Magyaros menü az ARAZ-ban

-
menüvariációk, 2013.11.23.

Magyaros menü az ARAZ-ban

Tradíció és Kultúra néven Magyar Népművészeti napokat tartanak ZARA Continental Hotelben. A tematikus napokra készített magyaros menüt november 24-ig ti is megkóstolhatjátok.


A frekventált helyen lévő, négycsillagos ZARA Continental Hotel Budapest  a hétvégén szállóvendégeinek és az érdeklődőknek közelebb hozza a magyar népi kultúrát. A lobbyt és az alsó szint több termét ellepték a kézművesek, népművészek.

 

 

A szombat estig tartó rendezvényen megismerkedhettek a  magyar néptánccal, a hagyományos népviselettel és a folklór ihlette kortárs ruhadarabokkal. Ráadásul megkóstolhatjátok a háromfogásos magyaros menüt, amit három pohár ital kísér.

 

 

A megnyitó estéjén mi is teszteltük a magyaros fogásokat. A trendin -mégis felismerhetően- tálalt ételek ízei szerethetőek és letisztultak voltak. Az előételből, a főételből és a desszertből egyaránt volt választási lehetőség, sőt a séfek a vegetáriánusokra is gondoltak.

 

 

A házi csipetkével dúsított szürkemarha gulyásnak mi legalább annyira örültünk, mint a gyufatésztás halászlének. A gulyásból ugyan nem sajánálták ki a paprikát, még sem volt ráncos vagy visszataszító. A zöldségek és a hús egyaránt kisdarabokra volt felvágva, hogy még élvezhetőbb legyen.

 

 

A halászlevet is telejesen kulturált fogyasztásra szánták. Kicsi, kockára vágott, szálkamentes halfalatokat kanalazhattunk.  A tartalmas levesekhez karikára vágott teljes kiőrlésű, magvas kifli és vajas kifli járt. Első italnak pedig a Figula Pincészet 2012-es olaszrizlingje.

 

 

 

A második fogás csodálatos rózsaszínre sütött mangalicaszűz érmécskék voltak, rizottóhoz hasonló, krémes tarhonyával és lecsósz burgonyával. Valamint vékony szeletekre vágott, omlós harcsapaprikás túrós csúszával. Gyanítjuk, hogy a klasszikus csúszát helyben gyúrták és külön jópofának tartottuk a diszítóelemként szolgáló ropogós sonkachipset. 

 

 

A főételekhez két kiváló testes vörösborból a Gál Pincészet 2009-es Bikavéréből, Taklerék 2012-es Kékfrankosából választhattunk.

 

 

Desszertnek pedig egy panna cottához hasonló páinkás kecskeméti barackpudingot ettünk, amit baracköntet kísért és egy szem ropogós mandulát rejtettek a közepébe, ráadásul megkóstoltuk a kellemesen vaníiliás, fahéjöntettel nyakonöntött túrógomócot is.

 

 

Záráként pedig késői szüretelésű 2011-es Tokaji Furmintot kortyolgattunk.

 

 

Az adagok ránézsre kicsik, de ez csalóka, mire az ember megeszi a három fogást bőségesen jól lakik. Ráadásul kellemes élményben lesz része. Az otthon ízei köszönnek vissza elegáns környezetben. Mi szívesen találkoznánk ezekkel az ételekkel máskor is.

 

A menü ára 3990 Ft/fő. 

 

A vegetáriánus menüben tejfölös burgonyakrémleves és juhtúrós csusza van, a desszert egységes.

 

Az ételeket november 23-án 12:00 és 23:00 között kínálják.

 

 

Programok:

2013.november 23. szombat


09.00 – Kézműves vásár
11:00-17:00 Vetített előadások épületismertető sétával
14.00-17.00 - Kézműves foglalkozások a termekben, modern népi ruhák kiállítása a lobbyban
17.30 – Gulyás Ferenc népi hangszeren játszik, Fehér Nóra énekel
18.45 – Buda Folk Band zenél
19.30 – A Boróka Táncegyüttes táncbemutatója
20.30 - Táncoktatás, táncház

A zene egészen 22.00-ig szól!

