Magyaros menü az ARAZ-ban

-
menüvariációk, 2013.11.23.

Magyaros menü az ARAZ-ban

Tradíció és Kultúra néven Magyar Népművészeti napokat tartanak ZARA Continental Hotelben. A tematikus napokra készített magyaros menüt november 24-ig ti is megkóstolhatjátok.


A frekventált helyen lévő, négycsillagos ZARA Continental Hotel Budapest  a hétvégén szállóvendégeinek és az érdeklődőknek közelebb hozza a magyar népi kultúrát. A lobbyt és az alsó szint több termét ellepték a kézművesek, népművészek.

 

 

A szombat estig tartó rendezvényen megismerkedhettek a  magyar néptánccal, a hagyományos népviselettel és a folklór ihlette kortárs ruhadarabokkal. Ráadásul megkóstolhatjátok a háromfogásos magyaros menüt, amit három pohár ital kísér.

 

 

A megnyitó estéjén mi is teszteltük a magyaros fogásokat. A trendin -mégis felismerhetően- tálalt ételek ízei szerethetőek és letisztultak voltak. Az előételből, a főételből és a desszertből egyaránt volt választási lehetőség, sőt a séfek a vegetáriánusokra is gondoltak.

 

 

A házi csipetkével dúsított szürkemarha gulyásnak mi legalább annyira örültünk, mint a gyufatésztás halászlének. A gulyásból ugyan nem sajánálták ki a paprikát, még sem volt ráncos vagy visszataszító. A zöldségek és a hús egyaránt kisdarabokra volt felvágva, hogy még élvezhetőbb legyen.

 

 

A halászlevet is telejesen kulturált fogyasztásra szánták. Kicsi, kockára vágott, szálkamentes halfalatokat kanalazhattunk.  A tartalmas levesekhez karikára vágott teljes kiőrlésű, magvas kifli és vajas kifli járt. Első italnak pedig a Figula Pincészet 2012-es olaszrizlingje.

 

 

 

A második fogás csodálatos rózsaszínre sütött mangalicaszűz érmécskék voltak, rizottóhoz hasonló, krémes tarhonyával és lecsósz burgonyával. Valamint vékony szeletekre vágott, omlós harcsapaprikás túrós csúszával. Gyanítjuk, hogy a klasszikus csúszát helyben gyúrták és külön jópofának tartottuk a diszítóelemként szolgáló ropogós sonkachipset. 

 

 

A főételekhez két kiváló testes vörösborból a Gál Pincészet 2009-es Bikavéréből, Taklerék 2012-es Kékfrankosából választhattunk.

 

 

Desszertnek pedig egy panna cottához hasonló páinkás kecskeméti barackpudingot ettünk, amit baracköntet kísért és egy szem ropogós mandulát rejtettek a közepébe, ráadásul megkóstoltuk a kellemesen vaníiliás, fahéjöntettel nyakonöntött túrógomócot is.

 

 

Záráként pedig késői szüretelésű 2011-es Tokaji Furmintot kortyolgattunk.

 

 

Az adagok ránézsre kicsik, de ez csalóka, mire az ember megeszi a három fogást bőségesen jól lakik. Ráadásul kellemes élményben lesz része. Az otthon ízei köszönnek vissza elegáns környezetben. Mi szívesen találkoznánk ezekkel az ételekkel máskor is.

 

A menü ára 3990 Ft/fő. 

 

A vegetáriánus menüben tejfölös burgonyakrémleves és juhtúrós csusza van, a desszert egységes.

 

Az ételeket november 23-án 12:00 és 23:00 között kínálják.

 

 

Programok:

2013.november 23. szombat


09.00 – Kézműves vásár
11:00-17:00 Vetített előadások épületismertető sétával
14.00-17.00 - Kézműves foglalkozások a termekben, modern népi ruhák kiállítása a lobbyban
17.30 – Gulyás Ferenc népi hangszeren játszik, Fehér Nóra énekel
18.45 – Buda Folk Band zenél
19.30 – A Boróka Táncegyüttes táncbemutatója
20.30 - Táncoktatás, táncház

A zene egészen 22.00-ig szól!

