Gasztronómia és kultúra találkozása a VakVarjú Újlipótvárosban

-
Újlipót, 2023.08.03.

Gasztronómia és kultúra találkozása a VakVarjú Újlipótvárosban

A VakVarjú Újlipótvárosnál keresve sem találhattok családbarátabb helyet, hiszen az étteremben gyereksarok, az épület mellett pedig modern játékokkal felszerelt játszótér várja a legkisebbeket.


A Budapest kulturális és gasztronómiai fellegvárának is nevezett Újlipótvárosban egy sokszínű, a magyaros konyhát és ízeket szem előtt tartó, otthonos étteremmel találkozhattok a RaMArT Színház épületében.

VakVarjú Újlipótváros
A 30 éve a tűzhely mellett álló Németh László chef mindig a vendégek ízléséhez igazítva állítja össze havonta megújuló chefajánlatát, amelyben helyet kapnak a magyar kistermelők termékei, és amelyből szinte sosem hiányozhatnak a törzsvendégek kedvenc fogásainak számító steakek és halak sem. Állandó étlapunk évente kétszer újul meg, tavaszi-nyári, valamint őszi-téli izgalmas fogásokkal várjuk vendégeinket. A legnépszerűbb ételek azonban évszaktól függetlenül, zászlóshajóként megtalálhatók kínálatunkban. Ilyen többek között a hazai és külföldi vendégek első számú kedvence, a VakVarjú Schnitzel snidlinges bécsi burgonyasalátával, és az Újlipótvárosban élők favorit fogása, a konfitált marhanyak vadasan. Figyelünk a húsmentesen étkezőkre is, különösen a rendszeresen megújuló chefajánlatban találkozhatnak vendégeink a Németh László chef és csapata által megálmodott izgalmas vegetáriánus és vegán fogásokkal.

Az étterem fedett és nyitott terasszal is rendelkezik, itt különösen nyáron remek érzés elfogyasztani az ebédet vagy a vacsorát egy hideg házi limonádé, vagy egy hűs AranyVarjú kézműves sör mellett.  Esténként pedig hangulatos élő zongorajáték mellett fogyaszthatjátok el fogásaitokat.

A kultúra nemcsak az élő zenében mutatkozik meg. A VakVarjú Újlipótváros számos kortárs magyar író törzshelye, visszajáró vendég többek között Vámos Miklós, Grecsó Krisztián és Tisza Kata is.

Az étlapon a hagyományos ízek és a meglepő kombinációk egyaránt helyet kaptak, így megtalálható rajta a klasszikus tyúkhúsleves csigatésztával, a csupros gulyásleves és a serpenyőben sült hízott kacsamáj friss lecsóval, de a szintén örökbecsűnek számító csülköt már tépve és préselve, körömpörkölt mártással szervírozzuk.

Az ételek mellé a kerület pezsgő kulturális életéhez dukáló friss és üde itallapról választhattok, a hihetetlenül széles borkínálatból több mint 50 bort bontunk, akár egy pohárral is meg tudtok kóstolni a remek nedűkből!

Az étterembejárás a legtöbb embernek különleges ünnep, éppen ezért különösen fontos számunkra, hogy ezeket a pillanatokat varázslatos élményekkel töltsük meg az éttermünkben eltöltött idő alatt. Szeretnénk, hogy minél többen átélhessék a kerület sokszínűségéhez és pezsgő miliőjéhez illő VakVarjú Újlipótváros-élményt!

dr. Kovács T. Lóránt

Tetszett a(z) Gasztronómia és kultúra találkozása a VakVarjú Újlipótvárosban magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Gasztronómia és kultúra találkozása a VakVarjú Újlipótvárosban magazin cikk? Írd meg véleményed!

További Gastro magazin cikkek

Kék otellós keszthelyi desszert a Balaton sütije

Az „1000 indok az őszi Balaton mellett” nevű kampány részeként mutatták be a Balaton sütijét 2024. szeptember 26-án. A desszert szeptember 27-től 8 balatoni cukrászdában lesz elérhető. A küllemében is a Balatont idéző sütemény helyi alapanyagokból készült, hangsúlyosan jelenik meg benne az otelló szőlő, szeder, málna.

cukrászok, 2024.09.26.

Megérkezett az Airfryekek új generációja

Mostantól nem kérdés, hogy lehetséges-e gyorsan, finomat és táplálót készíteni, akár nagyobb mennyiségben is. Megérkezett a forrólevegős sütők legújabb innovációja!

gastro technológia, 2024.08.05.

Zöld Málna lett 2024-ben Magyarország Cukormentes Tortája

A szegedi Reök cukrászai hozzáadott cukor nélkül készült alkotása nyerte idén az Egy Csepp Figyelem Alapítvány Magyarország Cukormentes Tortája versenyét, amelyet minden évben a Magyar Cukrász Ipartestület szakmai partnerségével rendeznek meg.

Ország tortája, 2024.08.02.

Magyarország Tortája 2024. - Mákvirág

Kovács Alfréd váci cukrász alkotása, a „MÁKVIRÁG” fantázianevű torta viselheti idén a Magyarország Tortája címet. A Magyarország Cukormentes Tortája versenyt Novák Ádám és Csonka László szegedi cukrászok nyerték a „Zöld málna” fantázianevű kreációval.

Ország tortája, 2024.08.01.

így maradhatnak frissek a gyümölcsök

A lédús gyümölcsök szezonjának minden percét érdemes kiélvezni, akár úgy is, hogy kipróbálunk néhány ínycsiklandó receptet. De mit tehetünk annak érdekében, hogy a ropogós gyümölcsök a legforróbb napokon is frissek maradjanak?

Sajtóközlemények, 2024.07.20.

Portofino Beach Club by Rácz Jenő a Lupán

Vadonatúj külsővel, Rácz Jenő sztárséf által megálmodott és a tőle megszokott magas színvonalú menüsorral és válogatott italkínálattal teszi teljessé a 2024-es strandszezont a Portofino Beach Club by Rácz Jenő, a Lupán.

gastro hangulat, 2024.07.17.

Kóstold körbe a Balatont - 2024

Hol kóstolhatod meg a legtutibb balatoni fogásokat, borokat, merre kirándulj, bringázz? A Balatoni Kör térképes Kóstold Körbe kiadványában megtalálod a hozzád leginkább passzoló balatoni helyeket!

Balaton, 2024.06.18.

Újranyitott az eklektikus Csók Bisztró

Illusztris környéken, a budapesti Andrássy úton nyitotta meg kapuit újra a Csók, mely a modern, színes gasztroélmény és a művészeti összefonódások szerelemgyereke. Itt még a zsíroskenyér is olyan szép, akár egy festmény!

Andrássy út, 2024.06.13.

"narrow"
Gear.svg