Valamit jól csinálnak Miskolctapolcán! (Avalon sikerek)

-
éttermek, 2023.05.24.

Valamit jól csinálnak Miskolctapolcán! (Avalon sikerek)

Óriási sikernek számít, hogy az Avalon három étterme is bekerült a legjobbak közé a tegnap rendezett Dining Guide Év Étterme Gálán: Avalon Ristorante, a The Club Avalon Grill & Experience étterem és az Il Baffo gyorsétterem is (ami az év legjobb Alternatív vendéglátóhelye lett).


Évről évre egyre erősebb a mezőny a hazai csúcsgasztronómiában, így óriási sikernek számít, hogy az Avalon három étterme is bekerült a legjobbak közé a tegnap rendezett Dining Guide Év Étterme Gálán. Az Avalon Michelin-ajánlott étterme, a Ristorante, és a nemrég teljes felújításon és koncepcióváltáson átesett The Club Avalon Grill & Experience étterem is TOP100-as lett. A szintén az Avalon által üzemeltetett Il Baffo gyorsétterem pedig egyenesen a legjobb lett az Alternatív vendéglátóhelyek között, így a legtöbb elismerést a miskolctapolcai Avalon Resort szálloda létesítményei hozták el a rangos gasztro díjátadón. Mindezeken túl maga a hotel is helyet kapott a Top 10 Ötcsillagos Luxushotel között.

A tegnap este a Várkert Bazárban megtartott esemény a hazai vendéglátó szféra legjobbjainak részvételével zajlott, így a hármas siker a borsodi régióban tevékenykedő Avalonnál óriási eredménynek számít. Vajon mit tudnak az Avalonosok a vendéglátásban és a konyhában?

Szóhoz sem jutunk! Rengeteget dolgoztunk és dolgozunk azon, hogy a régióban egy olyan egységet hozzunk létre, mely minden igényt maximálisan ki tud elégíteni, legyen szó szállodai szolgáltatásról vagy gasztronómiai élményekről. Számunkra mindig a vendég az első! A legfontosabb, hogy nálunk mindenki maradéktalanul jól érezze magát, és egyedülálló vendégélményt kapjon. Az Avalon egy életérzés! Ennek a titka a felkészült, udvarias személyzet és a szolgáltatások állandó magas minősége. A tavalyi Michelin-ajánlás volt az első igen komoly elismerés, mely munkánk gyümölcsét jelezte az Avalon Ristorante kapcsán, és ez a tegnap esti díjeső egyenesen hihetetlen számunkra. Hotelünk és mindhárom éttermünk is benne van az Audi Dining Guide Étteremkalauz által kiemelt legjobbak között. Elképesztően büszkék vagyunk az Avalon csapatára!” – mondta el Bajusz Gergely gasztronómiai igazgató az elismerés átvétele után.


2023-as Audi-Dining Guide Avalon helyezések

Avalon Ristorante
elnyert helyezések:
- Top 25 vidéki étterem
- Top 10 Éttermi Szervíz
- Top 10+1 Családi Étterem
- Top 10+1 Vasárnapi Ebéd
- Top 100 Étterem 47. hely
Az Avalon Resort éttermeként működő, olasz alapokra építő Avalon Ristorante észak-kelet Magyarország legjobb éttermei közé tartozik. Az étlap a klasszikus olasz gasztronómiai tájegységek emblematikus ételeire épít, kiegészítve azt prémium színvonalú steak-ajánlatokkal. 2023-ban az Avalon kínálata a ma népszerűnek számító sharing koncepcióra építő szekcióval is gazdagodott. A konyhát az Albók Gyula–Szepesi Gábor séfpáros vezeti. Tapasztalataink szerint a konyha évről évre fejlődik, a pizza és steak ételek minősége kiemelkedik hazai mezőnyből. Az Avalon Ristorante erőssége a kompetens, kiváló színvonalú szerviz. Bajusz Gergely gasztronómia igazgató az egység meghatározó személyisége.