 

Weboldal:

http://continentalhotelbudapest.com

 

FB esemény:

https://www.facebook.com/events/416864865105905/

 


Fotók:
Huszár Boglárka

Tetszett a(z) Magyaros menü az ARAZ-ban magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Magyaros menü az ARAZ-ban magazin cikk? Írd meg véleményed!

További Gastro magazin cikkek

Chef Market felvásárolta a Culinaris-t

A Chef Market Zrt., Budapest és Pest megye piacvezető HoReCa nagykereskedője újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett: megvásárolta a Culinaris Wholesale nagykereskedelmi üzletágát, valamint a Culinaris három kiskereskedelmi egységét is.

gastro érdekesség, 2025.05.16.

Teljesen gluténmentes konyha a Balatonnál, Siófokon

A gluténérzékenységgel, cöliákiával vagy más ételallergiával élők számára a nyaralás sokszor nem a gondtalan pihenésről, hanem az állandó kockázatkerülésről szól. Még ma sem gyakori Magyarországon az olyan vendéglátóhely, ahol nemcsak a kínálat „mentes”, hanem valóban a konyha is. Most a Balaton partján emeli magasabb szintre a „free-from” étkezést egy új kezdeményezés.

éttermek, 2025.05.09.

Pesti István 10 éve Tatán, a Platán Gourmetben

Idén 10 éve lesz, hogy Pesti István megérkezett Tatára. Akkor még szinte elképzelhetetlen volt, hogy vidéki étterem valaha Michelin csillagot kap. A Platán ma már több vendéglátóipari egységet takar: udvarházat, bisztrót és fine dining éttermet is. Óriási büszkeség, hogy a fine dining stílust képviselő Platán Gourmet két éve, amikor a Michelin kalauz végre a hazai vidéki helyeket is górcső alá vette, azonnal 2 csillagot érdemelt. A tízes évforduló apropóján visszatekintünk Pesti Istvánnal, miért volt jó döntés, hogy a séf szakmát választotta.

chef, 2025.05.07.

Indul a 2025-ös szezon a White Raven Skybarban

Megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven – számos látványos és ízletes újdonsággal. Az ősz közepéig nyitva tartó hely új signature koktélokat, prémium alapanyagokra épülő, kibővített menüt, exkluzív pezsgőpremiereket és még hangsúlyosabb zenei élményt kínál a vendégeknek.

éttermek, 2025.05.06.

A rizsfőzés tudománya

A japán konyha egyik legalapvetőbb eleme a rizs. A NOBU éttermek világszerte híresek precizitásukról és letisztult ízvilágukról, amelyek középpontjában gyakran a tökéletesre főzött rizs áll. De mitől lesz tökéletes egy tál japán rizs? Schreiner Gábor, a budapesti NOBU executive chefje mesélt a rizsfőzés tudományáról és filozófiájáról.

receptek, 2025.04.30.

Magyarország étele 2025

Díjazták az év legjobb magyar ízeit a Magyar Gasztronómia Napján. A „Magyarország étele 2025” címet idén is szakácsverseny döntötte el, mellette innovatív desszertek, falusi vendégasztalok, pálinkák, koktélok és vendéglátóipari tanulók is versenyeztek.

gastro TOP listák, 2025.04.29.

Háromfogásos ebédmenü a VIRTU Restaurantban

VIRTU Restaurant április 28-tól ugyanis elindítja „Ebéd a felhők felett” nevű ajánlatát, amely egy hónapon keresztül kínál kedvezményes, háromfogásos ebédmenü lehetőséget az első 10 asztalfoglalónak hétköznaponként, ebédidőben.

éttermek, 2025.04.29.

"narrow"
Gear.svg