Szezonális teszt a Gesztenyésben

-
menüvariációk, 2013.10.09.

Szezonális teszt a Gesztenyésben

A Budai Gesztenyés Étterem egyedi akcióval rukkolt elő. Ingyenes ételteszt keretében ismertetik a szezonális ajánlataikat.


A Budapest és Budakeszi határában található Budai Gesztenyés Étterem története a XIX. század végére nyúlik vissza. A régi időket a hangulatos kertben lévő 100 éves gesztenyefák őrzik. 
 
A hosszú idő alatt az étterem sok átalauláson esett át. Jelenlegi tulajdonosai öt éve vették meg, és azóta is mindent megtesznek azért, hogy a legjobbat hozzák ki a helyből. A családbarát vendéglőben elsősorban a magyar ízeket részesítik előnyben, a tradicionális és a modern konyha között egyensúlyoznak.
 
 
 
A tulajdonosok számára fontos a szezonális táplálkozás, ezért a sztenderd, házias ételeket is tartalmazó étlap mellett, - gondolunk itt például a húslevesre, rántott húsra, sült kacsacombra, somlói galuskára - mindig van egy plusz menüsor.
 
Egyedülálló módon ezeket az ételeket egy ingyenes ételteszt keretében ismertetik a szűkebb közönséggel, majd ezután veszik fel az étlapra. A tesztekre Facebook alkalmazáson keresztül lehet jelentkezni. A szerencsés kiválasztottak egy családias hangulatú vacsorán értékelhetik az ételeket. 
 
 
Mi is ellátogattunk a legutóbbi ételtesztre, hogy megismerkedjünk az októberi menüvel. Előételként házi füstölt pisztrángot kínáltak, almás céklasalátával és  pirított fenyőmaggal. A cékla ugyan megosztó étel, de ez a változat mégis elnyerte a tesztelők ízlését. A halat mindenki kifogástalannak találta, volt olyan résztvevő, aki kedvet kapott a házi füstöléshez is.
 
Első fogásként almás-mangó levest kaptunk, amihez egyaránt tálaltak vaníliahbot és diót is. Elvileg választanunk kellett volna a feltétek között, de többen úgy véltük, hogy mind a kettőt meghagynánk.
 
 
 
Első főfogásként ropogós jércemellfilét fogyasztottunk, amit diós-szőlő raguval, madársalátával és jázminrizzsel tálaltak. Itt elvileg arról kellett volna döntenünk, hogy a madársalátával vagy risszel kínálják, de az előző szituációhoz hasonlóan a két köret párosítására szavaztunk. Ugyanis a mézes szósz levét  kiválóan magába szívta a párolt rizs.
 
Második főételként a fokhagymás-diós morzsában sült harcsasteak-et teszteltük, amit császárhúsos káposztaágyon szervíroztak. Ez a fogás egyöntetű siker lett. A fűszeres, házias jellegű étel kiválóan illik az étterem profiljához, és akár ünnepi finomságnak is eltudjuk képzelni.
 
 
A desszert tálalása előtt körbevezettek minket a konyhán, ahol különleges gasztro-ajándékokat kaptunk. Nevezetesen helyben főzött szedres-lilahagymalekvárt és padlizsánkrémet. Szimpatikus gesztusnak véltük, hogy ilyen nyíltan mutatták be az éttermüket a vendéglátóink.
 
A fehércsokoládés brownie elnevezést oximoronnak véltük, de az íze feledtette a nyelvészeti ellentmondást. A süteményhez karamellkosárkában kínáltak diófagyit, amit vörös színű dióval díszítettek.
 
 
A vacsora nagyon jó hangulatban telt, az idegen résztvevők baráti jelleggel társalogtak. Az éttermet és az ételtesztet is megelégedetten ajánljuk figyelmetekbe.
 
A képen látható ételek kostóló mennyiségek, 2013.10.14-ig szerepelnek a szezonális étlapon.
 
Fotók: Budai Gesztenyés Étterem és Kávézó
 
Cím: Budakeszi, Fő utca 1.
 
Nyitva:

Hétfő - Vasárnap: 11:00 - 23:00
 
 

Gerlachfalvy Réka

Tetszett a(z) Szezonális teszt a Gesztenyésben magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Szezonális teszt a Gesztenyésben magazin cikk? Írd meg véleményed!

További Gastro magazin cikkek

Kék otellós keszthelyi desszert a Balaton sütije

Az „1000 indok az őszi Balaton mellett” nevű kampány részeként mutatták be a Balaton sütijét 2024. szeptember 26-án. A desszert szeptember 27-től 8 balatoni cukrászdában lesz elérhető. A küllemében is a Balatont idéző sütemény helyi alapanyagokból készült, hangsúlyosan jelenik meg benne az otelló szőlő, szeder, málna.

cukrászok, 2024.09.26.

Megérkezett az Airfryekek új generációja

Mostantól nem kérdés, hogy lehetséges-e gyorsan, finomat és táplálót készíteni, akár nagyobb mennyiségben is. Megérkezett a forrólevegős sütők legújabb innovációja!

gastro technológia, 2024.08.05.

Zöld Málna lett 2024-ben Magyarország Cukormentes Tortája

A szegedi Reök cukrászai hozzáadott cukor nélkül készült alkotása nyerte idén az Egy Csepp Figyelem Alapítvány Magyarország Cukormentes Tortája versenyét, amelyet minden évben a Magyar Cukrász Ipartestület szakmai partnerségével rendeznek meg.

Ország tortája, 2024.08.02.

Magyarország Tortája 2024. - Mákvirág

Kovács Alfréd váci cukrász alkotása, a „MÁKVIRÁG” fantázianevű torta viselheti idén a Magyarország Tortája címet. A Magyarország Cukormentes Tortája versenyt Novák Ádám és Csonka László szegedi cukrászok nyerték a „Zöld málna” fantázianevű kreációval.

Ország tortája, 2024.08.01.

így maradhatnak frissek a gyümölcsök

A lédús gyümölcsök szezonjának minden percét érdemes kiélvezni, akár úgy is, hogy kipróbálunk néhány ínycsiklandó receptet. De mit tehetünk annak érdekében, hogy a ropogós gyümölcsök a legforróbb napokon is frissek maradjanak?

Sajtóközlemények, 2024.07.20.

Portofino Beach Club by Rácz Jenő a Lupán

Vadonatúj külsővel, Rácz Jenő sztárséf által megálmodott és a tőle megszokott magas színvonalú menüsorral és válogatott italkínálattal teszi teljessé a 2024-es strandszezont a Portofino Beach Club by Rácz Jenő, a Lupán.

gastro hangulat, 2024.07.17.

Kóstold körbe a Balatont - 2024

Hol kóstolhatod meg a legtutibb balatoni fogásokat, borokat, merre kirándulj, bringázz? A Balatoni Kör térképes Kóstold Körbe kiadványában megtalálod a hozzád leginkább passzoló balatoni helyeket!

Balaton, 2024.06.18.

Újranyitott az eklektikus Csók Bisztró

Illusztris környéken, a budapesti Andrássy úton nyitotta meg kapuit újra a Csók, mely a modern, színes gasztroélmény és a művészeti összefonódások szerelemgyereke. Itt még a zsíroskenyér is olyan szép, akár egy festmény!

Andrássy út, 2024.06.13.

"narrow"
Gear.svg