Avalon Ristorante

Il Baffo by Avalon (elnyert díj: Év Alternatív Vendéglátóhelye 2023)
Miskolcon egy modern irodaház épületegyüttesében működik az Il Baffo by Avalon étterem, amely nagyon találóan „Miskolc első formabontó éttermeként” határozza meg önmagát. Valójában irodaházi kantinról van szó, egy gyorsétteremről, de még pontosabban „gyorsétterem koncepcióról” beszélhetünk. Az Il Baffo nívós enteriőrje, a casual lounge-ok hangulatát idéző atmoszféra jól igazodik a „nappali vendéglátás” műfajához. A látványkonyha eszközei, a tálalók, az ételkínáló vitrinek, a pizzakemence, a vendégtér bútorzata nem az itthon megszokott menzák világát idézi. A reggel hat és délután négy óra között nyitva tartó egység nyugodt, klasszikus éttermi körülményeket idéző módon szolgálja ki a vendégeit. A titok nyitja a részben önkiszolgáló, és részben à la carte rendszerben működtetett éttermi koncepció. Az Il Baffo választéka a komolyabb szállodai brunch-ok választékával vetekszik, a kínálat széles skálán mozog: a római típusú pizza, amely három perc alatt sül készre, az à la minute olasz és ázsiai tészták, a vendégek előtt készített rizottó, a magyar konyha klasszikus fogásainak nagy választéka, a rotisserie-ben forgónyársokon sülő grillcsirkék, a vegetáriánus és vegán ételek, a tiramisu, a Rákóczi-túrós, az Il Baffo somlói galuska, a Marzocco gépen készülő kézműves kávé mind elérhető opciók. Fontos megjegyeznünk, hogy az Il Baffo ár-érték aránya is rendkívül kedvező.
Il Baffo

The Club Avalon (elnyert helyezés: Top 100 Étterem 86. hely)
A miskolci Avalon Resort kisebbik, casual hangulatú étterme idén teljes átalakuláson ment keresztül, és The Club Avalon néven nyitott újra. A kozmopolita légkört árasztó, oldott, barátságos hangulatú, nagyon népszerű étterem ételválasztéka is megváltozott. A The Club gasztronómiai arculatának és kínálatának összeállításért Szepesi Gábor executive chef felel. A népszerű és nagy forgalmat lebonyolító egység közepesen szűk étlapja a modern kortárs bisztró műfaji követelményeinek megfelelően nemzeti konyhák ételeiből is merít, a hazai és a nemzetközi konyhák comfort food stílusú ételeinek együttes megjelenítésével operál. A The Club desszertkínálata nívós francia cukrászkoncepciót jelenít meg.
The Club Avalon

Az Avalon Resort & SPA a Bükk ölelésében, a természet közelségében várja a kikapcsolódni vágyó vendégeket. Az Avalon Park hitvallása szerint a kényeztetés mindenkinek jár, legyen szó családokról, párokról, baráti társaságokról, vagy üzletemberekről. A szobák és lakosztályok mindegyike romantikus kikapcsolódást és felfrissülést nyújt, igazi relaxálást biztosít.
Avalon Resort & SPA

Ha kirándulni megyünk Miskolc környékékre vagy a Bükk térségébe, érdemes ellátogatni a fenti helekre, de a felsorolt éttermekért már önmagukban is megéri útra kelni.

dr. Kovács T. Lóránt

Tetszett a(z) Valamit jól csinálnak Miskolctapolcán! (Avalon sikerek) magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Valamit jól csinálnak Miskolctapolcán! (Avalon sikerek) magazin cikk? Írd meg véleményed!