 

Weboldal:

http://continentalhotelbudapest.com

 

FB esemény:

https://www.facebook.com/events/416864865105905/

 


Fotók:
Huszár Boglárka

Tetszett a(z) Magyaros menü az ARAZ-ban magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Magyaros menü az ARAZ-ban magazin cikk? Írd meg véleményed!

További Gastro magazin cikkek

Évente 50 ezer burgert ad el az alsóörsi Bitang Burger

Kovács Balázs és Kovács Olivér már fiatalkorában álmodozott egy saját vendéglátóhelyről, az elhatározás pedig 2017-ben egy vasárnapi közös pezsgőzéskor született meg bennük, immár Olivér párjával, Radnóti Máriával együtt. Mostanra több mint 100 ezer eladott hamburgerrel büszkélkedhetnek.

éttermek, 2025.06.06.

Év fagylaltja 2025 - Dörgicsei mandulás

Az Év Fagylaltja versenyre idén öt kategóriában rekordszámú, összesen 100 fagylalt nevezése érkezett, és a korábbi évek díjnyertes magyar fagylalt remekeivel együtt több mint 130 féle fagylalt volt kóstolható az egész napos rendezvény alatt.

év fagylaltja, 2025.05.31.

3 új degusztációs menüsor az Újváros Bisztróban: innen, onnan és mindenhonnan

Három új, tematikus degusztációs menüsort vezetett be az Újváros Bisztró (Szarvas), Békés megye első Michelin Bib Gourmand-ajánlott étterme. Az „Innen”, „Onnan” és „Mindenhonnan” elnevezésű ételsorokat Piltz Zoltán séf álmodta meg, a helyi alapanyagok tiszteletére, valamint a magyar konyha újraértelmezésére és a nemzetközi ízvilág bemutatására építve.

menüvariációk, 2025.05.22.

Balaton Fagyija 2025.

A Balaton Fagyija választás nem csupán egy évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendő verseny, hanem a minőségi kézműves fagylaltok ünnepe. A szakértő zsűri több mint 30 egyedi és izgalmas fagylaltkreációt kóstolt meg, hogy kiválassza a régió legkiemelkedőbb ízét.

Balaton, 2025.05.20.

Chef Market felvásárolta a Culinaris-t

A Chef Market Zrt., Budapest és Pest megye piacvezető HoReCa nagykereskedője újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett: megvásárolta a Culinaris Wholesale nagykereskedelmi üzletágát, valamint a Culinaris három kiskereskedelmi egységét is.

gastro érdekesség, 2025.05.16.

Teljesen gluténmentes konyha a Balatonnál, Siófokon

A gluténérzékenységgel, cöliákiával vagy más ételallergiával élők számára a nyaralás sokszor nem a gondtalan pihenésről, hanem az állandó kockázatkerülésről szól. Még ma sem gyakori Magyarországon az olyan vendéglátóhely, ahol nemcsak a kínálat „mentes”, hanem valóban a konyha is. Most a Balaton partján emeli magasabb szintre a „free-from” étkezést egy új kezdeményezés.

éttermek, 2025.05.09.

Pesti István 10 éve Tatán, a Platán Gourmetben

Idén 10 éve lesz, hogy Pesti István megérkezett Tatára. Akkor még szinte elképzelhetetlen volt, hogy vidéki étterem valaha Michelin csillagot kap. A Platán ma már több vendéglátóipari egységet takar: udvarházat, bisztrót és fine dining éttermet is. Óriási büszkeség, hogy a fine dining stílust képviselő Platán Gourmet két éve, amikor a Michelin kalauz végre a hazai vidéki helyeket is górcső alá vette, azonnal 2 csillagot érdemelt. A tízes évforduló apropóján visszatekintünk Pesti Istvánnal, miért volt jó döntés, hogy a séf szakmát választotta.

chef, 2025.05.07.

Indul a 2025-ös szezon a White Raven Skybarban

Megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven – számos látványos és ízletes újdonsággal. Az ősz közepéig nyitva tartó hely új signature koktélokat, prémium alapanyagokra épülő, kibővített menüt, exkluzív pezsgőpremiereket és még hangsúlyosabb zenei élményt kínál a vendégeknek.

éttermek, 2025.05.06.

"narrow"
Gear.svg