. A webshop egyik tulajdonosa, Rózsa Fanni maga is érintett az ételintoleranciában: gyerekkorától fogva gluténérzékeny. Személyes érintettsége és tapasztalatai vezették aztán oda, hogy egy olyan webshopot hozzon létre, ahol a sorstársai minél szélesebb kínálatban megtalálják a nekik szánt termékeket.

„Édesapám gluténmentes éttermet és pékséget üzemeltet és mivel én magam is gluténérzékeny vagyok, szerettem volna, ha az ételintoleranciával élők könnyebben és gyorsabban hozzájutnának a mentes élelmiszerekhez. Nálunk nagyon gyors a szállítás, akár egy nap alatt, de tervezzük, hogy hamarosan Budapesten már néhány órán belül szállítsunk. Mindemellett a csomagolásra is nagy hangsúlyt fektetünk, hisz a vásárlók számára kiemelten fontos, hogy a termékek sérülésmentesen érkezzenek meg – avatott be a webshop történetébe Rózsa Fanni.

A Mentes Market a glutén-, laktóz-, tojás- és cukormentes, illetve bio és vegán élelmiszerek széles választéka mellett hűségpontokkal és állandó akciókkal is igyekszik kielégíteni vásárlóik igényeit, de a jövőben is számos újítást terveznek.

„A regisztrált vásárlók hűségpontjai forintban értendőek és levásárolhatók, emellett rendszeresen vannak akcióink is, hogy kedvezőbben hozzájussanak a fogyasztók a termékeinkhez. Már nyitottunk egy szűkített kínálattal üzemelő boltot, de a jövőben továbbiak nyitását is tervezzük. A másik nagy tervünk a szállítási idő még rövidebbé tétele, illetve további olyan új termékek elérhetővé tétele, amelyek eddig még nem voltak kaphatóak Magyarországon, hiszen egyre szélesedik itthon azok köre, akik érintettek valamiféle ételérzékenységben – tette hozzá Rózsa Fanni.

dr. Kovács T. Lóránt

Tetszett a(z) Mentes Market: új webshop ételérzékenyeknek magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Mentes Market: új webshop ételérzékenyeknek magazin cikk? Írd meg véleményed!

További Gastro magazin cikkek

Chef Market felvásárolta a Culinaris-t

A Chef Market Zrt., Budapest és Pest megye piacvezető HoReCa nagykereskedője újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett: megvásárolta a Culinaris Wholesale nagykereskedelmi üzletágát, valamint a Culinaris három kiskereskedelmi egységét is.

gastro érdekesség, 2025.05.16.

Teljesen gluténmentes konyha a Balatonnál, Siófokon

A gluténérzékenységgel, cöliákiával vagy más ételallergiával élők számára a nyaralás sokszor nem a gondtalan pihenésről, hanem az állandó kockázatkerülésről szól. Még ma sem gyakori Magyarországon az olyan vendéglátóhely, ahol nemcsak a kínálat „mentes”, hanem valóban a konyha is. Most a Balaton partján emeli magasabb szintre a „free-from” étkezést egy új kezdeményezés.

éttermek, 2025.05.09.

Pesti István 10 éve Tatán, a Platán Gourmetben

Idén 10 éve lesz, hogy Pesti István megérkezett Tatára. Akkor még szinte elképzelhetetlen volt, hogy vidéki étterem valaha Michelin csillagot kap. A Platán ma már több vendéglátóipari egységet takar: udvarházat, bisztrót és fine dining éttermet is. Óriási büszkeség, hogy a fine dining stílust képviselő Platán Gourmet két éve, amikor a Michelin kalauz végre a hazai vidéki helyeket is górcső alá vette, azonnal 2 csillagot érdemelt. A tízes évforduló apropóján visszatekintünk Pesti Istvánnal, miért volt jó döntés, hogy a séf szakmát választotta.

chef, 2025.05.07.

Indul a 2025-ös szezon a White Raven Skybarban

Megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven – számos látványos és ízletes újdonsággal. Az ősz közepéig nyitva tartó hely új signature koktélokat, prémium alapanyagokra épülő, kibővített menüt, exkluzív pezsgőpremiereket és még hangsúlyosabb zenei élményt kínál a vendégeknek.

éttermek, 2025.05.06.

A rizsfőzés tudománya

A japán konyha egyik legalapvetőbb eleme a rizs. A NOBU éttermek világszerte híresek precizitásukról és letisztult ízvilágukról, amelyek középpontjában gyakran a tökéletesre főzött rizs áll. De mitől lesz tökéletes egy tál japán rizs? Schreiner Gábor, a budapesti NOBU executive chefje mesélt a rizsfőzés tudományáról és filozófiájáról.

receptek, 2025.04.30.

Magyarország étele 2025

Díjazták az év legjobb magyar ízeit a Magyar Gasztronómia Napján. A „Magyarország étele 2025” címet idén is szakácsverseny döntötte el, mellette innovatív desszertek, falusi vendégasztalok, pálinkák, koktélok és vendéglátóipari tanulók is versenyeztek.

gastro TOP listák, 2025.04.29.

Háromfogásos ebédmenü a VIRTU Restaurantban

VIRTU Restaurant április 28-tól ugyanis elindítja „Ebéd a felhők felett” nevű ajánlatát, amely egy hónapon keresztül kínál kedvezményes, háromfogásos ebédmenü lehetőséget az első 10 asztalfoglalónak hétköznaponként, ebédidőben.

éttermek, 2025.04.29.

"narrow"
Gear.svg