Mentes Market: új webshop ételérzékenyeknek

-
mentes, 2023.08.16.

Mentes Market: új webshop ételérzékenyeknek

Az élelmiszerárak drágulása talán még érzékenyebben érintette a mentes termékeket fogyasztókat, hiszen ezek az élelmiszerek eleve a drágább árkategóriába esnek. Világosan látható tendencia, hogy egyre többen választják azt a megoldást, hogy a kész termékek helyett a hozzávalókat vásárolják meg, hogy otthon, olcsóbban készítsék el például a pékárukat.


TIsztán látszódik, hogy az ételintoleranciával élőket is érzékenyen érintette a drágulás. Sokan inkább csak az alapanyagokat vásárolják meg és otthon sütik a pékárut.

Egyre több vlogger és influenszer oszt meg recepteket és elkészítési módokat a mentes ételeket fogyasztók számára. A laktóz-, glutén- és tojásérzékenyek, valamint a cukorbetegek számára hiánypótló ez a kezdeményezés, hiszen a különböző ételintoleranciával élőknek eleve nagy kiadás a speciális élelmiszerek beszerzése. Az élelmiszerárak drágulása pedig még jobban érintette ezt az egyre szélesedő réteget.

„Egy éve működünk, de ez alatt az időszak alatt nekünk is háromszor kellett árat emelnünk a gyártók árainak drágulása miatt. Akik bármilyen ételallergiával vagy intoleranciával élnek, azoknak most még mélyebben kell a zsebükbe nyúlniuk. Azt figyeltük meg az elmúlt időszakban a vásárlási szokásokkal kapcsolatban, hogy sokan egyre inkább az alapanyagokat, legfőképp a speciális liszteket vásárolják meg és aztán otthon készítik el a pékárut – tudtuk meg a Mentes Market tulajdonos-ügyvezetőjétől, Török Endrétől.

A tulajdonos azt is elárulta, hogy az alapanyagok mellett a mentes édességek, félkész ételek és a pékáruk is töretlen népszerűségnek örvendenek a vásárlók körében.

„Sokaknak kevés az ideje, ezért is vásárolnak a webshopban, és ezért is nagyon közkedveltek a különböző mentes félkész és instant ételek. A mentes snackek a nyitás óta nagyon kelendőek, hiszen az ételintoleranciával élők nem találnak akárhol nagy kínálatot az ilyen édességekből – tette hozzá a vásárlási szokásokkal kapcsolatban Török Endre.

Mentes termékeket kínáló webshop

A speciális, legfőképpen gluténmentes termékeket forgalmazó webshopot sokan csak a „gluténmentes Kánaánként” emlegetik, hiszen az övék az egyik legszélesebb hazai gluténmentes kínálat: a magyar élelmiszerek mellett számos olyan külföldi gyártó terméke kapható náluk, ami eddig Magyarországon nem volt elérhető. A webshop egyik tulajdonosa, Rózsa Fanni maga is érintett az ételintoleranciában: gyerekkorától fogva gluténérzékeny. Személyes érintettsége és tapasztalatai vezették aztán oda, hogy egy olyan webshopot hozzon létre, ahol a sorstársai minél szélesebb kínálatban megtalálják a nekik szánt termékeket.

„Édesapám gluténmentes éttermet és pékséget üzemeltet és mivel én magam is gluténérzékeny vagyok, szerettem volna, ha az ételintoleranciával élők könnyebben és gyorsabban hozzájutnának a mentes élelmiszerekhez. Nálunk nagyon gyors a szállítás, akár egy nap alatt, de tervezzük, hogy hamarosan Budapesten már néhány órán belül szállítsunk. Mindemellett a csomagolásra is nagy hangsúlyt fektetünk, hisz a vásárlók számára kiemelten fontos, hogy a termékek sérülésmentesen érkezzenek meg – avatott be a webshop történetébe Rózsa Fanni.

A Mentes Market a glutén-, laktóz-, tojás- és cukormentes, illetve bio és vegán élelmiszerek széles választéka mellett hűségpontokkal és állandó akciókkal is igyekszik kielégíteni vásárlóik igényeit, de a jövőben is számos újítást terveznek.

