Főzeléknap a Kölesben

-
2014.06.18.

Főzeléknap a Kölesben

Citromfüves, tejszínes karotta, sült paprikás, kapros vajbab főzelék és hasonló finomságokkal várnak benneteket június 20-án a Kölesben.


Budapest első gluténmentes éttermében ismét különleges alkalomra készülnek. Június 20-án, a Köles a Reform Konyhán a főzelékeké lesz a főszerep.

A vendégszakács a közismert gasztroblogger: Szatmári Ferenc lesz, ezért a Köles kínálatán túl Feri főzelékeit is megkóstolhatjátok.

 

A menü:


Korianderes, kókusztejes vajtök főzelék
Citromfüves, tejszínes karotta főzelék
Mentás-gyömbéres zöldborsófőzelék
Sült paprikás, kapros vajbab főzelék
Feltétek: borsos pulykatokány , chilis húsgolyók, és Foodball

 

 

 

Főzelék kisokos

 

A főzelék a magyar konyha egyik specialitása. Szinte bármelyik zöldségből készülhet: borsó, burgonya, spenót, tök, zöldbab, bab, káposzta, kelkáposzta, lencse, sárgaborsó, vagy ritkábban brokkoli, karfiol, kukorica.

 

Sűríthetjük önmagával, főtt burgonyával, rántással vagy habarással. Tálalásakor feltéttel szervírozzuk.

 

 

Hasznos infók:

 

A Kölesről szóló cikkünket itt olvashatjátok.

Hadarik Rita blogját itt találjátok, Szatmári Ferencét pedig itt.

A Köles 11:00 és 18:00 között van nyitva. A kínált főzelékek száma korlátozott.

A Főzeléknap FB-eseményéhez itt tudtok csatlakozni.

 

Tetszett a(z) Főzeléknap a Kölesben hír? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Főzeléknap a Kölesben hír? Írd meg véleményed!

További Gastro hírek

Gourmet fesztivál 2024

Szokásosan a hazai vendéglátás legismertebb képviselőit, változatos étel-, desszert- és italkínálatát sorakoztatja fel Magyarország legkedveltebb gasztronómiai rendezvénye, az MBH Bank Gourmet Fesztivál. Május 24-26. között idén is több mint 100 kiállító várja a látogatókat a népszerű „országkóstolóra”, a Millenárisra.

2024.05.24. 16:00 - 2024.05.26. 22:00

Török brunch a Dobrumbában

a Dobrumba áprilisban három napra (2024.04.12-14.) elhozza a Boszporuszt a Dob utcába. A törökországi utazásokból és ízemlékekből felépített napindító menüben török húsos és vegetáriánus ételek szerepelnek, no és persze az elmaradhatatlan török tea és az ayran sem maradhat ki.

2024.04.09.

Sopron Gourmet 2024.05.11-19.

Zenés élményfőzés, rendhagyó vidéki villás brunch, vegán vacsoraest, Michelin- csillagos séfek, kiváló borok, prémium kávék és szakmai beszélgetések a SopronFesten 2024 május 11. és 17. között Sopron 12 étteremében és vendéglátóhelyén 27 gourmet program várja a vendégeket.

2024.04.05.

II. Árpád Párlat Koktélversenyre

Immáron második alkalommal kerül megrendezésre a II. Árpád Párlat Koktélverseny, amelyre idén az Árpád Pálinka Manufaktúra különleges gyömbér-, mandarin- és kávé párlataival készülő egyedi koktélreceptekkel lehetett jelentkezni.

2024.03.04.

"narrow"
Gear.svg