Tudjátok, hogy milyen ételt szolgálnak fel az AIr France business osztályán?

-
menüvariációk, 2021.11.09.

Tudjátok, hogy milyen ételt szolgálnak fel az AIr France business osztályán?

Az Air France bemutatta új, La Premiére és business osztályú fedélzetiételkínálatát, amelyet két Michelin-csillagos séf, Régis Marcon és Mathieu Viannay állítottak össze.


A francia légitársaság prémium utazási osztályain novembertől februárig kínálja a két, Michelin-csillagos séf által készített ételeket. A hosszútávú járatok La Premiére és Business osztályán a hús- és halételek mellett vegetáriánus fogások is elérhetők a Párizsból induló járatokon. Az ételek a francia fine dining kultúrát hirdetik.

Háromcsillagos gasztronómia a La Premiére osztályon

Az exkluzív első osztályon utazók a három Michelin-csillagos séf, Régis Marcon és az  ltala vezetett Servair Culinary Studio által készített ételeit élvezhetik. A szezonális  ermékekből hat fogásos menüt állított össze, amely az alábbi elemekből áll:
  • Zöldség lasagne metélőhagyma krémmel
  • Párolt borjúlábszár zsályaszósszal, burgonyás gratinnel, vargányával
  • Vörösboros marhabélszín, párolt burgonyával és kucsmagombával
  • Csuka- és garnélatorta homárszósszal, párolt rókagombával, tárkonnyal és spenóttal
  • Fésűkagyló és scampi vegyestál szarvasgombával, redukált jus-vel és finomra vágott zöldségekkel
  • Konfitált galamb sárgabarack szósszal, citromos bulgurral, gombával és szürke dióval

Air France fedélzeti menü

Fine dinging a Business osztályon

Az üzleti osztály számára most készít először két Michelin-csillagos séf ételeket, Mathieu Vinnay nyolc eredeti fogást állított össze, ehhez kifinomult ízeket és helyi termékeket használt fel.

  • Penne tészta, rukkola és spenót gratin, lestyános ricotta krém
  • Zöld risotto, zöldséges bolognai ragu
  • Marha bélszín macaire burgonyával, sült répával és füstölt hús szósszal
  • Csirkemell filé kucsmagombával, sütőtökös, tönkölyös risottóval
  • Buggyantott tőkehal filé bébizöldségekkel és fekete olíva bogyóval
  • Süllő filé armorican halszósszal, sárgarépával és gyógynövényekkel
  • Párolt borjúcsülök édesfűszerekkel, sárgaborsó pürével, mangetout borsóval és mogyoróval
  • Kávéban sült gyöngytyúk párolt őszi zöldségekkel és konfitált zellerrel

 

Air France rizottó

Szóval aki az Air France La Premiére vagy business osztályán utazik februárig, az a fenti ételvariációk közül választhat. Szóval nincs más hátra, válasszatok egy jó desztinációt és útra fel!

dr. Kovács T. Lóránt

Tetszett a(z) Tudjátok, hogy milyen ételt szolgálnak fel az AIr France business osztályán? magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Tudjátok, hogy milyen ételt szolgálnak fel az AIr France business osztályán? magazin cikk? Írd meg véleményed!

További Gastro magazin cikkek

Chef Market felvásárolta a Culinaris-t

A Chef Market Zrt., Budapest és Pest megye piacvezető HoReCa nagykereskedője újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett: megvásárolta a Culinaris Wholesale nagykereskedelmi üzletágát, valamint a Culinaris három kiskereskedelmi egységét is.

gastro érdekesség, 2025.05.16.

Teljesen gluténmentes konyha a Balatonnál, Siófokon

A gluténérzékenységgel, cöliákiával vagy más ételallergiával élők számára a nyaralás sokszor nem a gondtalan pihenésről, hanem az állandó kockázatkerülésről szól. Még ma sem gyakori Magyarországon az olyan vendéglátóhely, ahol nemcsak a kínálat „mentes”, hanem valóban a konyha is. Most a Balaton partján emeli magasabb szintre a „free-from” étkezést egy új kezdeményezés.

éttermek, 2025.05.09.

Pesti István 10 éve Tatán, a Platán Gourmetben

Idén 10 éve lesz, hogy Pesti István megérkezett Tatára. Akkor még szinte elképzelhetetlen volt, hogy vidéki étterem valaha Michelin csillagot kap. A Platán ma már több vendéglátóipari egységet takar: udvarházat, bisztrót és fine dining éttermet is. Óriási büszkeség, hogy a fine dining stílust képviselő Platán Gourmet két éve, amikor a Michelin kalauz végre a hazai vidéki helyeket is górcső alá vette, azonnal 2 csillagot érdemelt. A tízes évforduló apropóján visszatekintünk Pesti Istvánnal, miért volt jó döntés, hogy a séf szakmát választotta.

chef, 2025.05.07.

Indul a 2025-ös szezon a White Raven Skybarban

Megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven – számos látványos és ízletes újdonsággal. Az ősz közepéig nyitva tartó hely új signature koktélokat, prémium alapanyagokra épülő, kibővített menüt, exkluzív pezsgőpremiereket és még hangsúlyosabb zenei élményt kínál a vendégeknek.

éttermek, 2025.05.06.

A rizsfőzés tudománya

A japán konyha egyik legalapvetőbb eleme a rizs. A NOBU éttermek világszerte híresek precizitásukról és letisztult ízvilágukról, amelyek középpontjában gyakran a tökéletesre főzött rizs áll. De mitől lesz tökéletes egy tál japán rizs? Schreiner Gábor, a budapesti NOBU executive chefje mesélt a rizsfőzés tudományáról és filozófiájáról.

receptek, 2025.04.30.

Magyarország étele 2025

Díjazták az év legjobb magyar ízeit a Magyar Gasztronómia Napján. A „Magyarország étele 2025” címet idén is szakácsverseny döntötte el, mellette innovatív desszertek, falusi vendégasztalok, pálinkák, koktélok és vendéglátóipari tanulók is versenyeztek.

gastro TOP listák, 2025.04.29.

Háromfogásos ebédmenü a VIRTU Restaurantban

VIRTU Restaurant április 28-tól ugyanis elindítja „Ebéd a felhők felett” nevű ajánlatát, amely egy hónapon keresztül kínál kedvezményes, háromfogásos ebédmenü lehetőséget az első 10 asztalfoglalónak hétköznaponként, ebédidőben.

éttermek, 2025.04.29.

"narrow"
Gear.svg