Magyarország étele 2025
gastro TOP listák, 2025.04.29.
Az idei Valentin napon még a zöldségek is társat keresnek. Egy képzeletbeli társkeresőt indítottak a februárban szezonális alapanyagoknak, ahol egymásra találhatnak az ízben, beltartalmi értékben passzoló zöldségek és gyümölcsök, mi pedig elkápráztathajuk szerettünket egy belőlük készült fogással.
A fenntartható étkezést népszerűsítő Felelős Gasztrohős Alapítvány a tőlük megszokott játékos formában hívja fel a figyelmet a szenzonális zöldség-gyümölcs figyasztásra.
Van élet az epren túl Valentin napon!
Február 14. környékén megszaporodnak a boltok import eper hirdetései, az éttermek menüi is egzotikus afrodiziákumokkal tarkítottak ebben az időszakban. Ezen import termékek káros környezeti hatásaira szeretné felhívni a figyelmet évek óta a Felelős Gasztrohős Alapítvány Valentin napi kampányaival. Csináltak már hazai, szezonális alapanyagokból összeállított menüt, amelyhez Fehér Tibor színművésszel fotósorozatot is készítettek, idén pedig egy képzeletbeli társkeresőt álmodtak meg zöldségeknek és gyümölcsöknek.
dr. Kovács T. Lóránt
További Gastro magazin cikkek
Magyarország étele 2025
gastro TOP listák, 2025.04.29.
Háromfogásos ebédmenü a VIRTU Restaurantban
éttermek, 2025.04.29.
Angyalhaj csokoládéból fagylalt
gastro érdekesség, 2025.04.20.
Londoni városnézés egy guruló cukrászdában
gastro érdekesség, 2025.04.15.
Elkészült Budapest kürtőskalácsa
gastro érdekesség, 2025.04.11.
Munk Tamás
gastro személyiségek, 2025.04.07.
Botanica: fine-dining csodahely Dánszentmiklóson
éttermek, 2025.04.06.
Tavaszi ízek a Kopaszi-öbölben
éttermek, 2025.03.27.
Magyarország étele 2025
2025.04.29.