Valamit jól csinálnak Miskolctapolcán! (Avalon sikerek) cikkhez kapcsolódó helyek

További Gastro magazin cikkek

Évente 50 ezer burgert ad el az alsóörsi Bitang Burger

Kovács Balázs és Kovács Olivér már fiatalkorában álmodozott egy saját vendéglátóhelyről, az elhatározás pedig 2017-ben egy vasárnapi közös pezsgőzéskor született meg bennük, immár Olivér párjával, Radnóti Máriával együtt. Mostanra több mint 100 ezer eladott hamburgerrel büszkélkedhetnek.

éttermek, 2025.06.06.

Év fagylaltja 2025 - Dörgicsei mandulás

Az Év Fagylaltja versenyre idén öt kategóriában rekordszámú, összesen 100 fagylalt nevezése érkezett, és a korábbi évek díjnyertes magyar fagylalt remekeivel együtt több mint 130 féle fagylalt volt kóstolható az egész napos rendezvény alatt.

év fagylaltja, 2025.05.31.

3 új degusztációs menüsor az Újváros Bisztróban: innen, onnan és mindenhonnan

Három új, tematikus degusztációs menüsort vezetett be az Újváros Bisztró (Szarvas), Békés megye első Michelin Bib Gourmand-ajánlott étterme. Az „Innen”, „Onnan” és „Mindenhonnan” elnevezésű ételsorokat Piltz Zoltán séf álmodta meg, a helyi alapanyagok tiszteletére, valamint a magyar konyha újraértelmezésére és a nemzetközi ízvilág bemutatására építve.

menüvariációk, 2025.05.22.

Balaton Fagyija 2025.

A Balaton Fagyija választás nem csupán egy évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendő verseny, hanem a minőségi kézműves fagylaltok ünnepe. A szakértő zsűri több mint 30 egyedi és izgalmas fagylaltkreációt kóstolt meg, hogy kiválassza a régió legkiemelkedőbb ízét.

Balaton, 2025.05.20.

Chef Market felvásárolta a Culinaris-t

A Chef Market Zrt., Budapest és Pest megye piacvezető HoReCa nagykereskedője újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett: megvásárolta a Culinaris Wholesale nagykereskedelmi üzletágát, valamint a Culinaris három kiskereskedelmi egységét is.

gastro érdekesség, 2025.05.16.

Teljesen gluténmentes konyha a Balatonnál, Siófokon

A gluténérzékenységgel, cöliákiával vagy más ételallergiával élők számára a nyaralás sokszor nem a gondtalan pihenésről, hanem az állandó kockázatkerülésről szól. Még ma sem gyakori Magyarországon az olyan vendéglátóhely, ahol nemcsak a kínálat „mentes”, hanem valóban a konyha is. Most a Balaton partján emeli magasabb szintre a „free-from” étkezést egy új kezdeményezés.

éttermek, 2025.05.09.

Pesti István 10 éve Tatán, a Platán Gourmetben

Idén 10 éve lesz, hogy Pesti István megérkezett Tatára. Akkor még szinte elképzelhetetlen volt, hogy vidéki étterem valaha Michelin csillagot kap. A Platán ma már több vendéglátóipari egységet takar: udvarházat, bisztrót és fine dining éttermet is. Óriási büszkeség, hogy a fine dining stílust képviselő Platán Gourmet két éve, amikor a Michelin kalauz végre a hazai vidéki helyeket is górcső alá vette, azonnal 2 csillagot érdemelt. A tízes évforduló apropóján visszatekintünk Pesti Istvánnal, miért volt jó döntés, hogy a séf szakmát választotta.

chef, 2025.05.07.

Indul a 2025-ös szezon a White Raven Skybarban

Megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven – számos látványos és ízletes újdonsággal. Az ősz közepéig nyitva tartó hely új signature koktélokat, prémium alapanyagokra épülő, kibővített menüt, exkluzív pezsgőpremiereket és még hangsúlyosabb zenei élményt kínál a vendégeknek.

éttermek, 2025.05.06.

"narrow"
Gear.svg