„A regisztrált vásárlók hűségpontjai forintban értendőek és levásárolhatók, emellett rendszeresen vannak akcióink is, hogy kedvezőbben hozzájussanak a fogyasztók a termékeinkhez. Már nyitottunk egy szűkített kínálattal üzemelő boltot, de a jövőben továbbiak nyitását is tervezzük. A másik nagy tervünk a szállítási idő még rövidebbé tétele, illetve további olyan új termékek elérhetővé tétele, amelyek eddig még nem voltak kaphatóak Magyarországon, hiszen egyre szélesedik itthon azok köre, akik érintettek valamiféle ételérzékenységben – tette hozzá Rózsa Fanni.

dr. Kovács T. Lóránt

Tetszett a(z) Mentes Market: új webshop ételérzékenyeknek magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Mentes Market: új webshop ételérzékenyeknek magazin cikk? Írd meg véleményed!

További Gastro magazin cikkek

Újratervezésre van szükség a vidéki vendéglátásban

Chef Market tulajdonosa szerint vidéken gyakorlatilag nincs esélye talpon maradni azoknak a gasztrovállalkozásoknak, melyet nem család üzemeltet. Sarkos vélemény ez akkor, amikor egyre több óriási vagy luxusberuházás érkezik vidékre, miközben a lokális vendégek száma korlátos, a vásárlóerő szintén.

éttermek, 2025.06.11.

Évente 50 ezer burgert ad el az alsóörsi Bitang Burger

Kovács Balázs és Kovács Olivér már fiatalkorában álmodozott egy saját vendéglátóhelyről, az elhatározás pedig 2017-ben egy vasárnapi közös pezsgőzéskor született meg bennük, immár Olivér párjával, Radnóti Máriával együtt. Mostanra több mint 100 ezer eladott hamburgerrel büszkélkedhetnek.

éttermek, 2025.06.06.

Év fagylaltja 2025 - Dörgicsei mandulás

Az Év Fagylaltja versenyre idén öt kategóriában rekordszámú, összesen 100 fagylalt nevezése érkezett, és a korábbi évek díjnyertes magyar fagylalt remekeivel együtt több mint 130 féle fagylalt volt kóstolható az egész napos rendezvény alatt.

év fagylaltja, 2025.05.31.

3 új degusztációs menüsor az Újváros Bisztróban: innen, onnan és mindenhonnan

Három új, tematikus degusztációs menüsort vezetett be az Újváros Bisztró (Szarvas), Békés megye első Michelin Bib Gourmand-ajánlott étterme. Az „Innen”, „Onnan” és „Mindenhonnan” elnevezésű ételsorokat Piltz Zoltán séf álmodta meg, a helyi alapanyagok tiszteletére, valamint a magyar konyha újraértelmezésére és a nemzetközi ízvilág bemutatására építve.

menüvariációk, 2025.05.22.

Balaton Fagyija 2025.

A Balaton Fagyija választás nem csupán egy évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendő verseny, hanem a minőségi kézműves fagylaltok ünnepe. A szakértő zsűri több mint 30 egyedi és izgalmas fagylaltkreációt kóstolt meg, hogy kiválassza a régió legkiemelkedőbb ízét.

Balaton, 2025.05.20.

Chef Market felvásárolta a Culinaris-t

A Chef Market Zrt., Budapest és Pest megye piacvezető HoReCa nagykereskedője újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett: megvásárolta a Culinaris Wholesale nagykereskedelmi üzletágát, valamint a Culinaris három kiskereskedelmi egységét is.

gastro érdekesség, 2025.05.16.

Teljesen gluténmentes konyha a Balatonnál, Siófokon

A gluténérzékenységgel, cöliákiával vagy más ételallergiával élők számára a nyaralás sokszor nem a gondtalan pihenésről, hanem az állandó kockázatkerülésről szól. Még ma sem gyakori Magyarországon az olyan vendéglátóhely, ahol nemcsak a kínálat „mentes”, hanem valóban a konyha is. Most a Balaton partján emeli magasabb szintre a „free-from” étkezést egy új kezdeményezés.

éttermek, 2025.05.09.

Pesti István 10 éve Tatán, a Platán Gourmetben

Idén 10 éve lesz, hogy Pesti István megérkezett Tatára. Akkor még szinte elképzelhetetlen volt, hogy vidéki étterem valaha Michelin csillagot kap. A Platán ma már több vendéglátóipari egységet takar: udvarházat, bisztrót és fine dining éttermet is. Óriási büszkeség, hogy a fine dining stílust képviselő Platán Gourmet két éve, amikor a Michelin kalauz végre a hazai vidéki helyeket is górcső alá vette, azonnal 2 csillagot érdemelt. A tízes évforduló apropóján visszatekintünk Pesti Istvánnal, miért volt jó döntés, hogy a séf szakmát választotta.

chef, 2025.05.07.

"narrow"
Gear.svg